<
28.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    19. kolo, Základní část | sobota 09/03/2013, 17:40 | Andrův stadión | ČT sport

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 4 504 diváků (36 % z kapacity 12 474)
    Video

    Reportáž

    Na začátku zápasu mohl po pěkném přízemním centru skórovat Ordoš, jeho střela ale byla zablokována jedním z bránících hráčů Jihlavy. Na druhé straně po akci zleva pronikl do zakončení Kosak, pokus hostujícího záložníka však vytěsnil Zlámal na roh.

    Poté přišly chvíle Karola Karlíka, pro jihlavský celek ale bohužel negativní. Ve 23. minutě obdržel Karlík za nedovolený zákrok na Navrátila žlutou kartou, a o dvanáct minut později za další faul ještě jednu, což znamenalo jediné – hlavní sudí mu udělil i kartu červenou.

    Sigma mohla své početní převahy využít na konci úvodního poločasu. Nejprve se k zakončení dostal Hořava, jeho rána však o kousek minula Blažkovu bránu. Zanedlouho poslal Doležal do souboje s jihlavským gólmanem Navrátila, ten ale usměrnil míč jen do Blažka.

    Do druhé půle olomoučtí fotbalisté vletěli ve velkém stylu, během šesti minut rozhodli o svém vítězství. V 49. minutě se ve vápně uvolnil Doležal, který viděl ještě lépe postaveného Michala Ordoše, jemuž také adresoval svou přihrávku. Ordoš následně neměl problém s doklepnutím míče do odkryté branky.

    Chvíli nato odskočila Sigma do dvoubrankového vedení a i u této trefy byl Doležal. Ten tentokrát posadil míč z levé strany na hlavu Jana Schulemistera, od níž balón doputoval za Blažkova záda. Olomouckou kanonádu během krátké doby završil sám Martin Doležal, jenž si zaběhl za hostující defenzivu a hlavou přidal třetí domácí gól.

    Olomouc poté tlačila oslabeného soupeře, ale i přes dalších spoustu šancí již nepřidala žádnou gólovou radost. To v závěru utkání mohl celek z Vysočiny vsítit alespoň čestnou branku, Zlámal se však vytasil s výtečným zákrokem. Sigma tak porazila Jihlavu 3:0.


    Roman Pivarník (SK Sigma Olomouc): My jsme samozřejmě věděli, že zápas nebude vůbec lehký. Půlka tabulky totiž hraje o život, o záchranu, a Jihlava je v ní. Říkal jsem hráčům, aby hráli naplno, trpělivě a otáčeli hru. Kdybychom vstřelili rychlý gól, bylo by to lepší, ale kdyby se nám to nepovedlo, musíme zůstat v klidu po celý zápas. To se nakonec i potvrdilo. Trošku jsem se obával toho vyloučení, protože oslabené mužstvo se ještě více semkne a úporněji brání výsledek. Věřil jsem ale v to, že pokud budeme trpělivý, skulinky v obraně hostí vzniknou a dokážeme je využít. Už v prvním poločase jsme měli dostatek šancí po stranách, které ale byly zblokované nebo zle zakončené. Je dobře, že nám na začátku druhého poločasu vyšel úvod a že jsme soupeře potrestali. Pak se nám zápas dohrával v pohodě. 

    František Komňacký (FC Vysočina Jihlava): Porážka 0:3 je ještě milosrdná vzhledem k tomu, že jsme ve druhé půli v deseti nebyli konkurenceschopní. První poločas jsme odehráli zhruba tak, jak se dalo předpokládat. Sigma hrála kombinačně, měla převahu ve hře. Do nějakých vyložených šancí jsme ji ale nepouštěli. Naopak jsme my dvakrát třikrát přešli do brejkových situací. Ještě v jedenácti hráčích jsme samozřejmě příliš mnoho kazili. Vyloučení bych považoval za zlomový bod utkání. Jestli už jsme byli horší v jedenácti, pak už bylo jen otázkou času, kdy ten gól dostaneme. Spadly nám tam dokonce tři během několika minut. To mám samozřejmě hráčům za zlé, že nedokázali vytvořit větší odpor. Utkání skončilo spravedlivě, domácí byli výrazně lepší a vyhráli po zásluze.


    SK Sigma Olomouc – FC Vysočina Jihlava 3:0 (0:0)

    Branky: 49. Ordoš, 51. Schulmeister, 55. Doležal.

    Rozhodčí: Kocourek – Košec, Paták.

    ŽK: Janotka – Karlík, Vaculík, Josl, Čvirik.

    ČK: 35. Karlík.

    Diváci: 4504.

    Olomouc: Zlámal – Janotka, Dreksa, Šindelář, Vepřek – Pospíšil, Ordoš (78. Plšek), Hořava (C) – Schulmeister (65. Petr), Doležal, Navrátil (86. Falta). Trenér: Pivarník.

    Jihlava: Blažek – Vaculík (C), Šourek, Čvirik, Josl – Masopust (60. Tlustý), Karlík, Jungr (85. Vašíček), Rada, Kosak (70. Kliment) – Šimonek. Trenér: Komňacký.


    Foto: fcvysocina.cz

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.