<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    5. kolo, Základní část | sobota 17/08/2013, 17:00 | Městský fotbalový stadión

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 4 117 diváků (38 % z kapacity 10 785)
    Video


    Reportáž
     
     Zbrojovka na svého soupeře doslova vletěla, hned v první minutě střílel z hranice vápna Markovič, jehož rána byla tečována přímo k Paškovi, který ještě vylepšoval pozici pro Karla Kroupu, ten však na míč nedosáhl. Postupem času se začal dostávat do hry Liberec, ovšem i za cenu tří žlutých karetních trestů. Nicméně důrazná hra se vyplatila a Liberec šel v 19. minutě do vedení. Po Pernicově faulu zahrával Slovan trestný kop a z pětadvaceti metrů prostřelil výstavní ranou Hladkého ukrajinský mladíček Sergei Rybalka - 0:1.

    Hosté mohli vzápětí podruhé udeřit. Po chybné rozehrávce Zavadila šel sám na bránu Rabušic, který se snažil Hladkého přelobovat, ten jeho záměr odhadl správně. Pohledné utkání přinášelo šance za šancí. O vyrovnání se málem postaral Buchta, jehož solu od půlící čáry až před Kováře volala po gólu, ale brankář Liberce byl připraven. Místo Kaščáka nastoupil do zálohy uzdravený Frejlach a ten pořádně provětral liberecké tyče. Konkrétně se z dvaceti metrů opřel do míče a jeho bomba se zastavila na tyči.

    I ve druhém poločase hrála Zbrojovka aktivně, měla šance i lepší pohyb, ale chybělo tomu jediné. Proměnit nějakou šanci, a že jich celkově bylo. Především deset minut po pauze centroval Zavadila na Paška, který v pokutovém území hlavičkou trestuhodně přestřelil. Hosté se k ničemu dlouho nedostávali, spíše hrozili z brejků. Jeden málem potrestal Rabušic, jehož střela přes obránce pořádně protáhla Hladkého v brněnské bráně.

    Poté se dlouho nic nedělo, Brňané se marně snažili vytvořit si nějaký soustavnější tlak, účastník baráže o Evropskou ligu zkušeně kontroloval výsledek a Rybalkou málem potvrdil deset minut před koncem tři body, když autor dosavadní jediné trefy z trestného kopu o metr přestřelil Hladkého svatyni. O další tutovku se postarali bývalí hráči Brna. Situaci dva na dva vyřešil Rabušic krásným vysunutím Šurala, ten ale svého bývalého spoluhráče Hladkého nepřekonal. A tak se urodil výsledek 0:1 a Zbrojovka tak potřetí v řadě odešla bez bodu.  


    Ohlasy trenérů po utkání:


    Ludevít Grmela (FC Zbrojovka Brno): 
    Utkání se mi nehodnotí dobře. Začali jsme dobře, měli šance. Když to vezmu celkově, když hrajete proti takovému soupeři, jakým je Liberec, je třeba ty šance využívat. Bylo jich mnoho a pokud nejste schopni ten míč do brány byť i nehezky dotlačit, je to špatné. Liberec jsme přehrávali především v prvním poločase, chybělo gólové vyjádření. V koncovce nebyl z naší strany důraz.

    Jaroslav Šilhavý (FC Slovan Liberec)
    : Jsme rádi, že vezeme domů tři body. Máme těch zápasu hodně, příští týden nás čeká Evropská liga, takže z nás spadla úleva za tento dobře odvedený zápas. Byli jsme si vědomi kvalit Brna, které minule potrápilo doma Spartu. Rozhodla však krásná rána Rybalky, další góly mohl přidat Rabušic, což se bohužel nestalo. Pořád ten zápas byl otevřený, soupeř měl územní převahu, podržel nás gólman Kovář, který pochytal spoustu brněnských šancí. Je škoda, že jsme nepřidali gól z nějakého brejku.


    FC Zbrojovka Brno - FC Slovan Liberec 0:1  (0:1)

    Branky: 19. Sergei Rybalka.

    ŽK: Luděk Pernica - Ondřej Kušnír, Jiří Fleišman, Sergei Rybalka.

    Rozhodčí: Kalenda - Kotlík, Pilný.

    Diváci:  4 117

    FC Zbrojovka Brno: Hladký – Buchta, Pernica, Schuster, Janotka – Pašek (78. Husár), Zavadil, Frejlach (63. Glaser), Traore – Markovič, Kroupa (46. Hyčka). Trenér: Ludevít Grmela.

    FC Slovan Liberec:  Kovář – Kušnír (54. Coufal), Kelič, Kováč, Fleišman – Pavelka, Rybalka, Sackey (72. Delarge), Kalitvincev (85. Kolár), Šural – Rabušic. Trenér: Jaroslav Šilhavý.

    FOTO: ČTK

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.