<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418

    Preview 5. kola: Moravské celky se budou chtít udržet na předních pozicích

    Během nadcházejícího víkendu napíše SYNOT liga páté pokračování svého třicetidílného seriálu a vše naznačuje tomu, že se opět bude na co koukat. Zlín, Slovácko a Brno se postaví Boleslavi, Jihlavě a Jablonci s cílem udržet se na předních pozicích. Premiéru na lavičce Viktorie v utkání s Olomoucí zažije její nové trenérské duo Krejčí - Horváth a Sparta v pražském souboji přivítá Duklu. Jaké dáváte šance svému oblíbenému klubu?

    Preview 5. kola: Moravské celky se budou chtít udržet na předních pozicích

    FK Mladá Boleslav - FC Fastav Zlín (pátek, 20:15)
    Pátou ligovou bitvu odstartují televizním soubojem Mladá Boleslav a Zlín. Aktuální situace v tabulce vypadá z pohledu pátečních soupeřů velmi zajímavě. Klubu z města automobilů, jenž má pohárové ambice, patří až dvanáctá příčka. A naopak Ševci se zdají oživením soutěže a drží parádní druhou pozici, když krom utkání se Spartou pokaždé zvítězili. Všichni napjatě očekávají, kolik v zápase padne branek. V utkáních Mladoboleslavských jich totiž doposud bylo k vidění ze všech týmů nejvíc a také jich nejvíc ze všech inkasovala. Naopak Fastav obdržel branek společně se Spartou nejméně a až na duely Jihlavy jich dohromady diváci mohli v jeho utkáních vidět nejmenší počet. Navíc brankář Holý ze tří zápasů, do kterých nastoupil, ještě ani jednou neinkasoval.

    Bohemians Praha 1905 - 1.FK Příbram (sobota, 17:00)
    Bohemka v Ďolíčku přivítá Příbram a ráda by na třetí pokus před svými fanoušky konečně vyhrála. Co by také po prohře se Zlínem a následné remíze s Olomoucí mělo přijít... Ovšem favoritem bude středočeský celek. Svěřenci Pavla Tobiáše doposud byli úspěšní přesně v polovině případů, vždy ale podali velmi sympatický výkon. Navíc mají svému nejbližšímu soupeři co vracet. V loňské sezoně s Pražany totiž dvakrát prohráli a pokaždé inkasovali tři góly. Bude pomsta sladká, nebo budou úspěšnější Klokani?

    FC Vysočina Jihlava - 1.FC Slovácko (sobota, 17:00)
    Jihlava, která je o deset příček níže, bude v jednom ze sobotních klání hostit Slovácko. Moravané přijedou na Vysočinu ve velmi dobré náladě poté, co doma v závěrečných minutách otočili duel s Příbramí. Venku však letos ještě nevyhráli a jejich fanoušci tak budou doufat, že do třetice jim to už vyjde. Jihlavští ovšem naopak doma ještě neprohráli a když k tomu připočteme fakt, že Vysočina do sítě Slovácka už dvakrát za sebou nedokázala skórovat, vypadá to na velmi zajímavou podívanou!

    FC Baník Ostrava - SK Slavia Praha (sobota, 20:15)
    V posledních ročnících se Baník pohybuje ve spodních patrech tabulky a dlouho bojuje o záchranu. Start letošní sezony zatím nenaznačuje, že by se něco mělo měnit. Ani nový trenér Korytář totiž zatím nenašel recept, jak klub ze slezské metropole pozvednout. Naději v utkání se Slavií mu dává fakt, že jediný zápas, ve kterém letos bodoval, hrál právě na domácím hřišti. Navíc když Slavia venku ještě neuhrála ani bod. Odpoutá se Ostrava z poslední příčky a dotáhne se bodově na sešívané, nebo se právě Pražané díky další brance svého stěžejního muže Milana Škody posunou v ligovém žebříčku výš?

    FC Slovan Liberec - FK Teplice (neděle, 17:00)
    Předloni Liberec a Teplice do poslední chvíle válčily o čtvrtou příčku a tím pádem šanci v evropských pohárech. Loni se ovšem ani jednomu z klubů nevedlo tak, jak by si představoval a letos tak přichází čas na opravu. Oba celky před startem soutěže obměnily muže na trenérských pozicích a pro jednoho z nich bude zápas opravdu pikantní. David Vavruška totiž na Stínadla zamířil právě ze Slovanu! Jak severočeští, tak lázeňští fotbalisté chtějí hrát útočný fotbal. Očekává se tak atraktivní podívaná, jejíž ozdobou by zrovna neměly být obrany obou týmů.

    FC Zbrojovka Brno - FK Jablonec (neděle, 17:00)
    Asi málokdo by si vsadil na fakt, že před pátým kolem bude mít Brno na kontě o tři body víc než Jablonec. Ale je to vážně tak. Svěřenci Václava Kotala, jenž mimochodem dříve vedl i Severočechy, zatím hrají velmi dobře a prohráli pouze s Mladou Boleslaví. To Peltův klub sice postoupil přes Kodaň do závěrečného předkola Evropské ligy, ale remíza s Bohemkou či dokonce prohra s Jihlavou nejsou výsledky, se kterými by první muž českého fotbalu mohl být spokojený. Jablonečtí si tak na jižní Moravu pojedou určitě pro tři body, avšak Zbrojovka se zdá být houževnatým soupeřem...

    FC Viktoria Plzeň - SK Sigma Olomouc (neděle, 18:30)
    Podobně jako Jablonec je na tom i Plzeň. Ani jí se nedaří tak, jak se očekávalo, což také v týdnu odnesl trenér Miroslav Koubek. Toho na lavičce Viktorie nahradili Karel Krejčí s Pavlem Horváthem, kteří tak v utkání s Olomoucí zažijí premiéru. A očekává se, že uspějí. Ani ligovému nováčkovi, v jehož dresu by se mohla objevit nová posila slovenský útočník Tomáše Malec, se zatím příliš nedaří a favoritem tak zůstává západočeský celek. Ani jeden z týmů nemá pozitivní bilanci, co se týče skóre. Vylepší si ji Plzeň, nebo Olomouc?

    AC Sparta Praha - FK Dukla Praha (neděle, 19:15)
    Páté kolo skončí soubojem mezi dvěma pražskými kluby, a sice Spartou a Duklou. Favoritem budou Letenští, kteří hrají doma a aktuálně vedou tabulku. Ovšem hosté určitě nebudou bez šance a očekává se zajímavé měření sil. Proti klubu z Julisky jde ovšem nepříznivá statistika, jelikož na Letné zatím nevstřelili ani jeden gól. Dále budeme sledovat mini-souboj plejerů Lafaty a Bergra. Kapitán Sparty bude útočit na svůj rekord ze sezony 2011/12, kdy se trefil v sedmi ligových utkáních po sobě a kanonýr Dukly se bude chtít pro změnu udržet na čele tabulky střelců. Kdo z nich bude úspěšnější?


    FOTO: ČTK 

    K tématu