<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418

    Slavia si poradila se Slováckem a drží se ve hře o titul

    Praha – Fotbalisté pražské Slavie ve třetím kole nadstavby FORTUNA:LIGY ve skupině o titul vyhráli nad Slováckem 3:0. Pražany poslal do vedení v 29. minutě dalekonosným lobem do opuštěné branky Srdjan Plavšič a v závěru se prosadili Ibrahim Traoré a střídající Ondřej Lingr. Vršovický obhájce trofeje v nadstavbě poprvé zvítězil a z druhého místa v tabulce nadále ztrácí dva body na vedoucí Plzeň. Slovácko v lize se Slavií popáté za sebou nebodovalo a prohrálo dvě z posledních tří kol.

    slavia.cz
    Slavia si poradila se Slováckem a drží se ve hře o titul
    3. kolo, Skupina o titulSLA3:01:0FCS

    Slavii ze zdravotních důvodů vypadlo několik důležitých hráčů. Na marodku přibyli nemocný Olayinka a zranění Provod s Bahem, místo něhož hrál na pravém beku ofenzivní univerzál Schranz. Slovácko vyrukovalo na favorita s třemi stopery a bez veterána Petržely.

    Tým z Uherského Hradiště, který ve středu kvůli průtrži mračen a nezpůsobilému terénu nenastoupil k finále domácího poháru proti Spartě, nastoupil v Edenu s vědomím konečného čtvrtého místa v tabulce. Hosté mohli hrát v klidu a v první půli drželi s Pražany krok. Moravané dobře kombinovali a favorita vůbec nepouštěli k obvyklému tlaku.

    Slávisté se nemohli dostat do tempa, ale po necelé půlhodině hry jim Slovácko nabídlo vedení. Gólman Nguyen vyběhl za nákopem daleko před vápno, míč ale hlavou odvrátil jen k Plavšičovi, který úchvatným lobem z necelých 40 metrů trefil přesně prázdnou branku. Srbský záložník si připsal první soutěžní trefu po loňském příchodu do Edenu ze Sparty. O chvíli později nečekaně dopadl Sorův centr z pravé strany na břevno.

    Domácí trenér Trpišovský udělal o poločase hned tři změny. Stáhl Juráska, Oscara a Sora a místo nich nasadil Lingra, Ševčíka a Traorého. V 51. minutě Nguyen vyrazil na roh pokus Schranze z hranice vápna. Slovácko se za nepříznivého stavu snažilo o vyrovnání a v druhém dějství se hrál otevřený fotbal s šancemi na obou stranách.

    V 56. minutě Pražany výrazně podržel brankář Mandous. Domácí gólman nejprve vykopl střelu Jurečky, který tak nedosáhl na 18. trefu v ligovém ročníku a o vedení v tabulce kanonýrů se dělí s plzeňským Beauguelem. Mandous si pak po nedůrazu mezi stopery poradil i s Ciciliaovou dorážkou.

    Zaskvěl se i na opačné straně Nguyen, jenž v 64. minutě reflexivně vyrazil Traorého hlavičku zblízka. O osm minut později po rohu hlavičkoval Cicilia a Kadlec na zadní tyči ve skluzu o kousek nezasáhl míč. Slovácko vycítilo šanci, ale srovnat nedokázalo. Naopak v 75. minutě si na Ševčíkův centr naskočil Traoré a hlavičkou k tyči zvýšil.

    Hosté pak úplně otevřeli hru. Traoré ještě v úniku z další šance Nguyena nepřekonal, ale v 84. minutě už domácí slavili potřetí. Po Plavšičově centru z levé strany se hlavou prosadil střídající Lingr a 14. gólem potvrdil pozici nejlepšího týmového střelce v ligové sezoně. Slovácko venku potřetí za sebou nebodovalo a inkasovalo tři branky, naopak Slavia v nejvyšší soutěži prohrála jediné z posledních 67 domácích utkání.

    Ohlasy

    Jindřich Trpišovský (trenér Slavie): "Vstoupili jsme do toho s trochu kombinovanou sestavou, měli jsme zdravotní problémy v týdnu. V první půli jsme se nemohli dostat do tempa, do šancí. Bylo to i zásluhou velmi dobře hrajícího Slovácka. Pomohl nám individuální moment Srkiho (Plavšiče), který to trefil geniálně. Jinak první půle nebyla z naší strany nic moc. Do druhé půle jsme vstoupili mnohem líp, ale dlouho se nám nedařilo z brejkových situací přidat druhý gól. Slovácko tam poslalo dva vysoké hráče a bylo nepříjemné ze standardních situací. Naštěstí Ibra (Traoré) dal gól, který nám dodal klid. Závěr jsme dohráli velmi dobře. Čekají nás ještě dva těžké zápasy. Musíme se soustředit, abychom zvládli oba a na nic jiného nekoukáme. Musíme si uhrát svoje body, to je jediné, co můžeme ovlivnit."

    Martin Svědík (trenér Slovácka): "Utkání s těmito soupeři, ať už to byla Slavia, Plzeň nebo Sparta, mají stejného jmenovatele. Dostaneme gól po hrubé chybě nebo standardní situaci. V prvním poločase jsme z pozice obranné fáze pracovali velmi dobře, na druhou stranu mám výhrady k naší ofenzivní hře. Pak přišla hodně laciná branka po individuální chybě, která, dá se říct, zápas rozhodla. Filip (Nguyen) něco chytil, ale po své chybě pomohl Slavii. Do druhého poločasu jsme vstoupili dobře. S těmito soupeři si nebudete vytvářet pět šest šancí. Když máte dvě tři, musíte něco proměnit. My jsme v tom zase selhali a v době, kdy jsme měli tlak, jsme dostali gól po standardce. Pak už bylo po zápase, za stavu 2:0 bylo utkání definitivně rozhodnuté."

    SK Slavia Praha - 1. FC Slovácko 3:0 (1:0)

    Branky: 29. Plavšič, 75. Traoré, 84. Lingr.
    Rozhodčí: Zelinka - Kubr, Kříž - Štěrba (video).
    ŽK: Traoré, Lingr (oba Slavia).
    Diváci: 13.119.

    Slavia: Mandous - Schranz, Ousou, Kúdela, Oscar (46. Ševčík) - Hromada (78. Kačaraba), Holeš - Sor (46. Lingr), Plavšič, Jurásek (46. Traoré) - Tecl (67. Fila). Trenér: Trpišovský.

    Slovácko: Nguyen - Hofmann, Daníček, Kadlec - Tomič (70. Kalabiška), Havlík, Ljovin (70. Vecheta), Holzer (89. Juroška) - Sadílek, Cicilia (80. Kohút), Jurečka (89. Divíšek). Trenér: Svědík.