<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    8. kolo, Základní část | pátek 13/09/2013, 18:00 | Škoda Transportation Arena

    Návštěva: 2 052 diváků (25 % z kapacity 8 150)
    Video
    Reportáž


    Brno vedl na Julisce nový trenér Václav Kotal v pátek třináctého. A hned poslal do základní sestavy čerstvou posilu ze Senice Romana Fischera. Jinak ale sestavou příliš nezamíchal.

    Hosté však nečekaně jako první udeřili. Z první vážnější šance odcentroval Skalák zprava na nekrytého Miroslava Markoviče a ten už jen trefil zblízka prázdnou branku. Brzy se podařilo srovnat Božičovi, ale po vyraženém balonu hlavičkoval do branky z ofsajdové pozice, a tak rozhodčí Kovařík gól uznat nemohl.

    O chvíli později nechala defenziva Zbrojovky postupovat s míčem Mareše, jehož přízemní střela se otřela zvenku o tyč. Za domácí mohl srovnat také Kalouda, ale z otočky zakončoval slabě a Hladký neměl problém zakročit.

    V podobně slibné pozici se ocitl i Néstor, ale ani on gólmana Brna nepřekonal. Dukla se dočkala až těsně před přestávkou. Rohový kop doputoval k Božičovi, který ho posunul ke Zbyňku Pospěchovi, jenž s klidem vyrovnal. Pospěch se trefil poprvé od druhého kola, kdy nasázel čtyři branky Olomouci.

    A byl to znovu Pospěch, kdo se osm minut po pauze dokázal prosadit. Opět po standardní situaci se k němu odrazil míč, který poslal bez váhání za záda Hladkého. Ten se o chvíli později musel činit při chytrém lobu střelce Pospěcha, ale stihl se včas vrátit a míč chytit.

    Dukla se dál tlačila do ofenzivy, ale táhlá střela Mareše se do branky nevešla a Kalouda po chytré přihrávce Pospěcha nepřelstil vyběhnuvšího Hladkého. Za hosty zahrozil jen střídající Přerovský, s jehož střelou však neměl Rada problémy.

    Velmi dobrou šanci měli pak domácí opět po rohu. Odražený míč napálil z voleje Vrzal, ale pouze do tyče. Střela hostujícího Husára z dálky směřovala nad a pokus Néstora na druhé straně v nastavení jen na břevno, a tak Dukla porazila Brno 2:1 díky dvěma gólům Zbyňka Pospěcha a posunula se na průběžné šesté místo. Brno zůstává se čtyřmi body předposlední.


    Ohlasy trenérů:

    Luboš Kozel (FK Dukla Praha): Můžu být spokojený s výsledkem, ale ten zápas jsme si zase udělali těžší. Dostali jsme gól z brejku, což s námi trochu zatřáslo, ale pak jsme se už dostávali do hry. Důležité bylo, že jsme dokázali do přestávky vyrovnat. Udělali jsme o pauze jednu změnu, abychom střed oživili, což se povedlo. Ve druhém poločase, až na posledních deset minut, jsme zase byli lepším mužstvem. I když jsme si tedy pomohli góly ze standardek, tak si myslím, že vítězství bylo zasloužené.

    Václav Kotal (FC Zbrojovka Brno): Lepší vstup do utkání jsme si asi nemohli přát, povedlo se nám vstřelit vedoucí branku, bohužel postupem času nás Dukla dostávala pod tlak. Přispěli jsme tomu i vlastními chybami. Vyvrcholilo to gólem dvě minuty před koncem poločasu, který utkání hodně ovlivnil. Ve druhém poločase měla Dukla převahu a opět jsme dostali gól ze standardní situace. Pokud tohle nebudeme zvládat, tak nás budou soupeři trestat. Příští týden hrajeme, dá se říct, o poslední místo se Znojmem a ten zápas musíme bezpodmínečně zvládnout.


    FK Dukla Praha - FC Zbrojovka Brno 2:1 (1:1)
    Branky: 43. Pospěch (Božič), 54. Pospěch (Hanousek) - 9. Markovič (Skalák)
    Rozhodčí: L. Kovařík - Mencl, Filípek
    ŽK: Štětina - Janotka, Husár, Pernica
    Diváci: 2052

    Sestavy:
    FK Dukla Praha: F. Rada - Romera, Štětina, Božič, Vrzal - J. Mareš (86. Vorel), Kalouda (74. Malý), Gedeon, Hlinka (46. Mar. Hanousek), Néstor - Z. Pospěch.

    FC Zbrojovka Brno: Hladký - Janotka, Schuster, Pernica, Husár - Pašek (76. Hyčka), Frejlach, Zavadil (72. Přerovský), Fischer, Skalák (85. M. Škoda) - Markovič.


    FOTO: fkdukla.cz

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.