<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    10. kolo, Základní část | pondělí 30/09/2013, 18:00 | Škoda Transportation Arena | ČT sport

    Góly


    Karty


    Návštěva: 2 024 diváků (25 % z kapacity 8 150)
    Video
    Reportáž


    První střelu připravil již ve třetí minutě jablonecký Kopic, míč ale skončil kousek vedle brány. Domácí se k nebezpečné akci dostali až v desáté minutě, kdy Pospěch zavezl míč do vápna, ale byl dobře hlídán. Dokázal však aspoň vybojovat rohový kop. Ten sice Dukle nevyšel, následná akce však byla o mnoho zajímavější.

    Odražený míč se dostal před Hlinku, který okamžitě přihrál volnému Gedeonovi. Ten si počkal, až objeví skulinku a našel nabíhajícího Josého Antonia Romeru v pokutovém území, jenž hlavičkou přesně zakončil a otevřel skóre na 1:0. Jablonecký brankář Špit si tak bude muset na stou vychytanou nulu ještě chvíli počkat

    Vstřelená branka domácí nabudila k tlaku. Druhou branku totiž mohl trefit v 16. minutě Pospěch, který však byl ve vápně s míčem sám. Čekal sice na vhodnou příležitost, ale jeho střela k zadní tyči bránu minula. 

    Do 37. minuty se hrálo zejména na středu hřiště, poté se ovšem oklepali hosté. Šance v podobě rohového kopu se ujal Kopic, jenž míč poslal přímo před bránu. Těsně před brankářem číhal Michal Hubník, který přesnou ranou vyrovnal zápas na 1:1. Jablonečtí mohli výsledek ještě do konce první půle otočit, Hubník svou hlavičku ve 41. minutě ovšem nasměroval příliš vysoko.

    Do druhého poločasu nastoupili domácí s jasným cílem – vrátit skóre zpátky ve svůj prospěch. To mohl zařídit v 52. minutě Néstor, vypálil ovšem těsně nad horní tyč. O deset minut později se do většího tlaku dostali domácí. Po krásné kombinaci se rozhodl vystřelit Mareš zpoza pokutového území, ale jeho střelu Špit pohotově vychytal.

    V 68. minutě mohl druhou branku přidat opět Romera, jeho střelu po zemi však Špit vyrazil do bezpečí. O pět minut později fauloval Kubista Romera, který by mu jinak utekl a byl nařízen přímý volný kop. Faulovaný se sám postavil k jeho exekuci, ale míč skončil těsně mimo bránu. Na konci utkání ještě zahrozili hosté, když se po Kyselově hlavičce balon odrazil od tyče.

    Více už se v pondělní dohrávce 10. kola nestalo. Zápas tak skončil spravedlivou remízou, Dukla bodovala i v šestém utkání v řadě.


    Ohlasy trenérů po utkání:

    Luboš Kozel (FK Dukla Praha): Věděli jsme, že nás čekalo nesmírně těžké utkání. Nehledě na to, že všichni očekávali po remíze v Plzni naše jasné vítězství. Jablonec je ale těžký soupeř, který má kvalitní mužstvo a hlavně rychlý přechod do útoku. Se vstupem do utkání jsem byl spokojený, navíc se nám brzy podařilo vsítit branku. Bohužel jsme neuhlídali soupeřovu standardku, po které se Jablonec herně zvedl. Naštěstí jsme byli ke konci aktivnější a zápas si uhlídali. Podle mého názoru je remíza více než zasloužená.

    Roman Skuhravý (FK Baumit Jablonec): Do Prahy jsme přijeli s cílem zvítězit, ale bylo nám jasné, že to na Dukle nebude jednoduché. Vyhrát se nám ovšem bohužel nepodařilo. Byli jsme slabší v práci s balonem, nedohrávali jsme standardní situace a Dukla toho vytěžila. Od 25. minuty jsme se herně zvedli a chtěl bych vyzdvihnout výkon obranné čtyřky. Naopak slabší jsme byli v přechodové fázi a Vaněk s Kopicem by měli tyto situace řešit s chladnější hlavou. Každopádně remíza je dobrá, na rozdíl od té poslední se Znojmem.


    FK Dukla Praha - FK Baumit Jablonec 1:1 (1:1)
    Rozhodčí: P. Ortel - J. Jiřík, J. Kříž.
    Branky: 11. Romera - 38. Hubník.
    ŽK: 79. Štětina - 64. Kubista.
    Diváci: 2 024.

    Sestavy:
    FK Dukla Praha: Rada - Romera, Božič (78. Vorel), Štětina, Vrzal - Kalouda (65. Hanousek), Gedeon, Hlinka - Albiach Roger, Pospěch, Mareš (84. Malý). Trenér: Kozel.
    FK Jablonec: Špit - Zoubele, Kysela, Beneš, Novák - Kopic (84. Vukadinovič), Loučka, Kubista, Vaněk (77. Piták) - Hubník (90. Rossi), Třešňák. Trenér: Skuhravý.


    FOTO: ČTK

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.