<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    28. kolo, Základní část | středa 22/05/2013, 18:00 | Eden Aréna

    Góly

    • Bez branek

    Karty


    Návštěva: 6 457 diváků (33 % z kapacity 19 370)
    Video

    <object width="596" height="345"><param name="movie" value="http://gidnes.cz/swf/flv/player.swf"></param><param name="flashvars" value="configURL=http://servix.idnes.cz/media/video.aspx?idvideo=V130522_211515_tv-fotbal-video_lan"></param><param name="allowfullscreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://gidnes.cz/swf/flv/player.swf" flashvars="configURL=http://servix.idnes.cz/media/video.aspx?idvideo=V130522_211515_tv-fotbal-video_lan" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="596" height="345"></embed></object>

    Reportáž


    Bez Martina Fenina se musí obejít Slavisté kvůli zlomené čelisti až do konce sezóny, tedy i v utkání proti Českým Budějovicím. To začalo od obou týmů v opatrném duchu, i když k náznakům šancí docházelo, ale nakonec ani jeden z nich neskončil střelu mezi tři tyče jedné či druhé branky.

     To se mohlo změnit v jedenácté minuty, kdy po faulu na Škodu měli domácí možnost zahrávat standardní situaci. Rozehrávky se chopil kapitán Karol Kisel, ovšem v pokutovém území našel jen hlavy hráčů Dynama, kteří uklidili míč jen na chvíli do bezpečí, následně totiž pálil nebezpečně zpoza šestnáctky Jan Vošahlík.

     I Dynamo mělo útočné choutky a jednu velmi zajímavou možnost dali Jihočechům sami Slavisté, kteří nerozehráli ve středu dobře, míč sebral mladý Zdeněk Linhart a uháněl po boku s obráncem sešívaných na Čontofalského, zakončení už ale nebylo přesné, když pokus o nahrávku na Táborského zastavil bek Čonka.

     Šancí bylo v úvodní půlhodině dostatek a vytvářeli si je zejména domácí hráči, jako například na začátku dvaadvacáté minuty Gecov, který si to zopakoval za další tři minuty a gólman Daněk musel přijít se skokem k tyči a vyrazit míč alespoň na rohový kop. Rohový kop rozehráli Pražané do šířky, ale nakonec to přineslo gólovou radost! Míč dostal na nohu Tomáš Mičola a poslal Slavii do vedení umístěnou střelou po zemi.

    Dynamo mělo možnost vyrovnat o necelých deset minut později. Petr Javorek využil zaváhání v defenzívě Pražanů a svou střelou z pravé strany orazítkoval tyč domácí branky. Míč se ještě odrazil na malé vápno k Táborskému, ten byl ale natolik zaskočen, že už nedokázal balón poslat mezi tři tyče a celou akci pak utnul odkopem z brankové čáry Hubáček.

    Dynamo svojí snahu nevzdávalo ani v závěrečných minutách prvního dějství a domácím fanouškům muselo zatrnout hned dvakrát, nejprve při nepříliš zdařilé rozehrávce gólmana Čontofalského a pak také při ráně budějovického Hory, který mířil jen o malý kousek vedle.

    Slavia do druhé půle znovu vstoupila s elánem a asi největším Matúš Čonka, který dokázal obejít hned tři protihráče, ale pak jako kdyby mu došly síly. Slavia ale byla nebezpečná i v dalších minutách. Na startu jednapadesáté se zjevil za obranou Dynama osamocený Jan Vošahlík, který si to namířil přímo na Daňka a stejně dopadla i jeho rána, tedy vyražená gólmanem Českých Budějovic. Jan Vošahlík byl při chutí i nadále, ale jeho další pokus skončil na boční síti.

    Tlak Slavie sílil s každou další minutou až do pětapadesáté, kdy míč dostal k noze znovu Tomáš Mičola a střelou po zemi, pod tělem gólmana Daňka zvýšil náskok svého týmu a mohl se jít radovat ke slavistickému kotli.

