<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    21. kolo, Základní část | neděle 23/03/2014, 17:00 | Synot Tip Aréna

    Karty


    Návštěva: 5 431 diváků (28 % z kapacity 19 370)
    Video


    Reportáž


    Od Slavie se čekal ofenzivní výkon podpořený vítěznou euforií po vyhraném zápase se Znojmem. Opak však byl realitou. Sešívaní v zápase, který provázel vytrvalý déšť a zimní podmínky, často kazili přihrávky, zbrkle řešili nastalé situace, naopak Jihlava si počínala zkušeněji a její ofenzivní hráči snadno procházeli přes domácí obranu.

    První střelu v utkání zaznamenal jihlavský Kukoľ, jeho volej z malého vápna ovšem branku Slavie neohrozil. Hosté byli v úvodu aktivnější a už ve 14. minutě se tři hráči žlutím řítili vstříc jedinému obránci domácích. Jungr však dlouho držel míč a následně ho o něj obrali vracející se beci pražského celku.

    Zmíněný útok Vysočiny sice gólem neskončil, další akce ze stejné minuty ovšem ano.  Z levé strany hledal Vaculík ve vápně Harbu, před jihlavským útočníkem si ale míč do vlastní sítě nešťastně srazil Michal Smejkal.

    Na hře Slavie se viditelně podepsala absence Boudjemaay. Místo francouzského záložníka zaujal Joseph Mensah, který ale často ztrácel míče a už ve 25. minutě ho na hrací ploše vystřídal Prošek. Debut v sešívaném dresu se tak ghanskému středopolaři příliš nevydařil. A slávistický odchovanec Prošek se za necelých deset minut po svém nástupu uvedl pěknou křížnou střelou, která ale minula Hanušovu bránu.

    Svěřenci trenéra Pastoora přidali na tempu až pět minut před koncem první půle. Nejdříve se Hanuš zahřál při tvrdých střelách Juhara, poté chytil i Škodův pokus z otočky. Přestože Jihlava si v prvním poločase nepřipsala ani jednu střelu na bránu, do šaten odcházela jako vedoucí tým.

    Po změně stran domácí nedokázali navázat na tlak z konce první půle, naopak v 56. minutě se Jihlava ujala dvoubrankového vedení. Čontofalský vykopl míč jen k Harisi Harbovi, ten obešel slávistického obránce a z malého vápna prostřelil gólmana Slavie. Pěkná individuální akce.

    O dvě minuty později mohl být náskok hostů ještě vyšší, jánoš však trefil břevno slávistického branky. V 74. minutě hlavičkoval nebezpečně Necid, jeho pokus Hanuš dokázal vytlačit na tyč. O malou chvíli později se už ale domácí radovali. Ve skrumáži po rohovém kopu se ve vápně míč dostal až k Michalu Smejkalovi, který z bezprostřední blízkosti v podstatě jen doklepl míč do sítě.

    Na sklonku utkání se do šance opět prokličkoval Harba, tentokrát však jeho střela přeletěla Čontofalského bránu. Domácí příznivci poté žádali pokutový kop po střetu Hrubého s Mikulou ve vápně hostů, rozhodčí však na penaltový puntík neukázal.

    I když Slavia přidala ve druhém poločase na obrátkách a v závěru si vytvořila slušný tlak, výkon z první půle odčinit nedokázala. Sešívaní tak opět nedokázli Vysočinu na svém stadionu porazit, hosté naopak vyhráli třetí ze šesti vzájemných klání a v tabulce se posunuli právě před Slavii.


    Ohlasy trenérů po utkání:

    Alex Pastoor (SK Slavia Praha): Zaslouženě jsme prohráli. Nedokázali jsme se s Jihlavou udržet. Jihlava si zasloužila vést, 1:0 v poločase byl ještě dobrý výsledek. Pozitivní bylo, že jsme zůstali v zápase. Druhý poločas byl jen o trochu lepší, nekontrovali jsme zápas. Mnoho hráčů bylo pod svou úrovní. Když máte špílmachra jako Boudjemaau, tak můžete přidat ještě něco extra. Největším vítězstvím bylo v předchozích zápasech to, že jsme hráli kompaktně a sebevědomě, to dnes chybělo. Měli jsme také špatné rozestavení, ze kterého pramenily protiútoky. Vytvářeli jsme si šance, ale organizace hry byla špatná. Mensah nehrál tak, jak jsem čekal, ale beru za to zodpovědnost.

    Petr Rada (FC Vysočina Jihlava): Vyhráli jsme zaslouženě, po většinu zápasu jsme byli aktivnější. V prvním poločase jsme měli více šancí, ale nedotáhli jsme je do konce. Určitý respekt před zápasem byl, na Slavii se nejezdí vyhrávat. V prvním poločase jsme pustili Slavii asi jen do tří šancí a dostali jsme se do zaslouženého vedení. Do druhého poločasu jsme se připravovali na tlak, ale ten nepřišel, paradoxně jsme my kontrovali hru, a mohli jsme se dostat i do klidnějšího náskoku. Uhráli jsme to, i když byla Slavia v tlaku, byli jsme dobře připravení na nakoaávané balony na Necida. Harba navíc mohl přidat na 3:1. Ale strachovali jsme se do konce. Navázali jsme na předcházející zápasy, bylo to zasloužené. Tohle vítězství by nás mělo posunout dopředu, vyhráli jsme dvakrát za sebou. Nikoho bych nevyzdvihoval, celá ta jedenáctka i střídající hráči si zaslouží absolutorium.


    SK Slavia Praha – FC Vysočina Jihlava 1:2 (0:1)
    Branky: 75. Smejkal - 14. Smejkal (vlastní), 56. Harba.
    Rozhodčí: Kovařík - Filípek, Štěrba.
    ŽK: 23. Hrubý - 53. Jánoš.
    Diváci: 5431.


    Sestavy:

    SK Slavia Praha: Čontofalský - Nitrianský, Škoda, Smejkal, Ritchie - Hrubý, Zmrhal - Juhar (67. Vošahlík), Piták (C) (67. Gecov), Mensah (25. Prošek) - Necid. Trenér: Pastoor.
    FC Vysočina Jihlava: Hanuš – Krejčí, Šourek, Jánoš, Vepřek – Jungr, Mikula, Vaculík (C), Kučera, Kukoľ (81. Kosak) – Harba (90+3. Karlík). Trenér: Komňacký.


    FOTO: slavia.cz

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.