<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    26. kolo, Základní část | pátek 03/05/2013, 20:15 | Doosan Aréna | TV Fanda

    Karty

    • Bez karet

    Návštěva: 9 622 diváků (83 % z kapacity 11 597)
    Video
    Reportáž

    Úvod utkání nabídl několik zajímavých situací na obou stranách, ale na první vážnější ohrožení jedné z branek si diváci museli počkat až do deváté minuty, kdy se po dlouhém pasu skrze hostující obranu dostal k zakončení Marek Bakoš, v nadějné pozici však nastřelil jen tyč českobudějovické branky.

    Varování však Jihočechům nestačilo, a tak již o minutu později otevřeli Plzeňané gólový účet utkání. Po další rychlé akci Viktorie se v souboji zranil brankář Křížek a zůstal ležet mimo vlastní pokutové území, čehož využil domácí Vladimír Darida. Ten se dostal k míči na hranici velkého vápna a nekompromisní pumelicí propálil řadu obránců, kteří se snažili zastoupit zraněného brankáře, který nakonec opustil hrací plochu na nosítkách a přenechal své místo mezi tyčemi ex-plzeňskému Daňkovi.

    Nově příchozí brankář Dynama měl hned od počátku o zábavu postaráno a proti střelám Koláře a Limberského vytáhl skvělé zákroky. Viktoriáni i nadále prokazovali tabulkový rozdíl mezi oběma týmy a drželi se kolem branky Českých Budějovic, které se omezili na rychlé protiútoky. Chyběla jim však kvalita v zakončení, a tak znovu udeřili domácí. Po přihrávce Koláře se efektně uvolnil Vladimír Darida a přesnou přízemní střelou k tyči přidal už svůj druhý gól v první půlhodině utkání.

    I zbytek prvního poločasu měli více ze hry dle očekávání domácí, další branku už ale ani přes několik dalších šancí přidat nedokázali, a další rozruch před některou z branek se tak dostavil až po přestávce. Možná nečekaně se jednalo o branku Kozáčika a celá situace skončila gólem. Přesnou přihrávku posunul Táborský ke Zdeňku Linhartovi, který balon uklidil podél plzeňského brankáře do spodního rohu a snížil brankový rozdíl mezi oběma celky.

    Českobudějovické Dynamo vstřelená branka nastartovala a zhruba po pěti minutách mohlo být vyrovnáno. Michal Klesa ale z hranice malého vápna zcela osamocen trestuhodně přestřelil. Špatný vstup do druhého poločasu však hosté dokázali přece jen ještě jednou zužitkovat. Na centr z pravé strany si naběhl do vápna Ivo Táborský a hlavou balon poslal mimo dosah Matúše Kozáčika.

    Studená sprcha sice domácí trochu probrala, přes převahu statistiky držení míče si však další větší příležitost ke skórování připravili opět hosté. Benát se po narážečce nějakých dvacet metrů od branky odhodlal k technickému obstřelu a od úspěchu ho dělily jen centimetry. V té době se dal jen stěží chápat herní projev obou týmů, které jako by si prohodili své postavení v jarní části soutěže.

    Z agónie mohl vytrhnout domácí tým v sedmdesáté minutě kapitán Horváth, jeho střela z přímého kopu ale mířila těsně nad břevno českobudějovické branky. Při další standardní situaci pak balon skončil pro změnu v náruči brankáře Daňka. S přibývajícími minutami se tlak Západočechů stupňoval a přítomní diváci se nakonec onoho vytouženého vyrovnání dočkali čtyři minuty před vypršením základní hrací doby. Jeden z mnoha centrů propadl na malé vápno až k dobíhajícímu Radimu Řezníkovi, který jej poslal nekompromisně pod břevno.

    Plzeňskou radost mohl narušit hned o minutu později Jakub Řezníček, který se dostal do prakticky totožné situace, do rány mu však padl David Limberský a střelu do odkryté branky na poslední chvíli vyrazil.


    Pavel Vrba (Viktoria Plzeň): „V prvním poločase jsme hráli dobře kombinačně a byli jsme i úspěšní v koncovce, měli jsme to pod kontrolou. Ve druhém poločase nás ale České Budějovice zatlačily a do teď nevím, co bylo příčinou. Naše aktivita byla nulová a budeme si to muset u videa důkladně vysvětlit. Chtěli jsme si na to dát pozor, ale inkasovali jsme z protiútoku po vlastní standardní situaci a poté kvůli nedůslednosti ve vlastním pokutovém území. Prospěla nám střídání a tím závěrečným tlakem jsme si vytvářeli šance, z nichž nám jedna naštěstí vyšla. Musíme si zase přiznat, že v závěru jsme museli odklízet balon z brankové čáry. To je situace, která by se zkušeným mužstvům neměla stávat.“

    Pavol Švantner (Dynamo České Budějovice): „Hodnotí se mi to těžce. Přišli jsme o bod těsně před koncem. Utkání se pro nás nevyvíjelo od začátku dobře, už v desáté minutě přišlo zranění gólmana. Z našich dalších chyb pramenila i další branka. O poločase jsme si říkali, že nemáme co ztratit a musíme zlepšit standardní situace. Ve druhé půli se nám povedlo vstřelit kontaktní gól a pak i srovnat, ale nešťastná akce nás pak připravila o bod, který jsme mohli získat. Druhý poločas byl podle našich představ a hráči si zaslouží pochvalu. Bohužel to nevyšlo na ten bod, který jsme si podle mého za druhý poločas zasloužili. Výkon Linharta, byl pro mě potěšující, byl prakticky naším jediným útočníkem a svou úlohu zvládl, když si dal i první branku.“


    FC Viktoria Plzeň - SK Dynamo České Budějovice 3:2 (2:0)

    Branky: 10. Darida, 23. Darida, 85. Řezník – 51. Linhart, 60. Táborský.

    Rozhodčí: Hrubeš – Nádvorník, Vysloužil.

    ŽK: 84. Linhart, 90+1. Hanzlík (oba CEB).

    Diváci: 9 622.

    Viktoria Plzeň: Kozáčik – Limberský, Procházka, Čišovský, Řezník – Horváth, Darida – Rajtoral (58. Ďuriš), Kolář (89. Hejda), Kovařík (72. Tecl) – Bakoš. Trenér: Pavel Vrba.

    Dynamo České Budějovice: Křížek (12. Daněk) – Hanzlík, Lengyel, Machovec, Klesa – Wermke (74. Javorek), Benát, Rýdel, Sandro – Linhart (84. Řezníček), Táborský. Trenér: Pavol Švantner.


    Foto: ČTK

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.