<
30.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2966:2573
    2SK Slavia Praha2960:2269
    3FC Viktoria Plzeň2964:3359
    4FC Baník Ostrava2946:3744
    5FK Mladá Boleslav2949:4543
    61.FC Slovácko2937:3840
    7FC Slovan Liberec2944:4439
    8SK Sigma Olomouc2939:4137
    9FC Hradec Králové2931:3637
    10FK Teplice2931:3736
    11Bohemians Praha 19052927:3932
    12FK Jablonec2934:4429
    13FK Pardubice2928:4028
    14FC Zlín2936:6025
    15SK Dynamo České Budějovice2932:6023
    16MFK Karviná2929:5222

    Jedenáctka sezony: kteří hráči od vás dostali za 30 kol nejvíce hlasů?

    Která jména se dokázala dostat do Jedenáctky sezony? Vaše hlasy během celého ročníku vyšvihly do hvězdného výběru čtyři hráče Plzně, po dvou zástupcích mezi elitou má Sparta se Slavií a po jednom zástupci dodaly celky Baníku, Jablonce a Slovácka. Trenérem týmu se pak stal lodivod mistrů Miroslav Koubek.

    Jedenáctka sezony: kteří hráči od vás dostali za 30 kol nejvíce hlasů?

    JIŘÍ PAVLENKA (FC Baník Ostrava)

    Ostrava sice skončila až na třinácté příčce, ale měla osmou nejlepší obranu. Vděčí za to i talentovanému brankáři reprezentační jednadvacítky, který celkem desetkrát udržel čisté konto. Lépe dopadli jen dva gólmani v SYNOT lize.

    Věděli jste? Pavlenka byl jediným hráčem Baníku, který nevynechal ani jednu ligovou minutu. V celé soutěži je takových fotbalistů pět, z toho tři brankáři.

    PAVEL KADEŘÁBEK (AC Sparta Praha)

    Téměř dva roky nechyběl, ale v březnu se zranil a Sparta v době jeho absence utrpěla těžké ztráty v Jablonci a Liberci. Ofenzivní bek pak na konci sezony ukázal, jak moc svému týmu scházel - hlavně třemi asistencemi proti Brnu.

    Věděli jste? Třiadvacetiletý Kadeřábek připravil sedm sparťanských gólů a byl nejlepším nahrávačem mezi obránci v SYNOT lize.

    VÁCLAV PROCHÁZKA (FC Viktoria Plzeň)


    Elegantní stoper dozrál v oporu mistrovské Plzně i národního týmu a v obou táborech patří mezi nepostradatelné. O tom svědčí také fakt, že byl nejvytíženějším hráčem Viktorie. Vůbec poprvé v kariéře nastoupil do všech 30 ligových zápasů sezony, do úplného maxima mu scházelo 69 minut.

    Věděli jste? Ačkoli Procházka dostal coby obránce za celou sezonu jen tři žluté karty, byl třetím nejčastěji faulujícím hráčem Plzně. Proti pravidlům se provinil přesně ve 35 případech.

    MARTIN LATKA (SK Slavia Praha)


    Důrazný zadák byl po Milanu Škodovi druhým nejdůležitějším článkem jinak trápící se Slavie. Navíc vstřelil dva góly, tedy stejně jako v každé ze dvou předchozích sezon v SYNOT lize.

    Věděli jste?
    I když má Latka pověst vyhlášeného rabijáta, už sedm ligových ročníků za sebou neviděl červenou kartu. Za celkem 177 utkání v české nejvyšší soutěži byl vyloučen jen dvakrát.

    DAVID LIMBERSKÝ (FC Viktoria Plzeň)

    Kapitán Plzně a velký oblíbenec tamních fanoušků David Limberský v uplynulém ročníku definitivně potvrdil, že patří k české ligové špičce. Jistý v dfenezivě, kreativní při podpoře útoku. Navíc odehrál po Procházkovi s Kozáčikem nejvíce minut z mužstva Plzně (celkem 2 340).