    Slavia od své aktivní hry neupouštěla ani v dalších minutách a v 63. minutě byl na světě hattrick v podání Tomáše Mičoly! Posila Slavie před letošní sezónou obrala o míč stopera Lengyela a rodák z Opavy přesnou střelou mohl slavit svůj první hattrick v Gambrinus Lize a pátý zásah během posledních tří duelů.

    Slavia měla utkání i nadále pod kontrolou a Budějovice pouštěla na dostřel Čontofalského svatyně jen sporadicky, naopak svěřenci trenéra Michala Petrouše se tlačili do zakončení jako například střídající Škutka, ale ten si pomohl při odstavení bránícího Klesy nedovoleně, tudíž z akce Pražanů dále nic nebylo.

    Pražané s přibývajícím časem pokračovaly, ve svém útočném snažení, ale už nebyli tak úspěšní, i když šancí bylo dost a hodně zajímavých. Nejprve šli domácí do přečíslení tři na jednoho, Kisel dobře dokázal najít Škutku, jehož pokus, ale Daněk dokázal vyrazit nad svou branku. Nebezpečně vypadal i následný rohový kop, který ale pro domácí skončil ofsajdem.

    Stejný konec, tedy hvizd sudího Patáka a signalizace ofsajdu, měla i možnost pro Jihočechy. Dlouhý nákop z obrany směřoval na Táborského, který byl však době přihrávky o dva kroky za posledním obráncem Hubáčkem. 


    Michal Petrouš (trenér Slavie):  Byť je výsledek jednoznačný, tak nemůžu být spokojený s první půli, kde jsme sice dali gól a vyhráli jí, ale pak jsme jim vlastním lajdáctvím dali možnosti na vyrovnání. Ve druhé půli už to byla taková malá exhibice a doufám, že si nějaké góly necháme i do dalších zápasů. Tři zápasy, devět bodů a skóre 9:1. Co víc si přát? Kluci si dokázali, že umí hrát fotbal a i když je minimální šance být třeba čtvrtý, tak se o to musíme porvat. Žiju přítomností, co bude na podzim, jestli budu dál trenérem, to je na vedení. Já přišel s tím, že mám pomoc v posledních pěti zápasech a chci proto udělat maximum a za cílem získat patnáct bodů si stojím a zatím to je ještě možné.

    Pavol Švantner (trenér Dynama Č. Budějovice): Z naší strany není co hodnotit. Byli jsme plní odhodlání, abychom oživili naší malou naději, ale od první minuty jsme to nechali v kabině. Byli jsme bojácní v útočné fázi a ve druhém poločase už byla na hřišti jen Slavia. Nebudeme si nic nalhávat, ale jsme už téměř jasně ve druhé lize. Takhle se o záchranu nehraje a každý se musí zamyslet nad tím, co pro tu záchranu udělal. Naděje tam sice pořád je, ale výkony v obou nadcházejících utkáních by musely být diametrálně jiné než proti Slavii. Jsem realista a na záchranu to už nevidím.


    SK Slavia Praha – SK Dynamo České Budějovice  3:0 (1:0)
    Branky: 27., 55. a 63. Mičola.
    Rozhodčí: M. Paták - J. Moláček, J. Paták.
    ŽK: Kisel – Hanzlík.
    Diváci: 6456.

    Slavia: Čontofalský – Dostál, Bortel, Hubáček, Čonka – Vošahlík (72. Koreš), Zmrhal, Gecov, Kisel, Mičola (80. Skácel) – Škoda (60. Škutka). Trenér: Petrouš.

    Č. Budějovice: Daněk – Klesa, Lengyel, Machovec, Hanzlík – Hora, Javorek (46. Wermke), Rýdel (83. Novák P.), Sandro – Táborský, Linhart (34. Benát). Trenér: Švantner.


    FOTO: ČTK

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.