<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    16. kolo, Základní část | sobota 30/11/2013, 16:00 | Andrův stadión

    Návštěva: 3 462 diváků (28 % z kapacity 12 474)
    Video
    Reportáž

    Lepší vstup do utkání zaznamenal tým Dukly, který od úvodního hvizdu dělal defenzivě svého soupeře velké problémy. Že se olomouckým fotbalistům v této činnosti příliš nedaří, bylo znát po několika minutách, kdy se do velkých šancí dostal Albiach a po něm i Mareš. První jmenovaný po perfektně načasované přihrávce běžel sám na domácí branku, a přestože Zlámala obehrál, míč mezi tři tyče neposlal.

    Jen o pár minut později měl podobnou šanci Mareš, který se řítil na domácí klec z levé strany, jeho následnou bombu vyrazil gólman Sigmy do bezpečí. Hanáci dali o sobě poprvé vědět v jedenácté minutě, kdy se do letícího centru opřel z voleje Ordoš, proti jehož projektilu se musel vytasit skvělým zákrokem Rada.

    Skóre zápasu se poprvé měnilo v jednadvacáté minutě. Nestor Albiach tentokrát pas od spoluhráčů využil dokonale a brankáře Zlámala prostřelil. Vedení pražského celku ovšem netrvalo ani dvě minuty. Podobně jako před chvílí na druhé straně vysunul Ordoš do zakončení Martina Doležala, který se také nemýlil.

    Do konce prvního poločasu už toho domácí celek příliš nevymyslel, naopak gólman Hanáků se v brance rozhodně nenudil. Po nebezpečných příležitostech Pospěcha, Mareše či Albicha mohli být fotbalisté Sigmy rádi, že na ukazateli skóre svítí stále nerozhodný výsledek 1:1.

    Na začátku druhého poločasu pokračovali Pražané v ofenzivním pojetí hry a záhy se jim to mohlo vyplatit. V osmačtyřicáté minutě se do brejku hnal hostující Pospěch, naštěstí pro domácí si ale nedokázal ideálně zpracovat míč. Dlouhé chvíle se poté hrálo bez vyloženějších šancí. Až v jednašedesáté minutě se ozval domácí celek, za který ze střední vzdálenosti vystrašil Radu technickou ránou Javůrek.

    To však bylo na dalších deset minut vše. Nicméně hosté se rozhodně nechtěli jen tak smířit s remízou a s přibývajícím časem se snažili o rozhodnutí. V jednasedmdesáté minutě Marešovu bombu dokázal zlikvidovat brankář Zlámal, o dvě minuty později musela opora Sigmy opět předvést své umění, tentokrát proti nebezpečnému centru mířícímu mezi tyče.

    V sedmasedmdesáté minutě už ale domácí gólman tolik štěstí neměl. Po centru z levé strany zůstal na malém vápně nehlídaný Marek Hlinka, který poslal hosty do vedení. V tu chvíli do konce zápasu zbývalo ještě třináct minut, olomoučtí fotbalisté se ale ani přes svou závěrečnou snahu do gólové šance nedostali. Všechny tři body si tak po těsném vítězství 2:1 odvezl tým Dukly Praha. 


    Ohlasy po utkání:

    Zdeněk Psotka (SK Sigma Olomouc): Utkání bylo odrazem aktuální situací obou týmů. Dukla hraje naprosto v pohodě, má dostatečný počet bodů a předvádí velmi dobrý fotbal. Osobní souboje řešila konstruktivně a technicky, v ofenzivní části byla silná hlavně na pravé straně. Dokázala si vytvořit více šancí než my. My jsme byli v křeči a v kritických situacích jsme vytvořili spoustu laciných chyb, zejména při rozehrávce u stoperů. U druhé inkasované branky to byla obrovská hrubka. Hráč soupeře měl spoustu času na zpracování míče. Rozdíl byl v kvalitě, sebevědomí a technice. Dukla zaslouženě vyhrála.

    Luboš Kozel (FK Dukla Praha): Hodnotí se mi to dobře. Chtěli jsme sem přijet potvrdit dobrý výkon a výsledek z Liberce. Věděli jsme, že to nebude jednoduché, protože domácí potřebují body a předchozí utkání se jim nevydařilo. Cením si našeho výkonu. Vítězství je naprosto zasloužené. Během utkání jsme si vytvořili asi osm nebo devět vyložených šanci. Jen naší nízkou efektivitou, která nás provází celý podzim, jsme nerozhodli dřív. Když jsme tu brankou konečně dali, nechali jsme domácí srovnat. V průběhu celého utkání fungovala ofenziva dobře a do šancí jsme se dostávali. Zaplaťpánbůh, že jsme ještě jednu proměnili. Jsem rád, že jsme podzim zakončili takhle výborně. 


    SK Sigma Olomouc – FK Dukla Praha 1:2 (1:1)
    Branky: 23. Doležal – 21. Albiach, 77. Hlinka.
    Rozhodčí:
     P. Orel – P. Peřina, M. Pilný.
    ŽK: 
    Navrátil, Varadi, Škerle – Romera, Štětina.
    Diváci:
     3462

    Sestavy
    SK Sigma Olomouc:
    Zlámal – Varadi, Šindelář, Škerle (C), Javůrek – Navrátil (78. Navrátil), Houska, Ordoš, Wijlaars, Schulmeister (57. Vepřek) – Doležal (70. Lietava).
    FK Dukla Praha:
    Rada – Romera, Vorel, Štětina, Vrzal – Hlinka, Gedeon (C), Mar. Hanousek (90. Božič), Mareš (71. Kalouda) – Albiach, Pospěch (85. Marek).


    FOTO: ČTK

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.