<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    24. kolo, Základní část | neděle 21/04/2013, 17:00 | Všesportovní stadion

    Góly

    • Bez branek

    Karty

    Bez karet


    Návštěva: 3 490 diváků (50 % z kapacity 7 000)
    Video





    Reportáž


    Hradečtí trenéři znovu poslali do hry Tomáše Hájka, který prožil velmi dobrý debut v předchozím kole na hřišti Liberce. Východočechům se navíc vrátil kapitán Milan Fukal, který doplnil mladíka ve stoperské dvojici. V úvodu zápasu však nechali domácí vyklizené pole a Dukle ještě nahrávali svou nejistotou v rozehrávce.

    Postupem času jako by si Votroci začali alespoň trochu uvědomovat, že oni musí a soupeř může. Ve dvacáté minutě protáhl gólmana Radu Uškovič, chvíli nato dostal na hranici vápna dobrou přihrávku Harba, zamotal se ale ve vlastních kličkách. Utkání po většinu času nabízelo fotbal podprůměrné ligové kvality.

    Po příchodu z kabin se hra podle očekávání otevřela a jako první toho mohli využít hosté, ovšem Haškova hlavička prolétla těsně vedle. Územní převaha však narůstala na straně domácích. Tím spíš hradecký Všesportovní stadion zaskočila situace ze 65. minuty. Tomáš Borek míč nikomu nepůjčil a těsně před šestnáctkou napřáhl k utěšené ráně, po níž se Koubek u druhé tyče natahoval marně.

    Naděje domácích na příznivý výsledek trvaly jen deset minut, pak se ve vápně kolem dvou protihráčů obtočil střídající Vojtěch Přeučil a Dukla vedla už o dva góly. Tou dobou už bylo na hřišti jediného týmu a z hlediště znělo hromové „Plíšek ven!“

    Obrana domácího týmu se rozestoupila ještě několikrát, fatální se jí to opět stalo v 82. minutě. Přeučil protancoval hradeckou defenzívou a jako na zlatém podnose naservíroval balon Zbyňku Pospěchovi, který se nemohl mýlit. Dukla si tak pojistila pozici v horní polovině tabulky, Hradec naopak prohloubil své trápení. Naděje Východočechů se upínají k záchranářskému souboji v Teplicích, kam zamíří už pod vedením nového trenéra. Porážka stála místo Jiřího Plíška, nejvážnějším kandidátem na uvolněný post je dosavadní kouč juniorky Luboš Prokopec.

    Ohlasy trenérů:

    Jiří Plíšek (FC Hradec Králové): Utkání jsme samozřejmě nezvládli, a to především po psychické stránce. Věděli jsme, že nás čeká vzhledem k naší situaci velice těžký a důležitý zápas. Bohužel od prvního momentu bylo patrné, že je na klukách velká deka. Myslím, že tíhu zápasu neunesli. Chtěli jsme být trpěliví, ale když jsme se snažili soupeře přitlačit, otevřeli jsme prostor a nechali jít Duklu do rychlého kontru, po kterém se dostala do vedení. Druhou věcí, která mužstvu úplně nepomohla, bylo, že se od něj fanoušci obrátili zády. Tím se jakákoli jeho snaha utlumila. Utkání jsme každopádně nezvládli po žádné stránce, výsledek hovoří za vše.

    Luboš Kozel (FK Dukla Praha): Chtěli jsme potvrdit dobrou formu z posledních utkání. Věděli jsme, že domácím jde o hodně, což může být svazující. V první půli se nám víceméně dařilo dostat se ke svému fotbalu, udělali jsme ale chyby v přechodové fázi. O půli jsme upozorňovali na to, abychom se těchto věcí vyvarovali a když budeme trpěliví, branku vstřelíme. Jsem rád, že se nám to podařilo. Ještě před prvním gólem jsme měli šance, vstřelená branka byla vyústěním našeho tlaku a domácí dostala ještě trochu víc do kolen. S příchodem Vojty Přeučila, který byl tím pravým žolíkem, se rozdíl mezi výkony ještě zvedl a utkání jsme rozhodli. Pro domácí kruté, pro nás zasloužené.

    FC Hradec Králové – FK Dukla Praha 0:3 (0:0)

    Branky: 65. Borek, 75. Přeučil, 82. Pospěch.
    Rozhodčí: Jech – Filípek, Vlasjuk.
    Diváci: 3490.

    FC Hradec Králové: Koubek – Plašil (68. Hadaščok), Hájek, Fukal, Poděbradský – Štěpán (74. Strnad), Šisler, Hochmeister, Harba – Kulič (58. Klapka), Uškovič. Trenér: Plíšek.

    FK Dukla Praha: Rada – Romera, Štětina, Vorel, Vrzal – Malý (78. Kalouda), Gedeon, Borek – Hašek (70. Přeučil), Pospěch, Albiach Roger (84. Engelmann). Trenér: Kozel.

    Foto: ČTK


    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.