<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    2. kolo, Základní část | pátek 26/07/2013, 20:15 | Startip Aréna | Nova Sport

    Karty


    Návštěva: 6 316 diváků (69 % z kapacity 9 100)
    Video


    Reportáž


    Utkání v Příbrami nejsou dlouhodobě plzeňskou doménou, ale v páteční předehrávce druhého kola se to svěřenci trenéra Pavla Vrby snažili změnit už od úvodních minut. Hned ve čtvrté minutě přišel ale útok domácích, po kterém jeden z hráčů skončil na zemi, ale nedovolený zákrok se k nelibosti domácích příznivců nepískal.

    V sedmé minutě pak poprvé vystrčila své drápy Viktoria. Hořavův centr z pravé strany nakonec nenašel žádného adresáta, o půl minuty později zkusil z téměř totožné pozice centrovat Radim Řezník a přesným pasem našel ex-příbramského Tomáše Wágnera, jenž z první rozvlnil síť.

    Příbramští nesmutnili dlouho. Po čtvrthodině hry se domácí hnali do rychlého protiútoku, Krbeček sice zůstal ležet na hřišti, ale hra pokračovala a Zoran Danoski dostal od plzeňské obrany dostatečný prostor a přesně se trefil do horního rohu. Třiadvacetiletý Makedonec Zoran Danoski byl i nadále při chuti a v 21. minutě přinesl slušně zaplněným tribunám Startip Arény druhou gólovou radost, když z první uklidil do sítě centr Petra Švancary.

    Příbram se dostala do vedení, ale tím kdo se více snažil o zakládání útočných akcí, byli Viktoriáni. Dvě zajímavé měl Vladimír Darida. Nejprve v osmadvacáté minutě prošel přes půl hřiště, ale zakončení už mu nebylo dopřáno, dvě minuty před poločasem pak po centru z pravé strany a jedné hlavičce do tyče, pálil nad Hruškovu branku.

    Závěr první půle přeci jen přinesl ještě zajímavé momenty a hlavně gól. Minutu před vypršením řádné hrací doby prvního poločasu v pokutovém území fauloval Hájovský pronikajícího Ďuriše a sudí Kocourek bez váhání odpískal pokutový kop. K penaltě se postavil Vladimír Darida a střelou na opačnou stranu srovnal na 2:2.

    Hned po poločasové přestávce se do dalších šancí dostali opět Západočeši a znovu hlavní postavou byl Vladimír Darida, který ale pálil nakonec těsně vedle. Neúspěšně dopadla i další akce Plzně o pár minut později, kdy po centru Procházky hlavičkoval nad Ďuriš a za další dvě minuty skončila pouze v rukavicích gólmana Hrušky rána Hořavy.

    Rozhodující momenty utkání nastaly v rozmezí sedmdesáté a osmdesáté minuty po prvních střídáních, kdy například hostující trenér Vrba poslal na trávník i kapitána Horvátha. Po pěti minutách od střídání právě plzeňského špílmachra se do velké šance dostal domácí útočník Petr Švancara, který už měl před sebou jen gólmana Kozáčika, který míč pouze odhlavičkoval k Švancarovi, kterému už se nepovedlo dát střele potřebnou razanci.

    Příbramský trenér Straka před rohovým kopem proti svému týmu vystřídal, což obranu Středočechů trochu rozhodilo a po rohu Viktoria zasadila rozhodující úder. První pokus Wágnera ještě Hruška vyrazil, na dorážku Václava Procházky. Za dvě minuty pak přišla rozhodující akce.  David Limberský napřáhl zpoza pokutového území a míč se zastavil až v síti.

    Plzeň ještě mohla přidat fanoušky vysněnou pátou branku, když v pokutovém území byli hned tři Plzeňané, avšak Petržela míčem orazítkoval břevno a Tecl střelou po zemi o metr minul. Ve druhé minutě nastavení přišel ještě jeden zajímavý moment. Po ubráněném rohovém kopu mohli jít sami znovu Petržela s Teclem. Druhý jmenovaný na půlce předal míč Petrželovi, který byl poslán k zemi Stratilem a sudí Kocourek už tahal z kapsičky červenou kartu, ale nakonec to byl odmávaný ofsajd a karta zůstala na svém místě.


    1.FK Příbram – FC Viktoria Plzeň 2:4 (2:2)

    Branky: 
    16. a 22. Danoski – 8. Wágner, 45. Darida (pen.), 76. Procházka, 79. Limberský
    Rozhodčí: Kocourek – Blažej, Kříž.
    ŽK: Danoski, T.Pilík - Ďuriš.

    1. FK Příbram: Hruška – Jugas, Hájovský, Mišůn, Divíšek – Brandner (73. Řezníček), Aziz (63. T. Pilík), Tarczal, Danoski (76. Stratil) – Krbeček, Švancara. Trenér: František Straka.

    FC Viktoria Plzeň: Kozáčik – Řezník, Hejda, Procházka, Limberský – Hořava, Darida (69. Horváth) – Rajtoral (63. Petržela), Ďuriš, Kovařík – Wágner (86. Tecl). Trenér: Pavel Vrba.

    Foto: ČTK.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.