<
30.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2966:2573
    2SK Slavia Praha2960:2269
    3FC Viktoria Plzeň2964:3359
    4FC Baník Ostrava2946:3744
    5FK Mladá Boleslav2949:4543
    61.FC Slovácko2937:3840
    7FC Slovan Liberec2944:4439
    8SK Sigma Olomouc2939:4137
    9FC Hradec Králové2931:3637
    10FK Teplice2931:3736
    11Bohemians Praha 19052927:3932
    12FK Jablonec2934:4429
    13FK Pardubice2928:4028
    14FC Zlín2936:6025
    15SK Dynamo České Budějovice2932:6023
    16MFK Karviná2929:5222
    11. kolo, Základní část | sobota 19/10/2013, 20:15 | Doosan Aréna | ČT sport

    Góly


    Návštěva: 10 834 diváků (93 % z kapacity 11 597)
    Video


    Reportáž


    Utkání v plzeňské Doosan Aréně začalo bojovným výkonem z obou stran. Do první příležitosti v utkání se dostali hosté z Prahy, když se za obranou objevil osamocený Juhar, ale nedokázal přesně zacílit zařízení. Plzeň v úvodu utkání dlouho dobývala obranu Slavie, ale nemohla se prosadit.

    První akce v podání Západočechů, která přinesla větší ohrožení branky, jež v utkání hájil Matej Rakovan, přinesla 25. minuta utkání. K hlavičce se po centru dostal Kolář, ovšem mířil nepřesně. Daleko více práce měl brankář Slavie o čtyři minuty později, kdy musel vytáhnout na rohový kop ránu plzeňského kapitána Horvátha.

    První změna skóre přišla minutu po Horváthově šanci, ale nepadl gól po rohu, nýbrž na druhé straně hřiště. Procházka zaváhal při rozehrávce a nechtěně namazal Martinu Juharovi, který nepohrdl nabídkou na první trefu v utkání.

    Plzeňská obrana měla v prvním poločase mezery, čehož si hráči Slavie všimli za dalších osm minut. Byl to znovu Martin Juhar, kdo měl jednu z hlavní rolí, i když tentokráte jako nahrávač Václavu Proškovi, který odmítl skórovat do zcela odkryté branky. Plzeňská defenziva musela přestát v závěru poločasu další dvě velké možnosti, ale výborně v obou případech zasáhl gólman Matúš Kozáčik.

    Celý první poločas se nesl v Plzni v trochu ponuré atmosféře, jelikož domácí kotel na protest proti vedení a jeho rozhodnutí o distribuci lístků na utkání v Mnichově proti Bayernu. Plzeňský kotel se do toho opřel, ale jako první musel sledovat akci Pražanů, kteří Kozáčika nepřekonali.

    Druhá půle nabídla pět minut hry a pak na pět minut přerušení, jelikož se díky dýmovnicím v domácím kotli vytvořila hustá mlha, ve které nebylo pořádně vidět ani na branku. Sudí Jílek utkání přerušil zhruba na pět minut, než se bílý opar rozplynul.

    Plzeň se po matném prvním poločase postupně vzpamatovala a vytvořila si velké možnosti. Hořava napřáhl za hranicí pokutového území a gólman Rakovan měl práci, aby míč vytěsnil na rohový kop. Z rohového kopu se Plzeň neprosadila, ovšem z následující akce ano. K míči se dostal po Horváthově pasu František Rajtoral a i díky trochu zvláštnímu odrazu míče umístil balón pod břevno.

    Západočeši se po vyrovnávací trefě stále více začali prosazovat směrem do útoku. Velké šance, ale v drtivém množství případů končily na připravené defenzivě týmu z Edenu nebo na gólmanu Rakovanovi.

    Klíčové momenty přinesl závěr utkání. V pokutovém území Slavie došlo k faulu na pronikajícího Kovaříka a sudí Jílek ukázal na značku pokutového kopu. K jeho exekuci si míč postavil kapitán Viktorie Pavel Horváth, ale tentokráte v této disciplíně neuspěl, když Rakovan jeho ránu vystihl.

    Utkání se nakonec nastavovalo o celých pěti minut, ale přesto, že Viktoria byla většinu času před brankou Slavie, gólu už se nedočkala a utkání skončilo remízou.


    Ohlasy trenérů po utkání:

    Pavel Vrba (FC Viktoria Plzeň): Zápas nemůžu hodnotit jinak než, že jsme vybojovali dnes se štěstím bod. Slavia v prvním poločase kralovala na hřišti a přehrála nás v důrazu i rychlosti. Naše přechodová fáze byla špatná. Slavia byl účelnější. Začátek druhé půle byl také špatný, ale po zhruba pěti minutách jsme se vzpamatovali. Druhá půle už byla výrazně lepší než ta první. Dnes jsme ztratili dva body, ale bod je zasloužený. Kraje zálohy jsou největší momentální slabinou. Hledáme za pochodu optimální řešení, těch variant jsme zkusili více, ale zatím to není ideální.

    Miroslav Koubek (SK Slavia Praha): Musíme si bodu z Plzně vážit. Nechtěl jsem prohrát s týmem třetí utkání v řadě, alespoň bod máme. Před utkáním bych bod bral, ale po jeho průběhu si myslím, že jsme měli na víc. Doplatili jsme na proměňování šancí. Prošek i Juhar tam měli vyložené šance a pokud by to bylo v poločase 3:0 pro nás, tak by to možná bylo zasloužené. Nás stálo utkání hodně sil. Dostali jsme se pak pod tlak a dostali smolný gól. Při penaltě se na Slavii konečně usmálo štěstí. Juhar v útoku, Škoda v obraně je jedna z variant. Na tabulku se nedívám, vím, že hrajeme o sestup, ale víc nevím. V zápase se Bohemkou se ukáže, jak na tom mužstvo je.


    FC Viktoria Plzeň - SK Slavia Praha 1:1 (0:1)
    Branky: 60. Rajtoral – 30. Juhar.
    Rozhodčí: Jílek - Kordula, Peřina.
    ŽK: Horváth, Bakoš, Petržela - Neves.
    Diváci: 10 834.

    Sestavy:
    FC Viktoria Plzeň:
    Kozáčik – Rajtoral, Procházka, Čišovský, Řezník – Ďuriš (68. Kovařík), Hořava, Kolář, Horváth, Pospíšil (46. Petržela) – Bakoš (83. Wágner). Trenér: Pavel Vrba.
    SK Slavia Praha: Rakovan – Dostál, Dobrotka, Škoda, Neves – Prošek (68. Štěpán), Zmrhal (87. Škutka), Lička, Petrák, Nitrianský (79. Koreš) – Juhar.  Trenér: Miroslav Koubek.


    FOTO: ČTK.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.