<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    18. kolo, Základní část | neděle 03/03/2013, 20:00 | Doosan Aréna | ČT sport

    Góly


    Návštěva: 9 135 diváků (79 % z kapacity 11 597)
    Video

    Reportáž

    O velmi aktivní nástup se pokoušeli domácí Viktorie a hned první příležitost skončila zajímavým zakončením, které obstaral po centru do pokutového území Jan Kovařík. I další šance Plzně vypadala velmi zajímavě. Po autu v podání Limberského došel míč na Michala Ďuriše, který zpoza hranice pokutového území pálil nad břevno, a na tribunách to jen zahučelo. Slovenský reprezentant Ďuriš se do základní sestavy dostal na místo absentujícího kapitána Pavla Horvátha, který se léčí z nachlazení.

    Viktoria ze svého úvodního tlaku mírně polevila a hned přišla možnost pro Milana Baroše, který se poprvé od návratu do Baníku objevil v ligovém utkání v základní sestavě. První situace pro rodáka z Vigantic skončila ofsajdem, ale hned za čtyři minuty to mohla být branka a nescházelo mnoho. Fantiš centroval při ponechané výhodě z pravé strany a Baroš hlavou trefil tyč.

    Trenér Baníku Martin Pulpit dostal ani po půlhodině nepříjemnou zprávu a musel nahradit zraněného Kukece. Hned vzápětí mohlo být pro Baník hůř při pohledu na skóre, ale střílený centr svého adresáta nenašel. Na druhé straně o necelých deset minut později opět hrozil Baník a konkrétně Baroš, kterému při velké šanci míč uskočil od nohy.

    V závěru poločasu měly šance opět oba týmy, nejprve po centru na zadní tyč trefil jen brankovou konstrukci Rajtoral. Na druhé straně měli Ostravané standardní situaci, ale nakonec se Plzeň v klidu ubránila.

    Baník zakončil poločas v útoku a také ho v útoku začal a byl z toho gólový začátek. Po centru z pravé strany se před brankářem Kozáčikem objevil neobsazený Vladan Mirosavljev a povedeným padáčkem překonal brankáře a poslal Baník do vedení.

    Viktoriáni se pokoušeli o vyrovnání a dokonce trenér Vrba posláním Tecla na trávník změnil rozestavení na 4–4–2 a za necelých deset minut to přineslo ovoce, když centr Kovaříka na přední tyči uklidil za Bártova záda Václav Procházka a srovnal stav střetnutí.

    Plzeň mohla jít patnáct minut před koncem do vedení, když puklice Limberského zasáhla ruku Lukáše Droppy v pokutovém území a sudí Hrubeš ukázal na značku pokutového kopu. K tomu se postavil sám Limberský, ale míč poslal do břevna a následný gól ze střelcovy dorážky nemohl platit, protože míč předtím nikdo netečoval.

    Domácí se v závěru snažili stupňovat tlak, ale jejich snaha se nepotkávala s účinkem. Sudí Hrubeš ve druhé půli nastavil z důvodu průtahů kolem nařízené penalty pět minut v nichž Západočeši měli velký tlak a čtyři rohové kopy, ale branka nepadla a oba týmy se tak rozešly smírně.

    Pavel Vrba (Plzeň): Baník tu dnes sehrál dobrou partii. Do šedesáté minuty jsme si sami vytvořili tři slibné situace a hosty téměř k ničemu nepustili. Baroš si dnes zasloužil alespoň jednu z těch šancí proměnit. V závěru už nás ale soupeř dostal pod tlak, který korunoval vyrovnávací brankou. Ubojovali jsme tady remízu, což je pro nás velice důležitý bod. Ukázali jsme, že budeme o svoji pozici v první lize bojovat. 

    Martin Pulpit (Ostrava): Musím to brát samozřejmě jako ztrátu. Dnes jsme hráli se soupeřem, který byl velmi dobře organizovaný. Naše hra byla těch prvních šedesát minut příliš pomalá a dávali jsme soupeři čas na zformování a ty náznakové šance pak hosté zvládli odvrátit. Po vstřelené brance a změně rozestavení jsme Baník trochu zatlačili, ale v těch šancích, které přišli, jsme nebyli dostatečně důslední.

    FC Viktoria Plzeň - FC Baník Ostrava 1:1 (0:0)

    Branky: 66. Procházka 51. Mirosavljev.

    ŽK: Mirosavljev, Vomáčka, Bárta, Kaprálik, Baroš (všichni OVA) 

    Rozhodčí: Hrubeš – Wilczek, J. Kříž.

    Diváci: 9135.

    FC Viktoria Plzeň: Kozáčik – Limberský, Procházka, Čišovský, Řezník – Ďuriš (57. Tecl), Darida – Kovařík, Kolář, Rajtoral (88. Fillo) – Bakoš (84. Adamov)

    FC Baník Ostrava: Bárta – Frydrych, Vomáčka, Kaprálik, Starý – Fantiš, Droppa, Hable, Kukec (27. Mirosavljev) – Soukup (64. Kraut), Baroš (79. Stožický).

    Foto: ČTK


    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.