<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2966:2573
    2SK Slavia Praha2960:2269
    3FC Viktoria Plzeň2964:3359
    4FC Baník Ostrava2946:3744
    5FK Mladá Boleslav2949:4543
    61.FC Slovácko2937:3840
    7FC Slovan Liberec2944:4439
    8SK Sigma Olomouc2939:4137
    9FC Hradec Králové2931:3637
    10FK Teplice2931:3736
    11Bohemians Praha 19052927:3932
    12FK Jablonec2934:4429
    13FK Pardubice2928:4028
    14FC Zlín2936:6025
    15SK Dynamo České Budějovice2932:6023
    16MFK Karviná2929:5222

    Rozjetý Hradec uspěl v Mladé Boleslavi a poskočil na třetí místo

    Mladá Boleslav – Fotbalisté Hradce Králové zvítězili v šestém kole FORTUNA:LIGY 2:1 na hřišti Mladé Boleslavi a posunuli se na třetí místo neúplné tabulky. Utkání v mladoboleslavské Lokotrans Aréně, kde hrají oba týmy v této sezoně své domácí zápasy, gólově otevřel v 41. minutě Daniel Vašulín. V 55. minutě sice srovnal z penalty Milan Škoda, v 72. minutě ale vystřelil svému týmu třetí výhru za sebou bývalý hráč Středočechů Vojtěch Smrž. "Votroci" výsledek udrželi, ačkoliv dohrávali nastavený čas bez vyloučeného Erika Prekopa.

    fchk.cz
    Rozjetý Hradec uspěl v Mladé Boleslavi a poskočil na třetí místo
    6. kolo, Základní částMBL1:20:1HKR

    Mladoboleslavští nenavázali na sobotní vítězství 3:0 nad dalším východočeským celkem Pardubicemi a jsou jedenáctí. Středočeši v lize podlehli Hradci Králové po osmi vzájemných utkáních.

    Oba týmy o víkendu zvítězily, základní jedenáctky tak zůstaly s jedinou vynucenou výjimkou nezměněné. Hradec už se musel obejít bez kapitána a ofenzivní opory Vlkanovy, který dnes stvrdil přestup do týmu obhájců titulu z Plzně. Sedmadvacetiletý reprezentant opustil klub po osmi letech.

    Mladoboleslavští měli stejně jako proti Pardubicím v úvodu dva brzké rohové kopy, na rozdíl od duelu v Ďolíčku se z nich ale tentokrát kanonýr Škoda neprosadil. Na obě branky mu před čtyřmi dny přihrál Matějovský, jenž dnes nastoupil se žlutě zbarveným číslem na dresu pro krále asistencí úvodních pěti kol.

    Jedinou šancí divácky nepříliš atraktivní první půle dlouho byla Pechova rána zpoza vápna, která těsně minula tyč Reichlovy brány. V závěru poločasu ale udeřili z ojedinělé akce hosté. Kubala prostrčil míč mezi obránci na Vašulína, který přehodil padajícího Polačka a připsal si druhý gól v ligové sezoně.

    Domácí, kteří nastoupili do druhé půle bez zraněného Kubisty, byli za větší aktivitu odměněni v 55. minutě, kdy sudí nařídil po zákroku na Marečka pokutový kop. Neúspěšného exekutora ze zápasu s Pardubicemi Matějovského tentokrát zastoupil Škoda a s přehledem zaznamenal čtvrtou trefu v ligovém ročníku.

    Vzápětí mohli jít hosté po Polačkově špatném odkopu znovu do vedení, Kubalův pokus z velkého úhlu ale vyhlavičkoval z brankové čáry Suchý. Další chyba slovenského gólmana už ale vedla ke gólu. Smrž napřáhl z pětadvaceti metrů a míč se po přízemní střele svezl Polačkovi po rukavicích do sítě. V probíhající sezoně FORTUNA:LIGY se trefil poprvé.

    Hektická závěrečná čtvrthodina přinesla nejprve nebezpečný Pechův volej, o poznání blíž vítězné pojistce byl ale na druhé straně Rada, jenž trefil z přímého kopu břevno. Východočeši dohrávali závěr bez vyloučeného Prekopa, který přišel na hřiště až v 68. minutě. Nápor domácích i poslední Maškovu šanci v šesté minutě nastavení ale přestáli.


    Ohlasy

    Pavel Hoftych (trenér Mladé Boleslavi): "Prohráli jsme se soupeřem, který byl maximálně efektivní. První půli jsme byli aktivnějším mužstvem, měli jsme nebezpečné hlavně centrované míče. Nechali jsme si dát lacinou branku, ale po pauze jsme vyrovnali. Díky tomu jsme měli mít větší drajv, ale přišla další laciná branka po Polačkově zaváhání. Chyby k fotbalu patří, ale u nás se opakují individuální chyby, které sráží celý tým. Kolikrát jsou to dětinské chyby, které do profesionálního fotbalu ani nepatří. Věřili jsme, že nás výhra s Pardubicemi nabudí, ale dnes nám chyběla větší dravost a hladovost. I tak jsme to měli dovést minimálně do remízového konce."

    Miroslav Koubek (trenér Hradce Králové): "Pro nás je to velmi cenné vítězství, musím kluky pochválit, že ho dokázali vydřít. Mladá Boleslav se zvedá, proti Pardubicím hrála velice dobře. I my dnes byli šedesát procent času pod tlakem, vymanili jsme se z toho až v posledních 25 minutách, kdy jsme i zápas rozhodli. U druhého gólu se k nám i přiklonilo štěstí, když brankář chyboval. Soupeř si vytvořil skrumáže, ze kterých mohl udeřit, jinak nám ale defenziva fungovala a slušně jsme pohlídali i Milana Škodu. Přichází nová éra bez naprosto rozdílového hráče do ofenzivy (Adama Vlkanovy). Musíme najít novou cestu k hernímu zlepšení. V dnešním zápase se rozsvítilo světélko, ale v herní kvalitě byly rezervy."


    FK Mladá Boleslav – FC Hradec Králové 1:2 (0:1)

    Branky: 55. Škoda z pen. – 41. Vašulín, 72. Smrž.
    Rozhodčí: Nehasil – Kubr, Váňa – Klíma (video).
    ŽK: Donát – Kodeš, Ryneš, Čech.
    ČK: 90+3. Prekop (Hradec).
    Diváci: 2 031.

    Mladá Boleslav: Polaček – Šimek, Karafiát, Suchý – Pech (79. Krobot), Mareček (67. Mašek), Matějovský, Kubista (46. Donát), Fulnek (61. Ekpai) – Ladra (67. Žitný), Škoda. Trenér: Hoftych.

    Hradec Králové: Reichl – Klíma, Čech, Smrž – Gabriel, Rada, Kučera (90.+4 Dvořák), Kodeš, Ryneš – Vašulín, Kubala (68. Prekop). Trenér: Koubek.