<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    3. kolo, Základní část | sobota 03/08/2013, 18:00 | Doosan Aréna

    Góly

    • Bez branek

    Karty


    Návštěva: 11 108 diváků (96 % z kapacity 11 597)
    Video


    Reportáž


    Úvod patřil hostům, kteří na začátku letošního ročníku vykazují solidní formu. V osmé minutě vypálil jedovatou střelu Dedić, který se do míče opřel a o pár čísel minul břevno Kozáčikovy brány. Domácí o sobě dali poprvé vědět až ve dvacáté minutě. Z pravé strany vyslal výborný centr Hejda, jenž našel hlavu Tomáše Wágnera, který zamířil hlavičkou přesně pod břevno ostravské branky. Zasáhnout však dokázal výborným zákrokem Michal Bárta. První varování však Baníku nestačilo, o pět minut později udeřilo. Jan Kovařík si vzal na starost standardku, kterou provedl parádně. Míč zakroutil k zadní tyči a Bárta musel lovit kulatý nesmysl poprvé ze své brány - 1:0. 

    Uběhly pouze dvě minuty a ve Štruncových sadech se znovu měnilo skóre. Rajtoral zavezl balon po pravé straně až k brankové čáře a vrátil jej pod sebe na Tomáše Wágnera, který sice napoprvé opřel svojí tečovanou ránu jen do tyče, z dorážky už se ale nemýlil - 2:0. V úmorném vedru se diváci bavili výborným fotbalem, především Plzeň byla při chuti. Zvýšit skóre mohl ještě Darida, leč jeho rána byla tečována nad bránu. Co se nepovedlo mladému talentovanému fotbalistovi, zařídil těsně před závěrečným poločasovým hvizdem Tomáš Hořava, který se dostal k odraženému míči a jeho skákavou střelu Bárta nedokázal spacifikovat - 3:0.


    ČTĚTE VÍCE:
    Góly dáváme všichni od útočníků až po obránce, pochvaluje si Tomáš Hořava
    Michal Bárta: Je téměř nemožné, aby z Plzně odjel nějaký gólman s nulou

    Jak už to tak bývá. Západočeši si při takovém výsledku hrají s protivníkem jako kočka s myší. Z druhé půle uběhlo deset minut a v Doosan Aréně propukla radost počtvrté. Hořava našel za obranou soupeře Michala Ďuriše, který se neukvapil a šikovně přeloboval vyběhnuvšího gólmana - 4:0. Západočeši mohli přidat i klasického "bůra", když se zjevil sám před brankářem Rajtoral, ale nevyřešil situaci nejlépe a balon poslal vedle vzdálenější tyče ostravské branky. Alespoň čestného úspěchu chtěl dosáhnout hostující Milosavljev nebo kapitán Lukeš, výtečný Kozáčik však uhájil nulu na svém kontě. Poté ještě třikrát v řadě zahrozil střídající Petržela, ale pokaždé si vylámal zuby na brankáři Daňkovi.

    Více už se nestalo, Viktorka si s chutí zastřílela a připsala si po zásluze tři body.


    Ohlasy trenérů po utkání:

    Pavel Vrba (FC Viktoria Plzeň): „Zápas jsme rozhodli už v prvním poločase, kdy jsme kontrolovali hru a vytvořili si tříbrankový náskok. V té druhé půli jsme možná trochu polevili a šetřili síly, ale odehráli jsme ji také s přehledem. Baník měl sice dvě brankové příležitosti, ale my jsme se také dostávali do šancí a třeba Petržela mohl na konci několikrát skórovat. Hodně nás uklidnil ten vývoj utkání a to vysoké vedení. I přes to horko navíc měl ten zápas po celou dobu poměrně vysoké tempo a obě mužstva to zvládla slušně.“

    Martin Svědík (FC Baník Ostrava): „Myslím si, že bychom museli podat maximální výkon s minimem chyb na obou koncích hřiště, abychom dnes mohli pomýšlet na úspěch. Vydrželi jsme s Plzní hrát asi deset minut, ale poté jsme se začali dostávat pod tlak a po těch dvou slepených gólech už bylo v podstatě rozhodnuto. Oni jsou velmi silní na míči a dokážou si ty šance trpělivě vytvářet. Nenavázali jsme na naše výkony proti Slavii a Mladé Boleslavi a navíc si myslím, že minimálně dvě z těch branek byly velmi laciné. Plzeň dnes měla extrémně silnou lavičku, ale i tak neztratila na své kvalitě v poli vůbec nic.“


    FC Viktoria Plzeň – FC Baník Ostrava 4:0 (2:0)

    Branky: 26. Jan Kovařík, 27. Tomáš Wágner, 45. Tomáš Hořava, 56. Michal Ďuriš.

    ŽK:
    Lukáš Hejda - Benjamin Vomáčka, Davor Kukec.

    Rozhodčí:
    Franěk - Kovařík, Vlasjuk.

    Diváci:
    11 108.


    FC Viktoria Plzeň: Kozáčik – Řezník, Procházka, Hejda, Limberský (73. Petržela) – Rajtoral, Darida (78. Horváth), Ďuriš, Hořava, Kovařík – Wágner (64. Tecl). Trenér: Pavel Vrba.

    FC Baník Ostrava:
    Bárta – Zawada, Frydrych, Vomáčka, Dedić – Lukeš, Droppa, Kukec (67. Holzer), Engelmann (46. Milosavljev) – Fantiš, Rolinc. Trenér: Martin Svědík.

    FOTO: fcviktoria.cz

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.