<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    22. kolo, Základní část | pondělí 08/04/2013, 18:00 | Stadion v Jiráskově ulici | ČT sport

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 2 750 diváků (61 % z kapacity 4 500)
    Video
    Reportáž

    V chladném počasí si našla cestu na jihlavský stadion i početná skupina brněnských fanoušků. Ti však neměli v prvním poločase příliš důvodů k radosti. Ba naopak. Do utkání vlétla jako uragán domácí Vysočina. Už v 5. minutě se ve velké šanci octl Arnold Šimonek, napoprvé Doležala nepřekonal. O dvě minuty později však snahy domácích přibrzdil rozhodčí, resp. faulující Tomáš Marek. Nejprve chyboval v rozehrávce, za následný skluz zezadu při šanci soupeře si vysloužil okamžitě červenou kartu. 

    Jakoby však oslabení jihlavské fotbalisty paradoxně nakoplo. Hned o další dvě minuty později byl v další vyložené šanci Jungr, jenž se snažil procedit míč mezi nohama Doležala, ani on však nebyl úspěšný.

    V dalších zhruba deseti minutách se hosté oklepali z náporu Jihlavy, nedostali se však do vážnější šance. Když nebyl úspěšný ani brněnský Husár, jehož „horkou bramboru“ Blažek s problémy chytil, přišla opět řada na domácí. Ve 28. minutě gólman Brna vyrazil centrovaný balon, nebyl však dost důrazný, čehož využil jihlavský Šourek a odražený míč hlavou poslal hlavou do odkryté klece hostí – 1:0. Ve 39. minutě měla Jihlava výhodu standardní situace z hranice velkého pokutového území. Koloušek se k překvapení všech rozhodl zakončovat, což vzhledem k úhlu místa rozehrávky nečekal ani gólman Doležal. Bohužel pro domácí však jihlavská hvězda mířila vedle. Poslední slovo měli znovu hráči ve žlutém. Vaculík nádherně načechral balon pro Šimonka, slovenský útočník ani napodruhé Doležala nepřekonal, a tak se do kabin odcházelo za stavu 1:0 pro domácí.

    Do druhého poločasu vstoupili aktivněji hosté. Ve 49. minutě naservíroval Švancara ideální balon Mezlíkovi, ten však svou šancí trestuhodně pohrdl. Poté následovala pasáž Arnolda Šimonka. Nejprve obdržel žlutou kartu. V 57. minutě ovšem rozjásal domácí diváky. Po centru z pravé strany hlavou překonal Doležala a Jihlava vedla o dvě branky!

    Brněnská odpověď na sebe nenechala čekat. V rozpětí pěti minut se dvakrát ve velké šanci zjevil Miroslav Markovič. Nejprve netrefil Blažkovu branku, podruhé nechal vyniknout domácího brankáře. O jeho překonání se pokusil za další čtyři minuty i Zavadil, ani on však nezamířil přesně.

    Vědět o sobě dávali průběžně i oba fanouškovské tábory. Neutichající fanoušci Vysočiny, kteří neúnavně povzbuzovali po celý zápas. Ale i příznivci hostí, jež si pohrávali s trpělivostí bezpečnostních složek užíváním pyrotechniky a házením sněhových koulí na policejní automobily.

    Závěr utkání se nesl v duchu tlaku Brněnských. V 84. minutě nepřekonal skvěle chytajícího brankáře Vysočiny Kroupa, za další dvě minuty mu vypomohl skvělým obranným zákrokem nejlepší muž zápasu a autor první branky Ondřej Šourek. Minutu před koncem normální hrací doby se do šance řítil mladý Kosak, Doležal včas vyběhl a zabránil další pohromě pro hosty. Do konce utkání se výsledek nezměnil. Vysočina i v deseti dokázala zvítězit a po výborném výkonu si odnáší z utkání naprosto zaslouženě tři body za výhru 2:0.

    František Komňacký (Jihlava): "V sedmé minutě jsem si připadal jak nahý v trní. Veškerá naše příprava na zápas přišla vniveč. Kluci se s tím ale poprali. Předvedli dobrou defenzivu a připravili si i šance, za což je mohu pochválit. Dvě příležitosti jsme proměnili, což nám stačilo k vítězství a já věřím, že nám tato výhra pomůže."

    Petr Čuhel (Zbrojovka Brno): "Chybělo nám všechno a hlavně ve druhém poločase to byl ostudný výkon. Šance měli, ale obecně si pochvalu zaslouží jen fanoušci, kteří nás podporovali do poslední minuty. Výkon prohloubil naše trápení. Mé ohrožení samozřejmě vnímám, ale kdo je ohrožen, je hlavně Zbrojovka."

    FC Vysočina Jihlava - FC Zbrojovka Brno 2:0 (1:0)

    Branky: 28. Šourek, 56. Šimonek. 

    Rozhodčí: Paták - Vysloužil, Hrabovský.

    ŽK: Čvirik, Šimonek, Rada, Vaculík – Sus, Pašek, Škoda, Traore. 

    ČK: 7. Marek (JIH). 

    Diváci: 2750.

    Vysočina Jihlava: Blažek – Marek, Tlustý, Šourek, Čvirik – Masopust (67. Kliment), Rada, Jungr, Koloušek (77. Kosak), Vaculík (88. Karlík) – Šimonek. Trenér: Komňacký. 

    Zbrojovka Brno: Doležal I. – Pašek (43. Traore), Brabec, Pernica, Husár – Mezlík, Sus (59. Škoda), Zavadil, Lutonský – Markovič, Švancara (66. Kroupa). Trenér: Čuhel.

    nuda
    nezapomenutelné

    Foto: ČTK

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.