<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    23. kolo, Základní část | pondělí 15/04/2013, 18:00 | Městský stadion Mladá Boleslav | ČT sport

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 3 977 diváků (80 % z kapacity 5 000)
    Video
    Reportáž

    Oba celky se pozdravily nepřesnými střelami, ale hrály útočně. Časem si však vybudovala převahu Mladá Boleslav, která rychlými průniky hrozila hlavně z kopaček Mareše a Kysely, proti nimž musel brankář Michal Bárta často zasahovat. Ve 24. minutě však již kapituloval, neboť si před šestnáctkou přiťukl Nešpor s Kyselou, jenž vyslal tvrdou střelu pod břevno tak, že se Bárta mohl jenom dívat. Ve vzduchu míč ještě lehce tečoval Lukáš Magera.

    Hned o minutu později to mohlo být 2:0, kdyby si Nešpor počínal tváří v tvář Bártovi přesněji. Poté Stožický vyslal na druhé straně do šance Františe, avšak míč sebral dříve Miller. V dalším průběhu už ale útočila opět spíše jen Boleslav. Hosté sice obětavě bránili, avšak dvě minuty před odchodem do kabin Baník kapituloval podruhé. Jarolímův centr dostal až k Jasminovi Ščukovi, jenž zblízka kopl balón k levé tyči a zvýšil vedení domácích.

    Na začátku druhého poločasu Michal Bárta nakopl při výkopu od brány balonem Mageru a málem z toho byla další nebezpečná příležitost pro domácí. V dalších minutách zastavovala Ostrava další akce Boleslavi za cenu drobných faulů. V 60. minutě pak Boleslav spálila vynikající příležitost, když mohli hned dva hráči pálit do odkryté branky, avšak v rozhodující moment zmatkovali a volili ještě kličku navíc, jež poskytla hostující obraně dost času zakročit.

    Domácí měli ještě další příležitosti, z nichž do kategorie tutových patřila ta Nešporova. Domácí útočník ale zaváhal a na poloprázdnou branku ani nevypálil. Poté se ke slovu dostali i hosté, ani jim však nebylo přáno. Milosavljev pak míč po zpětné přihrávce napálil těsně vedle a zahodil asi nejvážnější šanci Baníku v zápase. Pár minut po něm mohl snížit Kukec, jenže z dobré pozice pálil vysoko nad. Mladá Boleslav pak zápas už kontrolovala a zaslouženě zvítězila.


    Ohlasy po zápase:

    Ladislav Minář (Mladá Boleslav):
    Přáli jsme si, abychom toto utkání zvládli, protože jsme čtrnáct dnů hráli i poháry. I když se o tom už moc nemluví, měli někteří hráči i nadále zdravotní problémy. Tahali jsme to ve dvanácti hráčích a potřebovali jsme, aby se ostatní už mohli zapojit také do zápasového cyklu. Dneska mohu být nespokojený akorát jen s tím, že jsme nevstřelili více gólů. Vyhráli jsme zaslouženě 2:0, ale mohli jsme těch gólů vstřelit pět až šest.

    Martin Pulpit (Baník Ostrava):
    Měli jsme jarní část dobře rozjetou, ale díky povětrnostním podmínkám jsme vypadli ze zápasového rytmu. Navíc teď máme problémy s karetními tresty a zraněními, takže musíme improvizovat. Byli jsme zaměření na stabilizaci sestavy, což se nyní nedaří. Přesto si myslím, pokud by mužstvo a hlavně jednotlivci předvedli lepší, statečnější a fotbalovější výkon, mohli bychom zde uhrát dobrý výsledek.


    FK Mladá Boleslav – FC Baník Ostrava 2:0 (2:0)

    Branky: 25. Magera, 43. Ščuk.

    Rozhodčí: Zelinka - Pelikán, Dobrovolný.

    ŽK: Mareš, Jarolím, Kysela – Kukec, Vašenda, Hable, Stronati.

    Diváci: 3977.

    Mladá Boleslav: Miller – Kysela, Johana, Ševinský, Bořil – Mareš, Ščuk (88. Opiela), Jarolím, Štohanzl (69. Ondřejka) – Magera, Nešpor (74. Chramosta). Trenér: Minář.

    Baník Ostrava: Bárta – Kaprálik, Frydrych, Vomáčka, Stronati – Fantiš, Hable (56. Milosavljev), Vašenda, Stožický (76. Kraut) – Kukec, Soukup (66. Staško). Trenér: Pulpit.


    Foto: ČTK

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.