<
28.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    16. kolo, Základní část | neděle 01/12/2013, 19:00 | Doosan Aréna | TV Fanda

    Góly

    • Bez branek

    Karty

    • Bez karet

    Návštěva: 9 510 diváků (82 % z kapacity 11 597)
    Video


    Reportáž


    Plzeňané poprvé vážněji zahrozili v sedmé minutě, kdy se po pravé straně prohnal do vápna Rajtoral a vyprodukoval něco mezi přihrávkou a střelou na zadní tyč. Bohužel pro domácí balon prolétl do zámezí, aniž by ho někdo z červenomodrých dorazil za Hruškova záda.

    I nadále se tlačili dopředu převážně domácí a první branka na sebe nenechala dlouho čekat. Čišovský se pár metrů za středovou čarou odhodlal k centru za obranu a našel přesně naběhnutého Pavla Horvátha, který balon hlavou usměrnil za Hruškova záda, a vsítil tak na sebe velice neobvyklý gól.

    Viktoriáni ale nepolevili a nadále se tlačili dopředu. Když pak Řezníček z ojedinělého brejku ani nevystřelil, přišel druhý zásah na druhé straně. Horváth se tentokráte ujal role asistenta, když našel precizním centrem do vápna Milana Petrželu a ten už si tváří v tvář Hruškovi poradil na výbornou.

    Krátce před poločasem mohli pohrozit také hosté. Náznak přečíslení tří hráčů na dva bránící ale zazdil zbrklou střelou z velké dálky Řezníček, který si vůbec nevšiml na druhé straně úplně volného spoluhráče.

    Krátce po zahájení druhé půle kopal přímý kop z hranice vápna Tomáš Pilík. Jeho střela neměla vůbec špatné parametry, na poslední chvíli se ale zakroutila pryč od plzeňské branky, a cíl tak těsně minula.

    Následně se hra značně uklidnila na další větší rozruch před některou z branek si museli přítomní diváci chvíli počkat. Teclův průnik z levého křídla dokázali hosté přerušit a balon zakopnout na rohový kop. Zhruba po hodině hry pak dostal šanci na reparát Pilík, který si vzal na starost exekuci dalšího přímého kopu, takřka z totožné pozice jako v úvodu poločasu, nyní však nastřelil jen zeď domácích fotbalistů.

    Západočeši se dostávali do zakončení jen sporadicky, čtvrt hodiny před koncem však mohli přidat třetí branku. Mišůn trestuhodně namazal při rozehrávce standardní situace na polovině hřiště Tomáši Wágnerovi, který ale musel vystartovat z nuly. Zkoušel ještě posunout balon na rychlejšího Koláře, který balon před vyběhnutým Hruškou stihl tečovat, příbramský gólman ale jeho střelu přece jen dokázal vyrazit na rohový kop.


    Ohlasy trenérů:

    Pavel Vrba (trenér Plzně): „Zápas byl z naší strany zejména v prvním poločase velice dobrý. Měli jsme hodně pohybu a byli jsme aktivní, možná jsme to někdy i překombinovali. S prvním poločasem jsem byl velice spokojený, na druhou stranu po přestávce to Příbram trochu vysunula a my už se tolik nedostávali do hry. Žádnou větší šanci vyjma několika přímých kopů z hranice vápna jsme jí ale nepovolili a dohráli jsme utkání s nulou bez výraznějších komplikací.“

    Petr Čuhel (trenér Příbrami): „Začátek zápasu byl od nás příliš opatrný, nebyli jsme dost odvážní a prohrávali jsme spoustu soubojů. Ve druhé půli jsme se zlepšili a vytvořili si několik příležitostí, ale zakončili jsme je špatně. Opět jsme venku neskórovali, to se pak nemůže vyhrávat. Doma si dovolíme více, ale na hřišti soupeře se nedostáváme do šancí a vytváříme si tlak sami na sebe. Zakončení ve venkovních zápasech je špatné, nedali jsme ani jeden gól. Chtěli jsme napadat ve středu hřiště, to se nám první půli moc nedařilo. Oba góly byly dle mého dost laciné.“


    FC Viktoria Plzeň – 1. FK Příbram 2:0 (2:0)

    Branky: 21. Horváth (Čišovský), 30. Petržela (Horváth).

    ŽK:  39. Pilík.

    Rozhodčí: Lerch – Jiřík, Černý.


    Sestavy:

    FC Viktoria Plzeň: Kozáčik – Rajtoral, Procházka, Čišovský, Limberský – Petržela, Hořava, Kolář (85. Bakoš), Horváth (C), Ďuriš (61. Kovařík) – Tecl (73. Wágner).

    1. FK Příbram: Hruška (C) – Krbeček, Zápotočný, Hájovský, Pleško – Pilík, Mišůn, Tarczal (80. Švancara), Danoski (71. Krameš) – Stratil (57. Aziz), Řezníček.


    Foto: ČTK.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.