<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121

    Sparta doma ztratila zápas se Slováckem, hosté otočili ve druhém poločase

    Praha - Fotbalisté Sparty v předposledním čtvrtém kole nadstavbové skupiny o titul ve FORTUNA:LIZE neudrželi doma proti Slovácku vedení a podlehli mu 1:2. Pražané nevyhráli v nejvyšší soutěži třetí zápas po sobě a čtvrtý z posledních pěti. Na Letné v lize prohráli poprvé od loňského ledna po 25 zápasech. Týmy se znovu utkají za týden ve finále domácího poháru na hřišti Slovácka. V původním termínu minulou středu se kvůli nezpůsobilému terénu nehrálo.

    sparta.cz
    Sparta doma ztratila zápas se Slováckem, hosté otočili ve druhém poločase
    4. kolo, Skupina o titulACS1:21:0FCS

    Spartu po pondělním odvolání kouče Pavla Vrby povede do konce sezony její bývalý hráč Michal Horňák, který už A-tým krátce trénoval před třemi lety. Pražané se před úvodním výkopem rozloučili s kapitánem Dočkalem, který po finále domácího poháru ukončí kariéru. Na Letné dnes odehrál poslední zápas, v neděli jeho tým čeká derby na hřišti městského rivala Slavie.

    Ligový debut si v dresu Pražanů připsal osmnáctiletý stoper Vydra, poprvé v základní sestavě v nejvyšší soutěži nastoupil jeho o rok starší spoluhráč a krajní bek Suchomel.

    Utkání už se hrálo pouze z povinnosti, Sparta skončí jistě třetí a Slovácko čtvrté. Už po minutě si na Havlíkův centr naběhl Kalabiška, jenže z výhodné pozice ve vápně hlavou přestřelil.

    Následovala nezáživná pasáž, kterou přerušila až situace po půlhodině hry. Šimko ve snaze o odkop v šestnáctce uklouzl, Dočkal přes něj přepadl a rozhodčí Křepský nařídil penaltu. Na starost si ji vzal tradiční exekutor Hancko, jenž poslal Borka na opačnou stranu.

    V závěru poločasu Jurečka sklepl míč na Vechetu, který zpoza vápna vypálil vedle. Na druhé straně Haraslínův obstřel skončil vedle.

    Devět minut po přestávce hosté srovnali. Kalabiška přistrčil míč Holzerovi a ten se ranou pod břevno nemýlil. Bývalý sparťan zaznamenal pátý gól v ligové sezoně.

    Po hodině hry vystřídal Dočkala za ovací vestoje Hložek. Možná i pro něho šlo o poslední soutěžní zápas na Letné v dresu Sparty, jelikož se spekuluje o jeho letním přestupu do zahraničí.

    V 72. minutě hlavičkoval Hložek po rohu vedle, vzápětí na druhé straně Heča vychytal Vechetu. Domácí brankář poté zneškodnil i Havlíkovu střelu z vápna.

    Záložník Slovácka se však o chvíli později prosadil, když z rohu vápna povedenou ranou otočil skóre. Havlík se zapsal mezi střelce potřetí v tomto ročníku nejvyšší soutěže. V závěru Hložek zpoza vápna zamířil mimo tři tyče.

    Slovácko se ideálně naladilo na vzájemné pohárové finále, na Spartě zvítězilo teprve podruhé z 21. ligových duelů. Tým z Uherského Hradiště vyhrál venku v nejvyšší soutěži po sérii tří porážek.

    Ohlasy

    Michal Horňák (trenér Sparty): "Výsledek je zklamání. Šli jsme do utkání s tím, že chceme určitě vyhrát, i když jsme obměnili sestavu. První poločas jsme začali trošku nervózně. Prvních pár minut se mladí hráči oťukávali, ale postupně jsme se zlepšovali. Dostávali jsme se do náznaku šancí. Potom následovala penalta, kterou jsme proměnili. Do konce poločasu to z naší strany nebylo špatné. Začátek druhého poločasu ještě celkem šel. Zlomovým bodem byl vyrovnávací gól soupeře. Od té doby s naší hrou rozhodně spokojení nejsme."

    Martin Svědík (trenér Slovácka): "První poločas jsme měli věci, které patřily spíš do zrychlené černobílé grotesky. Hráči nám klouzali, pak jsme udělali penaltu, kdy se naši dva hráči pomalu srazí a udělají faul, protože opět uklouznou. Hra byla ustrašená, zbytečně, ztráceli jsme hodně míčů. Výkon byl takový, jako když přijedeme utkání jenom odehrát. Druhý poločas byl diametrálně odlišný, začali jsme si vytvářet šance, vyrovnali jsme. Potom to bylo o psychice, mužstvo začalo pracovat daleko líp. Jenom škoda, že jsme další šance neproměnili. Dobře jsme se naladili na středeční (finálové) utkání (domácího poháru se Spartou), byť nás ještě čeká Hradec. Schválně jsme vytížili některé hráče víc, některé míň, což nás čeká i v neděli. Hlavní příprava bude na středeční utkání."

    AC Sparta Praha - 1. FC Slovácko 1:2 (1:0)

    Branky: 31. Hancko z pen. - 54. Holzer, 81. Havlík.
    Rozhodčí: Křepský - Pečenka, Machač - Orel (video).
    ŽK: Höjer - Šimko, Vecheta.
    Diváci: 7093.

    Sparta: Heča - Suchomel, Vydra, Hancko (46. Vitík), Höjer - Pešek (66. Ryneš), Souček, Karabec, Dočkal (60. Hložek), Haraslín (66. Čvančara) - Minčev (82. Sáček). Trenér: Horňák.

    Slovácko: Borek - Tomič, Kadlec, Šimko (46. Daníček), Kalabiška - Kohút (63. Sadílek), Ljovin, Havlík, Holzer (83. Divíšek) - Vecheta (73. Cicilia), Jurečka (63. Juroška). Trenér: Svědík.