     Věděli jste? Limberský nastřádal v sezoně dohromady pět asistencí, což je jeho dosavadní maximum.

    JAN KOPIC (FK Baumit Jablonec)

    Jablonecký klenot v zimě odolal vábení pražské Sparty a setrval v Jablonci, kde vyrostl v jednu z největších hvězd SYNOT ligy. Se 17 body byl jasně nejproduktivnějším hráčem týmu, navíc měl z kádru Baumitu i nejvíc asistencí (9) nebo střel na bránu (22).

    Věděli jste? Kopic byl nejfaulovanějším hráčem Jablonce, on sám ale také nejvíc fauloval. Zákroků na něj bylo odpískáno 50, on sám se proti pravidlům provinil ve 39 případech.

    BOŘEK DOČKAL (AC Sparta Praha)

    Loňský král ligových nahrávačů se letos transformoval do role zakončovatele a přispěl deseti brankami, což je jeho osobní rekord. Cit pro přesnou finální přihrávku si však uchoval a díky tomu dalších 11 gólů ještě připravil.

    Věděli jste? Šestadvacetiletý Dočkal od svého příchodu do Sparty zaznamenal 12 gólů a 30 asistencí. Podílel se tak na 33,9 % gólů Letenských.

     DANIEL KOLÁŘ (FC Viktoria Plzeň)


    Jedním z nejlepších záložníků sezony byl bezesporu plzeňský Daniel Kolář. Byť se v zimě musel popasovat s rodinnou tragédií, na jeho výkonech to nebylo znát a on dovedl Viktorii k titulu. S 11 góly zastínil všechny spoluhráče, navíc byl tím pravým lídrem také v kabině.

    Věděli jste?
    Kolář si v ročníku připsal dohromady 18 bodů. Lépe mu vyšla jen sezona 2010/2011, kdy měl ještě o bod více.

    JAN KOVAŘÍK (FC Viktoria Plzeň)

    Slávistický odchovanec má za sebou životní rok. K titulu Plzně pomohl třemi góly a osmi asistencemi, což se mu nikdy předtím v ligové kariéře nepodařilo. Povedené období pro něj vyvrcholilo pozvánkou do české reprezentace.

    Věděli jste? Kovařík, jemuž bude za pár týdnů 27 let, se stal mistrem republiky už potřetí v životě. Jednou se radoval se Slavií a dvakrát s Plzní.

    LIBOR DOŠEK (1. FC Slovácko)

    Člen Klubu ligových kanonýrů prožil v pokročilém věku svůj dosavadní vrchol. Nasázel 16 branek a o tři zásahy překonal svůj výkon z ročníku 2012/2013. V historické tabulce střelců SYNOT ligy si upevnil třetí příčku.

    Věděli jste? V jedenácti z předchozích 21 sezon nejvyšší soutěže by sedmatřicetiletému Doškovi stačilo 16 gólů na korunu pro krále střelců.

    MILAN ŠKODA (SK Slavia Praha)

    Slávistická kometa této sezony. Zatímco v předchozím ročníku neměl coby obránce žádný bod, v tom právě skončeném byl s 21 body druhým nejproduktivnějším hráčem soutěže a do poslední chvíle bojoval i o korunu pro krále střelců. Zajímavé také je, že ze 40 gólů Slavie dal on sám těméř polovinu (konkrétně 19).

    Věděli jste?
    Zatímco Škoda byl jednou z největších hvězd sezony, jeho bratr Michal spadl s Českými Budějovicemi o soutěž níž.

    MIROSLAV KOUBEK (FC Viktoria Plzeň)

    Když nastupoval, Západočeši se vzpamatovávali z vyřazení v Evropské lize a v lize ztráceli na čelo tabulky dva body. Zkušený kouč své svěřence uklidnil a díky stabilní formě s nimi vybojoval třetí titul v dějinách Viktorie.

    Věděli jste? Koubkova Plzeň je po osmi letech prvním klubem, který vyhrál titul navzdory tomu, že v průběhu sezony vyměnil trenéra.


    FOTO: LFA

    K tématu