<
28.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    15. kolo, Základní část | neděle 24/11/2013, 17:00 | Ďolíček

    Góly

    • Bez branek

    Karty


    Návštěva: 3 889 diváků (62 % z kapacity 6 300)
    Video
    Reportáž

    Od úvodu utkání byli aktivnější hosté, kteří si jako první vytvořili vážnější gólové příležitosti. Ta první přišla v sedmé minutě, kdy se po centru Třešňáka dostal k hlavičce Vaněk, jehož pokus sice překonal brankáře Berkovce, kterého však skvěle zastoupil na brankové čáře stoper Cseh. O pár minut později se k nebezpečné hlavičce dostal samotný Ťřešňák, ale jeho pokus mířící do šibenice skvěle vyrazil brankář Berkovec.

    Hosté byli nadále aktivní a ve 29. minutě přišla největší šance prvního poločasu. Michal Hubník běžel přes polovinu hřiště úplně sám na brankáře Berkovce, ale v zakončení naprosto selhal a míč nakopl pouze doprostřed brány, kde stál připravený gólman Klokanů. Ten se v prvním poločase rozhodně nenudil. Aktivní Jablonec byl totiž nadále nebezpečnějším týmem a vytvořil si několik dalších možností. Branky se však v prvním poločase hosté nakonec nedočkali. Oba týmy šly tedy především zásluhou domácího gólmana do šaten za bezgólového stavu.

    V druhém poločase se domácí snažili obraz hry vyrovnat, více ze hry měli však i nadále hosté, kteří se v 61. minutě konečně dočkali vstřeleného gólu. Michal Hubník totiž napravil své zaváhání z prvního poločasu a přízemní ranou poslal hosty zaslouženě do jednogólového vedení. O deset minu později mohl Jablonec svůj náskok zvýšit, když se po chybě Cseha řítil z úhlu sám na Berkovce jablonecký Kopic, s jeho křiznou střelou si však brankář Bohemky poradil.

    Domácí v závěru přeci jen zvýšili aktivitu ve snaze o vyrovnání a to především zásluhou střídajícího Ndiayeho, který byl ve zbytku zápasu hodně vidět. K žádné větší šanci se ale on, ani nikdo z jeho spoluhráčů nedostal a Jablonec už si jednobrankový náskok do konce zápasu bez větších potíží pohlídal. Konec zápasu se neobešel bez emocí, když se dokonce domácí Jakub Rada pustil do hostujícího Vaňka. Do situace se musel vložit i domácí maskot, který oba borce uklidňoval. To už však nemohlo nic změnit na tom, že si Jablonec odváží z Ďolíčku tři body za výhru 1:0. 


    Ohlasy trenérů po utkání:

    Jozef Weber (Bohemians Praha 1905): Přestože jsme měli výrazné ztráty v sestavě, tak si myslím, že naše mužstvo odehrálo solidní zápas proti soupeři, který je samozřejmě někde jinde. Hráli jsme s nimi, co se týče hry, vyrovnanou partii. Jablonec se dostal hlavně v prvním poločase do více šancí. Měl takové dvě tři ložené, my měli jednu tutovou šanci Kuby Hory hlavou a další nedořešené pološance. Ve druhé půli tempo hry upadlo. Dostali jsme branku a bohužel jsme se, na rozdíl od zápasu s Boleslaví, nedokázali dostat do nějakého tlaku a utkání zdramatizovat.

    Roman Skuhravý (FK Baumit Jablonec): Zápas jsme neodehráli dobře, měli jsme málo pohybu bez balonu. Hlavně v prvním poločase jsme v obranné fázi pomalu přistupovali do soubojových situací na kraji hřiště. Vadil nám terén, aniž bych se na to vymlouval, ale k naší kombinační hře to bylo těžké. Nechci omlouvat hráče, ale měli to složité. Přestože jsme nehráli dobře, tak jsme zaslouženě vyhráli, protože jsme měli víc brankových příležitostí než soupeř a druhý poločas jsme ho do ničeho nepustili. Z toho pohledu zasloužené vítězství Jablonce.


    Bohemians Praha 1905 - FK Baumit Jablonec 0:1 (0:0)
    Branky: 61. Hubník.
    Rozhodčí: J. Jech - V. Štěrba, P. Vysloužil.
    ŽK: 40. Bartek - 63. Čížek.
    Diváci: 3 889.

    Sestavy:
    Bohemians Praha 1905:
     Berkovec – Růžička, Krch, Cseh, Moravec (72. Jeremenko) – Jindřišek (C), Bartek, Hora, Rada, Nerad – M. Štochl (65. Ndiaye). Trenér: Weber.
    FK Baumit Jablonec: Valeš – Novák, Kysela, Beneš, Čížek – Vaněk, Piták (C) (61. Kopic), Loučka, Zoubele – Hubník (90. Vukadinovič), Třešňák (87. Rossi). Trenér: Skuhravý.


    FOTO: ČTK

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.