<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    16. kolo, Základní část | neděle 01/12/2013, 17:00 | Ďolíček

    Góly


    Karty


    Návštěva: 3 754 diváků (60 % z kapacity 6 300)
    Video


    Reportáž


    Do zápasu vstoupili aktivněji hosté z Brna. Poprvé zahrozili v páté minutě, kdy se po rohovém kopu dostal ke střele Skalák, jehož pokus mířící do šibenice skvěle zneškodnil brankář Berkovec. Zbrojovka pak byla nadále aktivnější a domácí se do hry moc nedostávali. Výjimkou byla příležitost Jakuba Hory, který se ve 22. minutě ocitl v zajímavé střelecké pozici, ale z deseti metrů výrazně přestřelil hostující bránu. 

    Po půlhodině hry se už hosté dočkali odměny za svou herní převahu. Domácí obrana nechala v malém vápně úplně volného Tomáše Janotku, který po centru z levé strany neomylně usměrnil míč do brány a poslal tak Zbrojovku do vedení. Po zbytek poločasu už příliš fotbalové krásy k vidění nebylo. Domácí se herně trápili a hra byla plná nepřesností. První poločas tak skončil lépe pro hosty, kteří odcházeli do šaten za jednobrankového vedení. Naopak domácí hráče doprovázel do šaten pískot vlastních fanoušků, kteří tak dávali najevo svou nespokojenost s výkonem zelenobílých.

    Na špatný první poločas reagoval domácí trenér Jozef Weber dvojím střídáním. Ze hry stáhl Jakuba Horu s Petrem Neradem a místo nich na hřiště poslal Adama Klavíka s Lukášem Budínským. Hned první minuty druhé půle ukázaly, že Bohemce tato střídání prospěla. Domácí vstoupili do druhého poločasu velmi aktivně a z jejich hry bylo znát, že chtějí s nepříznivým výsledkem něco udělat.

    Do první velké šance druhého poločasu se dostal právě střídající Adam Klavík, s jehož povedenou hlavičkou měl hostující brankář Hladký hodně práce. Hned o minutu později opět zahrozili oba střídající borci, ale jejich útočnou akci včas utnul dobrým výběhem hostující gólman. Hosté se pak dostávali stále pod větší tlak, přesto se však dostali k jedné zajímavé příležitosti. Domácí stoper Cseh zazmatkoval s balonem na vlastní polovině a vybídl tak k šanci hostujícího Kroupu, který však situaci nevyřešil dobře a slabou střelou nikterak Berkovce neohrozil.

    Domácí pak nadále pokračovali v náporu z čehož vyplynula situace v 61. minutě, kdy po faulu hostujícího Fischera v pokutovém území získala Bohemka příležitost v podobě pokutového kopu. K tomu se postavil domácí kapitán Jindříšek, který střelou do šibenice nedal Hladkému šanci a vyrovnal tak stav utkání na 1:1. Menší fanouškovské nepokoje, které celý zápas provázely, však po vyrovnávací brance přerostly přes únosnou mez a utkání muselo být přerušeno.

    Z obou fanouškovských sektorů se valil dým, ale hlavním důvodem přerušení byl sektor hostů, kde fanoušci Zbrojovky demolovali útroby stadionu. Hráči byli rozhodčími odvoláni z trávníku a v sektoru hostů musela zasahovat policie. Přerušení trvalo přibližně deset minut a po návratu hráčů na trávník ještě museli být uklidňováni domácí fanoušci, v jejichž sektoru vzplanul oheň, ale situace se brzy zklidnila a zápas tak mohl konečně pokračovat.

    Ve zbytku utkání byli nadále aktivnější hráči Bohemians, kteří si vytvořili pár zajímavých gólových příležitostí. V té největší střídající Adama Klavíka skvěle vychytal hostující brankář Hladký. Zápas se kvůli výtržnostem fanoušků nastavoval o celých 14 minut a Klokani se hnáni domácími fanoušky snažili vstřelit vítěznou branku, ale jejich snaha nakonec nevedla ke zdárnému konci. Zápas dvou různých poločasů poznamenaný fanouškovskými nepokoji tak nakonec skončil spravedlivou remízou 1:1, což znamená, že Bohemka přezimuje v Gambrinus lize na sestupové pozici a Zbrojovka bude jen těsně před ní s náskokem jednoho bodu. Boje o záchranu tak budou v jarní části jistě velice zajímavé. 


    Bohemians Praha 1905 - FC Zbrojovka Brno 1:1 (0:1)
    Branky: 62. Jindřišek (pen.) – 31. Janotka

    Karty:  Šmíd, Bartek - Skalák

    Rozhodčí: Marek – Urban, Blažej.

    Bohemians Praha 1905: Berkovec – Růžička, Šmíd, Cseh, J. Štochl – Moravec, Jindřišek (C), Rada, Nerad (46. Budínský), Bartek (90+10. M. Štochl) – Hora (46. Klavík).

    FC Zbrojovka Brno: Hladký – Buchta, Košťál, Pernica, Janotka – Pašek (90+9. Markovič), Lutonský (83. Hyčka), Fischer, Zavadil (C) – Skalák, Kroupa.


    Foto: ČTK.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.