<
30.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2966:2573
    2SK Slavia Praha2960:2269
    3FC Viktoria Plzeň2964:3359
    4FC Baník Ostrava2946:3744
    5FK Mladá Boleslav2949:4543
    61.FC Slovácko2937:3840
    7FC Slovan Liberec2944:4439
    8SK Sigma Olomouc2939:4137
    9FC Hradec Králové2931:3637
    10FK Teplice2931:3736
    11Bohemians Praha 19052927:3932
    12FK Jablonec2934:4429
    13FK Pardubice2928:4028
    14FC Zlín2936:6025
    15SK Dynamo České Budějovice2932:6023
    16MFK Karviná2929:5222

    FC Baník Ostrava jsou mistry e:LIGY!

    Neuvěřitelný příběh napsala dvojice hráčů FC Baník Ostrava, která sama pochází ze slezského města a pod hlavičkou Baníku hraje od začátku aktuálního ročníku. Totik a Dalas nejprve v semifinále předvedli neskutečný obrat v sérii proti Pardubicím, když prohrávali už 0-2 na zápasy a nakonec dotáhli do šťastného postupu vyrovnaný souboj, ve kterém se čtyřikrát z pěti utkání prodlužovalo. Ve finále si pak v poměru 3-1 na zápasy poradili hráči Baníku s velkým favoritem a držitelem prvního titulu před dvěma lety FCVP Esports v čele se slavným Lakym.

    LFA
    FC Baník Ostrava jsou mistry e:LIGY!

    Ostravský Baník se tak stal třetím držitelem titulu mistra e:LIGY, nejprestižnější soutěže na české FIFA scéně, kterou pořádá Ligová fotbalová asociace. Hráči plzeňské Viktorie se umístili na druhé příčce a potvrdili roli nejúspěšnějšího českého klubu ve FIFA komunitě, když ani v jednom ze tří ročníků e:LIGY nechyběli na stupních vítězů. Třetí místo si pak pojistil v utkání proti Zlínu tým MFK Karviná.

    Konečné pořadí e:LIGY 2021/22

    1. FC Baník Ostrava (Dalas, Totik)
    2. FCVP Esports (T9Laky, Huhnak)
    3. MFK Karviná (Miki, DRMi)
    4. FC FASTAV Zlín (Marioooso, Matko)

    Semifinále 1: FCVP Esport vs MFK Karviná Esports (3:2)

    První semifinále nabídlo konfrontaci dvou historických vítězů na obou stranách. T9Laky (v dresu Plzně v 1. sezóně) a Miki (v dresu Pardubic v 2. sezóně) již oba trofej jednou získali a chtěli si tak připsat i další cenný zářez do sbírky. Miki započal tuto cestu lépe, ve vzájemném duelu dokázal porazit Lakyho 1:0 a uzmout tak dílčí bod pro svůj celek. Pro Karvinou se tak zdála být cesta do finále otevřená, neboť se očekávala výhra Drmiho i Mikiho nad Huhnakem. Prvně jmenovaný ale nedokázal Huhnaka porazit a tak se za stavu 2:2 diváci dočkali rozhodujícího pátého zápasu, který byl reprízou duelu Lakyho s Mikim. Historicky první eFotbalista roku Lukáš “Laky” Pour dokázal zápas vyhrát a poslat tak FCVP Esport do finále.

    Semifinále 2: FC Baník Ostrava vs FC Fastav Zlín (3:2)

    V bitvě o druhého finalistu jsme mohli vidět silný Zlín a překvapení základní části, kluky z Baníku Ostrava, kteří dokázali uhrát senzační třetí místo. Reprezentanti Zlína, Marioooso a Matko, vstoupili do série dle očekávání dominantně a dokázali uzmout první dva body. Ve třetím zápase vedl navíc Marioooso nad Totikem již 2:0 a vše nasvědčovalo rychlému konci a postupu Zlína do finále. Kluci z Baníku ale předvedli neskutečnou mentální sílu a dokázali zdánlivě ztracenou sérii otočit. Po čtyřech prodlouženích a třech penaltových rozstřelech dokázal v závěrečném duelu Dalas rozhodnout brankou vstřelenou v 120. minutě a poslat tak svůj celek do finále.

    Zápas o 3. místo: MFK Karviná Esports vs FC Fastav Zlín (1:3)

    Zápas útěchy pro obě strany přinesl atraktivní podívanou, na jejímž konci byli spokojenější borci ze Zlína. Smutným antihrdinou finálového víkendu se stal DRMi, který prohrál všechny svoje zápasy. Duo Marioooso a Matko tak získalo bronzové medaile.

    Finále: FCVP Esport vs FC Baník Ostrava (1:3)

    T9Laky vs Dalas (1:0)

    Ve velmi defenzivně laděném duelu jsme viděli hodně systematickou obrannou práci na obou stranách a velmi dlouho jsme čekali na první branku. Když ale přišla, tak se ukázala být zároveň i rozhodující. V samotném závěru základní hrací doby ji dokázal vstřelit Laky a získat tak pro Plzeň úvodní dílčí úspěch.

    Huhnak vs Totik (1:3)

    Baník potřeboval ve druhém zápase zvítězit a sérii dorovnat. V dobré formě hrající Totik dokázal již v rámci prvního poločasu vstřelit dvě branky a radost mu tak kazila pouze branka do kabin v podání Huhnaka. V druhém poločase Totik držel svůj náskok a v závěru zápasu pak potvrdil svou výhru třetím gólem.

    T9Laky vs Totik (1:2pp)

    Klíčový třetí zápas, který měl rozhodovat o tom, kdo dostane hned dva matchpointy, proti sobě postavil Lakyho a Totika. Oba borci dokázali v sérii vyhrát svůj zápas a vezli se tedy na vítězné vlně. Po prvním poločase jsme mohli na výsledkové tabuli vidět nejtěsnější možné vedení v podání Totika. Laky se nenechal rozhodit, dál hrál svojí hru a jeho snaha byla korunována úspěšným vyrovnáním v závěru zápasu, které znamenalo prodloužení. V prodloužení jsme branku neviděli a na řadu přišly pokutové kopy. V nich byl úspěšnější Totik a získal tak pro Baník velmi cenné vedení.

    Huhnak vs Dalas (1:2)

    Huhnak v zápase nutně potřeboval zvítězit, aby tak umožnil Lakymu se podívat do rozhodujícího duelu o titul. Dokázal se hned zkraje zápasu ujmout vedení, ale ještě před koncem prvního poločasu se Dalasovi podařilo skóre srovnat. Následně dokázal Dalas vstřelit i vedoucí branku. Náskok udržel až do konce a zajistil tak Baníku titul mistrů e:LIGY!