<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418

    Teplice zvítězily podruhé v řadě, uspěly v Jablonci

    Jablonec - Tepličtí fotbalisté v 18. kole FORTUNA:LIGY zvítězili v Jablonci 2:0. V prvním poločase skóroval Jan Fortelný a po změně stran Alois Hyčka. Na soupeřově hřišti vyhrály Teplice poprvé po 18 zápasech od loňského prosince a na Střelnici se tříbodového zisku dočkaly po deseti letech. V tabulce sice zůstávají předposlední, ale na čtrnácté Pardubice ztrácí tři body. Jablonec dohrával v deseti bez vyloučeného Tomáše Čvančary. Doma v lize čeká na vítězství už pět zápasů a je třináctý.

    fkjablonec.cz
    Teplice zvítězily podruhé v řadě, uspěly v Jablonci
    18. kolo, Základní částFKJ0:20:1TEP

    V jablonecké středové řadě chyběli ve srovnání se čtvrtečním zápasem Evropské konferenční ligy v Kluži (porážka 0:2) nejen Pilař s Malínským potrestaní za červené karty, ale i zkušený Hübschman. V útoku dostal před nejlepším střelcem Čvančarou přednost Doležal, který v předchozích dvou domácích ligových duelech nasázel Teplicím celkem pět branek. Trenér hostů Jarošík udělal ve srovnání s poslední výhru nad Zlínem jen jedinou změnu, když do útoku k Marešovi postavil Ledeckého místo Rezka.

    V sedmé minutě se uvedl nebezpečnou technickou střelou domácí Vaníček, jenž v této sezoně nastoupil poprvé v základní sestavě, ale Grigar míč vyrazil. Svěřenci trenéra Rady sice měli převahu, ale jejich akce vinou nepřesností končily už daleko před šestnáctkou. S 13 góly nejméně produktivní útok celé ligy si špatnou bilanci nevylepšil.

    Na druhé straně skončil hned první teplický útok v 21. minutě v síti. Jablonecká obrana čekala centr, ale Fortelný postupoval z křídla sám a křížnou střelou pod břevno překonal Hanuše. Dvaadvacetiletý záložník se trefil ve druhém kole po sobě a potřetí v probíhající ligové sezoně.

    Autor gólu, který je na severu Čech na hostování ze Sparty, byl už krátce předtím ošetřován za postranní čarou a ještě před přestávkou z trávníku odkulhal. Nahradil ho devětatřicetiletý Rezek.

    Do druhého poločasu jabloneckou ofenzivu posílil Čvančara a před teplickou brankou bylo přece jen živěji. Ve 49. minutě brankáře Grigara vystrašila nepovedená malá domů, ale byl z toho jen rohový kop. Teplický gólman si poradil i s Houskovou střelou zblízka.

    Hosté se většinou jen bránili, v 61. minutě však po parádním Rezkově centru mohl zvýšit Ledecký, ale ve skluzu na míč těsně nedosáhl. O deset minut později rozhodčí nechal hostům výhodu po faulu na Moulise a Hyčka svým prvním ligovým gólem v teplickém dresu pečetil výhru. V nejvyšší soutěži se předtím mezi střelce naposledy zapsal v říjnu 2016 v dresu brněnské Zbrojovky.

    V závěru nastoupil ke svému 300. ligovému zápasu Hübschman, ale na výsledku se už nic nezměnilo. V nastaveném čase dovršila zmar domácích červená karta pro Čvančaru, kterou mu po zhlédnutí videa rozhodčí Petřík udělil za faul bez míče na Shejbala. Teplice na Střelnici naposledy vyhrály v říjnu 2011, kdy je vedl dnešní jablonecký trenér Rada.

    Ohlasy

    Petr Rada (trenér Jablonce): "Jsem zklamaný, jak tento týden dopadl. Přitom to bylo po Bohemce nadějné. V prvním poločase byla naše převaha jen platonická a bez šance. Soupeř taky nic moc neměl, ale my jim otevřeme obranu a nabídneme jim fatální chybou gól. Do druhé půle jsme poslali dalšího útočníka. Mysleli jsme si, že to bude živější, ale neslo se to ve stejném duchu. Optická převaha, ale u šestnáctky nejsme vůbec nebezpeční. Pak přišla ztráta míče a gól na 0:2, vše vyvrcholilo vyloučením Čvančary. Z naší strany hodně špatné utkání. Byl to po dlouhé době zápas, v němž jsme skoro neměli šance. Tři plusové body z Bohemky jsou nám najednou k ničemu. Vím, že když nemáte body, jste jako trenér na hraně. I já nad tím přemýšlím, ale nevzdávám to."

    Jiří Jarošík (trenér Teplic): "Byl to hodně bojovný a důrazný zápas, moc fotbalu tam nebylo. Obrana pracovala skvěle, udrželi jsme čisté konto, a to je velké plus. Kdyby dali domácí první gól, asi by to bylo těžší. Grigar nás podržel při střele Vaníčka a pak jsme sami skórovali. První gól rozhodl. Jablonec to po poločase hodně zjednodušil, dal tam druhý hrot. Je to pro nás dobrá vizitka, protože jsme je prakticky nepustili do větší šance a udrželi čisté konto. Těší mě, že jsme navázali na výkon doma. Možná se k nám konečně otočilo i sportovní štěstí. Kluci pode mnou žádný zápas nevzdali, ale nevycházelo nám to výsledkově. Teď jsme se v tabulce trochu přiblížili, ale zatím se na ni stejně moc nedíváme."

    FK Jablonec - FK Teplice 0:2 (0:1)

    Branky: 21. Fortelný, 71. Hyčka.
    Rozhodčí: Petřík - Vlček, Hurych - Ondráš (video).
    ŽK: Doležal, Surzyn - Chlumecký, Shejbal.
    ČK: 90.+3 Čvančara (Jablonec).
    Diváci: 376 (omezený počet).

    Jablonec: Hanuš - Holík (76. Kubista), Martinec, Zelený, Krob (46. Čvančara) - Považanec (76. Hübschman) - Surzyn, Houska (76. Smejkal), Kratochvíl (84. Štěpánek), Vaníček - Doležal. Trenér: Rada.

    Teplice: Grigar - Knapík, Chlumecký, Shejbal - Hyčka, Jukl, Trubač, Fortelný (40. Rezek), Vondrášek - Ledecký, Mareš (54. Moulis, 79. Kučera). Trenér: Jarošík.