<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2966:2573
    2SK Slavia Praha2960:2269
    3FC Viktoria Plzeň2964:3359
    4FC Baník Ostrava2946:3744
    5FK Mladá Boleslav2949:4543
    61.FC Slovácko2937:3840
    7FC Slovan Liberec2944:4439
    8SK Sigma Olomouc2939:4137
    9FC Hradec Králové2931:3637
    10FK Teplice2931:3736
    11Bohemians Praha 19052927:3932
    12FK Jablonec2934:4429
    13FK Pardubice2928:4028
    14FC Zlín2936:6025
    15SK Dynamo České Budějovice2932:6023
    16MFK Karviná2929:5222

    Chytré technologie? Milan Havel se může spolehnout na manželku

    S rodinou zatím žije v bytě. Milan Havel má k ruce zdatnou rádkyni, pomyslnou španělskou vesnicí pro ni není ani svět chytrých technologií. Jeho paní si pečlivě pročítá i internetové recenze, do domácnosti nechala pořídit třeba robotický vysavač. Další technologické vychytávky by mohly být v rodinném domě, který plzeňský obránce plánuje stavět.

    LFA
    Chytré technologie? Milan Havel se může spolehnout na manželku

    Ve FORTUNA:LIZE jste momentálně druzí, na vedoucí Slavii ztrácíte tři body. Jak moc v tomto ohledu mrzí remízy s Olomoucí a Ostravou? Mohli jste mít o čtyři body více a být lídrem soutěže.

    Jak říkáte, oba zápasy nás mrzí. Hlavně s Baníkem jsme to měli dobře rozehrané. Po poločase jsme vedli 2:0, ale nakonec jsme dostali dva góly a museli brát bod. Pokud bychom proti Olomouci i Ostravě zvítězili, pohled na tabulku by byl ještě hezčí. Člověk ale musí brát věci, jak jsou – jdeme zápas od zápasu. Teď jsme že rádi, že jsme ukončili sérii, kdy se nám nepodařilo vyhrát. Slavii zůstáváme na dostřel a kol bude ještě hodně. Pořád je to otevřené.

    V obou nakonec remízových duelech jste nemohli hrát kompletní, ať už kvůli červeným kartám nebo zraněním. Ovlivnilo to váš výkon?

    Každá ztráta v sestavě je nepříjemná, hodnotit bych to ale nechtěl. V Plzni máme silný kádr, ať už nastoupí kdokoliv, je konkurenceschopný. Zásadní vliv na náš výkon to určitě nemělo.

    Za dvě utkání – proti Slavii a Olomouci – jste obdrželi hned čtyři červené karty. Už jste něco takového předtím v kariéře zažil?

    Jak tak fotbal sleduji, už jsem něco takového viděl. Osobně ale musím říct, že jsem to předtím ani jednou nezažil.

    Pomohla vám reprezentační přestávka, po dvou zápasech a čtyřech červených kartách, k určitému zklidnění?

    (Zamyslí se) Trochu asi ano. Osobně jsem byl s reprezentací, ale pomoc pro mužstvo pauza představovala. Doléčily se nějaké šrámy, kluci si trochu odpočinuli. I předchozí reprezentační přestávky nám prospěly. Zapracovali jsme na určitých věcech a pak jsme šlapali dál.

    V posledním kole jste šesti góly rozstříleli Bohemians. Vedle vysoké výhry jste navíc skórovali po pohledných útočných akcích. Odráží to aktuální rozpoložení týmu?

    Jsme moc rádi, že nám to tam napadalo. Na druhou stranu, možná bychom tolik branek do sítě Bohemky vyměnili za méně a nějaké góly proti Olomouci. To jsme si vytvořili dost šancí, ale ani jednu jsme neproměnili. Někdy naopak přijde zápas, kdy vám to tam napadá. Je jenom dobře, že prosadilo více kluků zepředu. Určitě to pro nás byla dobrá vzpruha, v neděli ji můžeme potvrdit na Slovácku.

    Už jste se dívali na video utkání Slovácka v Českých Budějovicích, kde navzdory přesilovce ztratilo dvoubrankové vedení a nakonec prohrálo?

    Video teprve mít budeme, na řadu přijde před zápasem. Osobně už jsem to utkání ale viděl. Pro nás to bylo super, pro Slovácko naopak asi hodně kruté. Budeme se na něj ještě připravovat, nicméně FORTUNA:LIGU sleduji v podstatě v každém kole. Vím, že Slovácko vždycky bylo a stále je nepříjemný soupeř. Na Moravě nás nečeká nic jednoduchého.

    Jak moc jste se zatím v životě setkal s chytrými technologiemi?

    Asi jako každý, přicházím k nim nějak průběžně. Doba k tomu sama trochu spěje, technologie se vyvíjejí, jsou stále modernější. Doma s něčím vždycky přijde manželka a vyzkoušíme to. Má větší přehled než já. Nedávno jsme si třeba pořídili robotický vysavač. Hrozně si ho přála. Čte si i recenze na internetu a důkladně si vyhodnocuje, co by se nám hodilo.

    Jak vám tento přístroj pomáhá?

    Je super. Máme malého, skoro tříletého kluka. Každý, kdo má dětí, ví, co se za den dokáže doma na podlaze nashromáždit. Večer tak zapneme vysavač, sedneme si k televizi a můžeme důvěřovat našemu velkému pomocníkovi.

    Jak robotický vysavač vnímá váš syn?

    (Smích) Rozhodně ho vnímá. Dá se říct, že hlavně ze začátku to pro něj byl skoro mazlíček. Děti to tak mají. Malý byl z vysavače trochu vykulený, ale nebojí se ho. Reaguje na něj dobře.

    Kdo se o vysavač více stará – vy, nebo manželka?

    Moje žena, o tom není sporu (úsměv). Už mi ukazovala, jak se ovládá, ale ještě jsem se k tomu nedostal. Princip jeho fungování jsem však pochopil. Je skvělé, že ho můžete ovládat i přes aplikaci, když jste třeba někde venku. Jde o velice užitečnou věc. V bytě, kde bydlíme v nájmu, se hodí.

    Chystáte si pořídit i něco dalšího z chytrých technologií?

    Těžko říct. Máme v plánu stavět rodinný dům, takže se budeme koukat i po dalších věcech. Uvidíme, jak se nakonec rozhodneme.

    Když jste si zařizovali váš dosavadní byt, kdo více mluvil do podoby obýváku?

    Byt byl už částečně vybavený. Ale řešila to spíš žena, která se více vyzná v dekoracích a podobných věcech. Všechno to jde za ní, na mně je to pak přivrtat, přišroubovat. Ne, že bych byl pomalu dělník. Zase tak šikovný nejsem (úsměv). Co je však doma potřeba, to zvládnu.

    Víte o některém ze spoluhráčů, že by se o chytré technologie hodně zajímal?

    Abych pravdu řekl, v tuto chvíli mě nikdo nenapadá. I když… z bývalých spoluhráčů možná David Limberský, ten doma něco mít bude.


    Partnerem rubriky je společnost ELKO EP