<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    26. kolo, Základní část | neděle 05/05/2013, 17:00 | Městský fotbalový stadión

    Góly


    Návštěva: 4 762 diváků (44 % z kapacity 10 785)
    Video

    <object width="596" height="345"><param name="movie" value="http://gidnes.cz/swf/flv/player.swf"></param><param name="flashvars" value="configURL=http://servix.idnes.cz/media/video.aspx?idvideo=V130505_211943_tv-fotbal-video_vov"></param><param name="allowfullscreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://gidnes.cz/swf/flv/player.swf" flashvars="configURL=http://servix.idnes.cz/media/video.aspx?idvideo=V130505_211943_tv-fotbal-video_vov" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="596" height="345"></embed></object>

    Reportáž


    Zbrojovka nasadila tentokrát žolíka Švancaru od úvodní minuty, v sestavě Boleslavi nahradil distancovaného Jarolíma Opiela, uzdravený kanonýr Chramosta začal na lavičce.

    Hned v první minutě si Švancara narazil míč s Buchtou a po centru druhého jmenovaného střílel v pádu Lutonský. Miller jeho pokus reflexivně vyrazil na úvodní rohový kop utkání, ten ale Boleslav odvrátila.

    Hodně vzruchu vyvolal Švancarův parádní průnik v 16. minutě. Nejlepší střelec Zbrojovky hledal přízemním centrem Kroupu, ale míč vyškrábl Miller a k dorážce se již domácí nedostali. Neujaly se ani zajímavé standardní situace, které postupně zahrával domácí Zavadil a hostující Mareš.

    Ve 25. minutě to tribunami zahučelo při Mezlíkově hlavičce, Miller byl připraven. Boleslavští zkoušeli zaskočit obranu Brna rychlými přihrávkami, a když to nemělo úspěch, napřáhl pár metrů od vápna Mareš a jeho pumelice prolétla nepříjemně blízko Doležalovy branky. Ve 37. minutě se zase volného míče ujal ve vápně Sloboda a prudkou ranou jej poslal nad břevno.

    Zbrojovka se ještě před pauzou také dostala ke slovu, ovšem volej Švancary zamířil vedle. Posledním výkřikem fotbalu v tomto poločase byla Opielova rána z dálky, která taktéž nezaplula mezi tyče, a další Švancarův pokus na druhé straně.

    A právě Švancara si vzal slovo hned po pauze, kdy se vřítil do vápna a perfektní zpětnou přihrávkou našel nabíhajícího Tomáše Frejlacha, pro něhož nebylo problémem otevřít skóre utkání – 1:0. To už byl na hřišti i Chramosta, který nahradil po pauze Slobodu.

    Hosté mohli odpovědět  o deset minut později, Dosoudilovu přesnou hlavičku ale výtečným zákrokem vytěsnil na rohový kop Doležal. Naopak na druhé straně sklepl obětavý Kroupa míč na nohu Traorého, jeho přízemní rána ovšem skončila vedle branky. Chvilku poté se do obrovské šance dostal Švancara, prudkou ranou ale v ideální pozici přestřelil. Zápas měl v těch chvílích vysoké tempo a musel se líbit.

    V 70. minutě se po individuální akci Traorého dostal ke střele střídající Šoljić, anii tato střela se ovšem mezi tyče nevešla. Po protiakci se připomněl Chramosta, ve vápně si udělal prostor a pro Brňany bylo štěstí, že jeden z obránců dokázal jeho střelu tečovat na rohový kop.

    Boleslav zvyšovala aktivitu a poslala na hřiště kromě Chramosty i Mageru, což přineslo ovoce. V 77. minutě zdánlivě nevinná situace skončila nastřelenou rukou a nařízený pokutový kop proměnil tvrdou ranou Lukáš Magera – 1:1.

    Hosté byli při chuti a za další dvě minuty mířil těsně vedle Chramosta, střílený centr Štohanzla proletěl vápnem o chvilku později. Brňanům dělala v těchto fázích problémy hodně tvrdá a pečlivá obrana soupeře a do šancí se nedostávali, průnik Traorého si Boleslav nakonec pohlídala.

    Řada náznaků už v závěru nebyla dotažena do finální fáze, Zbrojovka nepřetavila ve střelu poslední rohový kop a to znamenalo, že duel nakonec skončil smírně 1:1. Brňané pod trenérem Grmelou poprvé v domácím prostředí nezvítězili, Boleslav zase po pěti zápasech vstřelila méně než dvě branky.

    Ludevít Grmela (Zbrojovka Brno): "Věděli jsme, že soupeř bude nepříjemný. V prvním poločase nás trápily nepřesnosti, oboustranně to bylo takové nijaké. Ve druhé půli nás samozřejmě nakopl vstřelený gól, ale i hosté se zlepšili a fotbal byl koukatelný. Škoda těch neproměněných šancí, v podobných zápasech bývá druhý gól rozhodující. Konec zápasu se hrál nahoru dolů, hosté střídáním zvýšili útočnou sílu. Podle mého oboustranně zasloužený bod."

    Ladislav Minář (FK Mladá Boleslav): "První poločas byl z obou stran podprůměrný a slabý. Snažili jsme se o protiútoky, ale nebyla tam kvalita. Ve druhé půli jsme okamžitě inkasovalo, což bylo nepříjemné, ale naše hra šla pak nahoru a povedlo se nám vyrovnat. Posledních 20 minut jsme hráli na tři obránce, naším cílem byla výhra a nechtěli jsme se stáhnout. Vůbec jsme neuvažovali o tom, že bychom se šetřili na středeční pohár."

    FC Zbrojovka Brno – FK Mladá Boleslav 1:1 (0:0)

    Branky: 46. Frejlach – 77. Magera (pen.)

    Žluté karty: 77. Švancara, 84. Hyčka - 24. Ševinský, 46. Dosoudil, 71. Kúdela.

    Rozhodčí: Příhoda – Wilczek, Mokrusch.

    Diváci: 4 762.

    FC Zbrojovka Brno: Doležal – Buchta, Pernica, Sus, Husár (57. Hyčka) – Mezlík (46. Traoré), Zavadil, Frejlach (66. Šoljić), Lutonský – Švancara, Kroupa. Trenér Grmela.

    FK Mladá Boleslav: Miller – Kúdela, Ševinský, Dosoudil, Bořil - Ščuk, Opiela – Mareš (51. Štohanzl), Ondřejka (68. Magera), Sloboda (46. Chramosta) – Nešpor. Trenér Minář.


    FOTO: ČTK.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.