<
30.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2966:2573
    2SK Slavia Praha2960:2269
    3FC Viktoria Plzeň2964:3359
    4FC Baník Ostrava2946:3744
    5FK Mladá Boleslav2949:4543
    61.FC Slovácko2937:3840
    7FC Slovan Liberec2944:4439
    8SK Sigma Olomouc2939:4137
    9FC Hradec Králové2931:3637
    10FK Teplice2931:3736
    11Bohemians Praha 19052927:3932
    12FK Jablonec2934:4429
    13FK Pardubice2928:4028
    14FC Zlín2936:6025
    15SK Dynamo České Budějovice2932:6023
    16MFK Karviná2929:5222
    12. kolo, Základní část | pátek 25/10/2013, 19:00 | Synot Tip Aréna | TV Fanda

    Góly

    • Bez branek

    Karty

    • Bez karet

    Návštěva: 7 842 diváků (40 % z kapacity 19 370)
    Video
    Reportáž

    V Edenu zprvu vládla obranná hra: ani jedno z mužstev se dlouho nedokázalo dostat do pořádného zakončení.

    Vše se změnilo kolem 24. minuty…

    Nejdříve zahrozila Slavia. Akce začala u Ličky, který v pokutovém území vymyslel parádní nahrávku na Nitrianského. Ten ale levou nohou vypálil nepřesně. O chvíli později se na druhé straně hřiště zjevil Hora, jenž si v protiútoku zasekl balon před stopery a vypálil. Byl sice úspěšnější než Nitrianský, neboť trefil bránu, ale gól nedal. Dobře totiž zasáhl gólman Rakovan.

    Když už se zdálo, že do konce první půle žádné další velké příležitosti nepřijdou, skóroval Martin Juhar, který uspěl se střelou k tyči. Důležitou roli při gólu sehrál Neves, jenž Juharovi chytře prostrčil balon do vápna.

    Slavii gól před odchodem do šatny hodně pomohl, neboť ve druhé půli byla podstatně iniciativnější a v 58. minutě mohla navýšit vedení: Nitrianský se prohnal kolem obránců Bohemians a nadějně vypálil. Hosty zachránil obránce Šmíd, který střelu vyrazil na roh.

    Poté mohli skórovat i Juhar a Dobrotka, jenže ani z těchto šancí nic nebylo. Střelu Juhara z vápna vyrazil bránící hráč Bohemians a ránu Dobrotky zhruba od penaltového puntíku zlikvidoval gólman Havránek.

    V 79. minutě neskončil v bráně ani hlavičkový pokus Nitrianského. A Slavia měla problém. Místo pohodlného vedení se musela strachovat o výsledek…

    Domácí fanoušky vyděsil Ndiaye, který po centru Kaliny hlavičkoval z ideální pozice před bránou. Míč však nakonec letěl mimo. Díky tomu sešívaní vyhráli 1:0 a ukončili sérii pěti zápasu bez vítězství.


    Ohlasy trenérů:

    Miroslav Koubek (Slavia): Jsem rád, že jsme vyhráli, protože to pro nás byla dnes povinnost. Je to úleva i pro mě, ten vstup do mé mise s těmi těžkými soupeři byl z hlediska progresu hry úspěšný, ale body chyběly. Nebylo to lehké z hlediska psychiky, mužstvo si uvědomovalo tíhu okamžiku, že musíme zabrat. V prvním poločase tím byla naše hra poznamenaná, neměli jsme tu lehkost. Bohemka nás držela na distanc a těžko jsme se tam dostávali. První poločas byl vyrovnaný. Moc nám pomohl gól do šatny. Potom se mužstvo uklidnilo a druhý poločas už byla z naší strany lepší podívaná. Vytvořili jsme si větší množství už vyložených šancí, a kdybychom proměnili aspoň jednu, bylo by to potom už uvolněnější. To se nestalo a museli jsme to až do konce vydřít. Ale myslím, že z hlediska obranné činnosti jsme měli tu nulu pod kontrolou.

    Jozef Weber (Bohemians): První půle byla z naší strany slušná. Plnili jsme to, co jsme chtěli. Hrát z trošku většího bloku a chodit do brejků. Dařilo se nám to až do 45. minuty, kdy jsme udělali stupidní chybu. Taková chyba se může stát v lize jednou za pět let, nám se bohužel stala dvakrát za podzim ve stejné minutě. Branka hodně ovlivnila vývoj a dost nás poznamenala. Už jsme si s tím neporadili. V podobném duchu jako v první půli jsme chtěli jít do druhé, ale nedařilo se nám to. Už jsme se nedostali do tempa z první půle. Kdybychom ještě za stavu 0:0 proměnili velkou šanci, bylo by to potom pro Slavii těžké hrát do plných. To jsou zlomové situace, které nás stojí body a táhnou dolů.


    SK Slavia Praha – Bohemians Praha 1905 1:0 (1:0)
    Branky: 44. Juhar (Neves)
    Rozhodčí: Paták M. – Hrabovský, Jiřík.
    ŽK: 62. Juhar
    Diváci: 7 842

    Sestavy:
    SK Slavia Praha: Rakovan – Dostál, Dobrotka (C), Škoda, Neves – Prošek (55. Mičola), Petrák (86. Zmrhal), Lička (75. Kisel), Gecov, Nitrianský – Juhar.
    Bohemians Praha 1905: Havránek – Kalina, J. Štochl, Šmíd, Šírl – Moravec (76. Kolář), Jindřišek (C), Nerad, Rada (46. M. Štochl), Bartek (60. Ndiaye) – Hora.


    FOTO: ČTK

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.