<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121

    S Plzní jsme uspěli díky maximální koncentraci, říká hradecký Dvořák a už vyhlíží derby s Pardubicemi

    Pavel Dvořák v loňské sezoně vstřelil deset branek a velkým dílem tak přispěl k postupu Hradce Králové do FORTUNA:LIGY. Východočeši zatím uhráli v šesti zápasech šest bodů a v posledním utkání před reprezentační pauzou porazili favorizovanou Plzeň. Jak hodnotí dvaatřicetiletý útočník vstup Hradce do nové sezony a čím si vylepší domácnost v novém domě?

    LFA
    S Plzní jsme uspěli díky maximální koncentraci, říká hradecký Dvořák a už vyhlíží derby s Pardubicemi

    Jak vypadala vaše reprezentační pauza?

    Byla zkrácená tím, že jsme ve středu po utkání v Plzni hráli pohárový zápas. Potom jsme normálně trénovali, ale o víkendu jsme dostali osobní volno s rodinou a hned v pondělí jsme najeli na klasický předzápasový týden.

    Hradec má po šesti kolech šest bodů. Jak jste se startem sezony spokojený?

    Tím, že jsme v posledním zápase porazili Plzeň, tak můžeme být spokojení. Bodů jsme samozřejmě mohli mít víc, ale nakonec si myslím, že to máme rozehrané docela dobře. Věřím, že body budou přibývat.

    Vítězství s Plzní je důležité nejen z hlediska bodů, že?

    Věděli jsme, že předtím jsme body spíš ztráceli. Hlavně v remízových zápasech, kde jsme měli i na vítězství. Proti Plzni jsme si to vzali zpátky.

    Ve kterých z těch remízových zápasů na začátku sezony, kdy jste třikrát hráli 1:1 (Bohemians, Karviná, Liberec), jste měli k vítězství nejblíž?

    Určitě v Karviné, kde jsme dostali blbý gól po naší hloupé chybě. Ve druhém poločase jsme pak byli lepší a měli jsme velké množství šancí, takže tento zápas měl skončit výhrou.

    Byla před Plzní cítit v kabině větší nervozita? Měli jste po pěti kolech tři body…

    Před každým zápasem je cítit napětí v kabině, ale samozřejmě jsme vnímali, že to není ideální a chybí nám body. Říkali jsme si, že Plzeň po zápase v evropském poháru můžeme porazit a přistoupili jsme k tomu s maximální koncentrací. Možná kdybychom měli před Plzní více bodů, tak bychom nehráli tak pod tlakem a nevyhráli bychom.

    Loni jste byl nejlepším střelcem Hradce, dotáhl jste tým do FORTUNA:LIGY. Co bylo vaším receptem?

    Vůbec nevím, čím to bylo. (smích) Že bych něco změnil, to určitě ne. Hrál jsem tak jako vždycky, ale tým byl skvělý a každý zápas jsme byli herně lepší, hodně na balónu a pak se hraje lépe, když máte hodně šancí. To je rozhodně jednodušší, než když hrajete o záchranu.

    Předtím jste byl v Olomouci a Slovácku, kde se vám gólově tolik nedařilo. Bylo to i tím, že v té době to právě nebyly tolik dominantní týmy?

    Především jsem tam toho tolik neodehrál, byla tam větší konkurence. Když se mi něco nepodařilo, šel jsem hned na lavičku, k tomu mě tam potkala zranění. Všechno se to tak sešlo. V Hradci jsem hrál každý zápas od začátku, i když se mi třeba předchozí zápas nepovedl. Prakticky celou sezonu jsme odehráli ve stejné sestavě, to tomu taky hodně pomohlo.

    Přesto, nejgólovější sezony ve vaší kariéře jste odehrál v Hradci Králové. Přemýšlel jste nad tím někdy?

    Je to tak no, asi mi to tady nejvíc sedí. Nevím, čím by to mohlo být. Cítím se tady asi nejlíp, ale opravdu těžko říct.

    Hradec hraje letos v azylu v Mladé Boleslavi. Jaká je to změna?

    Paradoxně si myslím, že to může být naše výhoda než kdybychom hráli na starém Malšáku (Malšovický nebo též Všesportovní stadion v Hradci Králové). V Boleslavi je pěkný stadion a když tam přijdou i dva nebo tři tisíce lidí a fandí, tak udělají lepší atmosféru než na Malšáku.

    Čekají vás dva těžké zápasy. České Budějovice a potom Pardubice, jak jsou pro vás důležité?

    To jsou přesně ty zápasy, které bychom měli zvládnout. Pokud získáme aspoň čtyři body, tak se odpíchneme do klidnějších vod. Jinak se budeme plácat dole. Budou to vyrovnané zápasy, kde opravdu rozhodnou maličkosti.

    A jak se těšíte na derby s Pardubicemi?

    Samozřejmě se těším, jen je trochu škoda, že derby Hradce s Pardubicemi se bude hrát jednou v Boleslavi a jednou v Ďolíčku, je to trochu paradox. Myslím ale, že lidi i tak přijdou a bude to dobrý zápas.

    Nyní stavíte dům, najde se v něm místo pro chytré technologie?

    Trochu jsem si dělal srandu, že nejchytřejší, co mám nyní doma, je dálkový ovladač.

    Ani jste o chytrých technologiích nepokukoval?

    Budeme mít ovládání venkovních žaluzií přes telefon, to je určitě dobrá vychytávka. Samozřejmě telefon s kamerou pro vstup do domu. Beru to jako základní věci. Pokud bude i nějaká další možnost, tak se na to určitě podívám, protože mám tyto vymoženosti rád.


    Partnerem rubriky je společnost ELKO EP