<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    20. kolo, Základní část | neděle 16/03/2014, 17:00 | Městský fotbalový stadión

    Góly

    Bez branek


    Karty

    • Bez karet

    Návštěva: 5 078 diváků (47 % z kapacity 10 785)
    Video


    Reportáž


    Před solidně zaplněnými tribunami brněnského stadionu se hrálo v nedělní chladný podvečer čistě údržbářské utkání, kde šlo o hodně. Baník byl před tímto kolem předposlední, Brňané na tom byli jen o stupínek lépe. Domácí se do soupeře pustili s velkou vervou a byla na nich vidět velká chuť. Hrálo se převážně na polovině ostravských fotbalistů a jejich defenzivní pevnost poprvé otestoval ve čtrnácté minutě centrující Zavadil, jenž hledal Markoviče. Jeho ránu srazil Baránek těsně mimo bránu.

    To bylo ze strany Zbrojovky na delší dobu vše, postupně začali hrozit také Ostravané. Na konci dvacáté minuty prověřil pozornost Hladkého hostující Greguš, jehož ránu k levé tyči musel domácí gólman vytěsnit do bezpečí. Následně mohli hosté udeřit, po rohu Baníku se dostal k hlavičce Baránek a orazítkoval břevno brněnské svatyně. Ostravští byli blízko gólu i těsně před koncem poločasu, Krmenčík přehodil vyběhnuvšího Hladkého a na brankové čáře hasil v hodině dvanácté požár brněnský všudybyl Skalák.

    Druhý poločas začal obrovskou šancí Zbrojovky, Skalák vypálil přízemní ránu z dvaceti metrů a Pavlenka míč vyrazil pouze před sebe. Toho se chopil dorážející Zavadil a v jasné pozici těsně minul ostravskou bránu. Posléze se dostal k ráně Janotka, ale přestřelil. Poté byl k vidění průměrný fotbal bez nějakých šancí. Nikdo nechtěl udělat chybu.

    Na Zbrojovce byla vidět snaha s výsledkem něco udělat, střelu z dálky zkoušel Fischer, časté kličky vymýšlel Markovič, ale chyběla potřebná kvalita ve finálním zakončení. Baník se do první jakés takés šance dostal v sedmdesáté minutě. Střela Sukupa plavala do pravé šibenice, těsně ji však minula.

    A následovala tutovka pro svěřence kouče Komňackého. Vengřínek se opřel do míče z hranice vápna a Hladký dokázal na poslední chvíli zareagovat. Míč změnil díky větru směr a nebyla to vůbec lehká záležitost.

    Ostrava byla v závěru lepším mužstvem, ale svou převahu nedokázala přetavit v branku. Paradoxně mohla v poslední minutě udeřit domácí družina. Ránu Zavadila ze čtyřiceti metrů Pavlenka s obtížemi zlikvidoval. Oba celky se tak rozešly nic neřešící remízou 0:0. 


    Ohlasy trenérů:

    Václav Kotal: Od začátku bylo vidět, že jde o hodně. V prvním poločase jsme byli nervózní, druhý byl takový vabank a nikdo nechtěl zariskovat nebo udělat chybu. Celou sezónu se potýkáme se špatnou koncovkou, dnes se to znovu jen potvrdilo. S hrou nejsme určitě spokojení, ale musíme uznat kvalitu soupeře, který hrál velice dobře. Podržel nás brankář Hladký, a bod proto musíme brát, nemuseli jsme mít taky žádný.

    František Komňacký: Zápas to byl hodně bojovný, hrálo se o šest bodů. Myslím si, že jsme se s tím tlakem vypořádali celkem slušně. Chtěli jsme vyhrát, byli jsme v útoku odvážní a měli i více střeleckých příležitostí než domácí. Bylo to dnes o jednom gólu, bohužel se nám ho dát nepodařilo. Václav Hladký podržel Zbrojovku, takže proto remíza. Odjíždíme s bodem, ale jsme smutní. Hráči cítí, že mohli vyhrát.


    FC Zbrojovka Brno - FC Baník Ostrava 0:0 (0:0)
    Rozhodčí:
    Ardeleánu - Moláček, Vysloužil.
    ŽK:
    Janotka, Skalák.
    Diváci:
    5075.

    Sestavy:

    FC Zbrojovka Brno: Hladký – Buchta, Košťál, Schuster, Pernica – Janotka (62. Kroupa), Šisler, Zavadil, Fischer, Skalák – Markovič (83. Markovič). Trenér: Kotal.

    FC Baník Ostrava: Pavlenka – Baránek, Sukup, Frydrych, Vengřinek – Kukec, Greguš, Škutka, Krmenčík, Štěpán – Holzer (63. Svěrkoš). Trenér: Komňacký.


    FOTO: ČTK


    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.