<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    12. kolo, Základní část | sobota 26/10/2013, 17:00 | Andrův stadión

    Návštěva: 4 168 diváků (33 % z kapacity 12 474)
    Video
    Reportáž

    Aktivnějším vstupem do utkání se prezentoval domácí celek, už po dvou minutách hry měl příležitost zakončovat z dobré pozice Navrátil, míč však z voleje netrefil. V osmé minutě byl tentýž hráč nedovoleně zastaven před šestnáctkou soupeře, na následný střelecký pokus Housky musel reagovat Melichárek, který s vypětím všech sil vyrazil míč do bezpečí.

    V jedenácté minutě se už ale skóre měnilo. Podobná situace jako před chvílí, David Houska se postavil ke standardní situaci a tentokrát poslal balón přes zeď do brány. Zvýšit vedení domácího celku mohl poté Ordoš, ale z hranice šestnáctky přestřelil.

    Jihomoravané se poprvé ozvali až v pětadvacáté minutě. Valenta zakroutil míč od rohového praporku mezi tři tyče, Blaha se musel předvést výborným reflexem. Šance hostujícího záložníka zahájila ofenzivní nálety Slovácka, které během tří minut otočilo průběh utkání. Po třiceti minutách si Valenta zopakoval rohový kop, na rozdíl od předchozí situace ale míč posadil na hlavu Milana Kerbra, který srovnal.

    Uplynout stihlo jen několik málo vteřin a hosté se radovali podruhé. Centr z pravé strany propadl až na Milana Kerbra, jenž tvrdým projektilem z těžkého úhlu napálil míč do Blahy, který si jej srazil za brankovou čáru. Hostující levé křídlo mohlo v závěru poločasu završit hattrick, tentokrát jej ale domácí gólman vychytal.

    Druhou pětačtyřicetiminutovku začala Sigma stejně jako tu předchozí, a to tlakem. Doležal ani Navrátil sice úspěšní nebyli, po nákopu Housky ale běžel sám na brankáře soupeře Michal Ordoš, který nabídnutou příležitostí nepohrdl. Na druhé straně mohl poslat Slovácko znovu do vedení Košút, jeho hlavička ovšem branku minula.

    To bylo ze strany hostů vše. V zápase byl vidět už jen jediný tým, a to domácí Sigma. V pětašedesáté minutě směřoval míč do vápna hostů na Doležala, domácí útočník ale míč v nadějné příležitosti netrefil. Stejný hráč se o chvíli nato dostal di další šance, z bezprostřední blízkosti ovšem nedokázal prostřelit obranný val soupeře.

    Slovácko se v poslední dvacetiminutovce soustředilo spíše na obrannou činnost a dopředu příliš nevyráželo. Naopak několikrát museli hráči z jihu Moravy zastavit soupeře nedovoleně, v koncovce zápasu tak inkasovali celkem čtyři žluté karty. Na výsledku to už však nic nezměnilo, moravské derby vítěze nepoznalo. Zápas skončil 2:2.


    Martin Kotůlek (SK Sigma Olomouc): Na začátku jsme chtěli hrát aktivně, ale bylo tam na můj vkus moc dlouhých míčů. Zavařili jsme Martina Doležala, který absolvoval hodně soubojů. Bylo tam hodně chyb v rozehrávce a v předfinální fázi, soupeř chodil do protiútoků. Zase jsme obdrželi branku ze standardní situace. V týdnu jsme to trénovali a opět tak inkasujeme. Ve druhém poločase jsme soupeře zatlačili a dobře jsme kombinovali. Připravili jsme si dobré akce, jen škoda, že jsme nevyužili šance. Naštěstí jsme vyrovnali. V závěru nás soupeř už k ničemu nepustil. Jsem rád, že za stavu 1:2 kluci ze sebe vytáhli všechno, co mohli, a ukázali kvalitu. Výsledek ovšem není takový, jaký jsem si představoval.

    Svatopluk Habanec (1. FC Slovácko): Za bod jsem velice rád. Nemůžu říct, že jsme si pro něj jeli, ale po průběhu zápasu má pro nás velkou hodnotu. Domácí byli aktivnější a brzy vstřelili branku, poté jsme ale v přechodové fázi soupeře předčili. Dohráli jsme poločas za stavu 2:1. Ve druhé půli jsme se zalekli z vedení a nechali jsme soupeři příliš moc prostoru. Sigma vyrovnala do naší rozhozené obrany. Domácí mužstvo bylo poté lepší, silné na balónu a dobré v kombinaci. Hráli jsme to poté už jen na remízu a čekali jsme na konec. Herně byla Olomouc lepší, ale vzhledem ke dvěma vstřeleným brankám v první půli je bod zasloužený. 


    SK Sigma Olomouc – 1. FC Slovácko 2:2 (1:2)
    Branky: 11. Houska, 55. Ordoš – 30. Kerbr, 32. Kerbr.
    Rozhodčí: Franěk – Vlasjuk, Kotík.
    ŽK: Narátil – Reinberk, Biolek, Došek, Havlík, Valenta.
    Diváci: 4 168.

    Sestavy:
    SK Sigma Olomouc: Blaha – Vidlička, Koutný, Škerle, Vepřek – Varadi (46. Schulmeister), Ordoš, Houska (90. Falta), Šindelář, Navrátil – Doležal (78. Lietava). Trenér: Kotůlek.
    1. FC Slovácko: Melichárek – Reinberk (75. Mezlík), Rada, Košút, Šimko – Biolek, Valenta, Daníček, Petr (71. Havlík), Kerbr – Došek. Trenér: Habanec.


    FOTO: ČTK 

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.