<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    19. kolo, Základní část | sobota 09/03/2013, 15:00 | Bazaly

    Góly

    • Bez branek

    Karty

    • Bez karet

    Návštěva: 9 617 diváků (96 % z kapacity 10 060)
    Video

    Reportáž
    Ostrava se o první vzruch postarala hned při své první standardní situaci. Konkrétně Milan Baroš si seběhl k pravé tyči, ale z první trefil jen hradeckého obránce. Hvězdného ostravského útočníka bylo v úvodu plné hřiště. Po Soukupově vysunutí se dostal za hradeckou obranu a střelou pod padajícím Koubkem otevřel skóre – 1:0. V polovině první půle zahrozili také Votroci. Šísler dalekonosnou střelou protáhl Bártu, ale míč si cestu mezi tři tyče nenašel.

    Souboj celků ze spodních pater tabulky rozhodně nepostrádal kvalitu. Baník byl o něco nebezpečnějším týmem. Kukec ještě po uvolnění v šestnáctce ztroskotal na obraně, ale o několik minut později již Hable vymyslel přesnou přihrávku pro Milana Baroše, který se v takových okamžicích nemýlí a chladnokrevně rozvlnil již podruhé v utkání síť za bezmocným Koubkem – 2:0.

    Ostravští fotbalisté byli při chuti a bavili tribuny pohlednými akcemi. Při jedné z nich byl velmi blízko hattricku Baroš, kterého našel přesnou zadovkou Kukec, ostravský útočník tentokrát branku přestřelil. Přesto měli domácí fanoušci důvody k bouřlivému potlesku, po poločase totiž Baník po dvou trefách Milana Baroše vedl 2:0.

    Pulpitova družina byla nebezpečná i ve druhém poločase. Po další akci Kukece nejprve Baroš nedokázal trefit míč a následně Kraut v gólové příležitosti neměl dobře seřízená mířidla. To nemuselo domácí vůbec mrzet. Po další pohledné akci totiž zamířil Kukec jen do levé tyče a Milan Baroš stál na správném místě. Stačilo zamířit do opuštěné hradecké klece, aby se mohl radovat z hattricku – 3:0.

    Ve zbývajícím čase si už Ostravští v poklidu své vedení hlídali. Přesto mohli Východočeši alespoň kosmeticky upravit výsledek, když od rohového praporku málem Harba překvapil Bártu. Třináct minut před koncem si Baroš užíval odchod z trávníku, když jej nadprůměrná ligová návštěva vyprovázela bouřlivým potleskem. Po jeho odchodu byl blízko k čestnému úspěchu aktivní Harba, Bárta však jeho jedovatou střelu vytáhl na roh.

    Ostrava potvrdila zlepšující se formu a na jaře nadále ještě neprohrála, naopak Hradec Králové na své první jarní body musí nadále čekat.

    Ohlasy trenérů

    Martin Pulpit (Baník Ostrava): Vzhledem k tomu, jak se v prvních jarních kolech vyvíjí tabulka, je to pro nás nesmírně důležité vítězství. Troufám si říci, že jsem viděl i pasáže, kdy mi chybělo více fotbalové chytrosti, organizovanosti a agresivity. Baník měl na hřišti nadstandartního hráče Milana Baroše a to v utkání rozhodlo. Věděli jsme, že Hradec měl již s Olomoucí problémy s akcemi přes střed obrany a hráče jsme na to upozorňovali.

    Jiří Plíšek (Hradec Králové): Odehráli jsme velmi špatné utkání, vstoupili jsme do něj špatně a již v páté minutě prohrávali. Rozhodla naše špatná hra a výborný výkon Milana Baroše, který všem ukázal svou kvalitu a myslím, že jsme mu věnovali titulní stránky deníků. Nesplnili jsme vůbec nic z toho, co jsme v Ostravě chtěli hrát. S takovou hrou nemůžeme pomýšlet na úspěch a máme nad čím přemýšlet.

    FC Baník Ostrava – FC Hradec Králové 3:0 (2:0)

    Branky: 5., 33. a 54. Baroš.
    Rozhodčí: Paták – Filípek, Gallo.
    ŽK: Šisler.
    Diváci: 9617.

    Baník Ostrava: Bárta – Starý, Kaprálik, Vomáčka, Stožický – Kukec (82. Lukeš), Droppa, Hable, Fantiš – Baroš (77. Milosavljev), Soukup (15. Kraut).

    Hradec Králové: Koubek – Poděbradský, Fukal, Jánošík, Plašil (46. Halilovič) – Harba, Schwarz (46. Strnad), Šisler, Holeš – Hadaščok, Kulič (60. Klapka).


    Foto: fcb.cz


    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.