<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121

    Teplice zvítězily nad Jabloncem 1:0 a mají první letošní výhru

    Teplice - Fotbalisté Jablonce prohráli ve 4. kole FORTUNA:LIGY na hřišti Teplic 0:1 a nezvítězili ve třetím ligovém zápase po sobě. Jedinou branku vstřelil v 10. minutě Štepán Krunert. Jablonec tak klesl na 10. místo neúplné tabulky, naopak dosud poslední Teplice bodovaly poprvé v novém ročníku a jsou třinácté.

    fkteplice.cz
    Teplice zvítězily nad Jabloncem 1:0 a mají první letošní výhru
    4. kolo, Základní částTEP1:01:0FKJ

    Teplice se dočkaly druhého ligového triumfu z posledních 16 zápasů a přerušily proti severočeskému rivalovi sérií předchozích sedmi proher za sebou. Neinkasovali proti němu poprvé po devíti zápasech. Jablonec naopak po vyřazení z kvalifikace Evropské ligy se Celtikem Glasgow nezvítězil v posledních pěti soutěžních duelech za sebou.

    Teplický trenér Radim Kučera udělal po poslední porážce ve Zlíně (0:3) šest změn v základní sestavě a vedle obránce Mazucha vrátil například do brány Čtvrtečku. "Skláři" navíc měli do dobrý vstup do utkání a už po 10 minutách hry se dostali do vedení.

    Mareš našel přesným centrem Krunerta a jeden z dalších nováčků v základní sestavě překonal z bezprostřední blízkosti brankáře Hanuše. Přestože pomezní asistent odmával ofsajd a rozhodčí Julínek tak nechtěl v první chvíli gól uznat, po následné konzultaci s videorozhodčím svůj verdikt opravil. Pro jednadvacetiletého záložníka Krunerta šlo o první ligovou branku v dresu Teplic a druhou v kariéře.

    Jablonec poté převzal v utkání iniciativu, ale proti pozorně bránícím domácím si dlouho žádnou velkou šanci nevypracoval. Naopak po půl hodině hry musel zasáhnout proti Moulisově průniku Hanuš a následnou dorážku Chlumeckého zase zablokoval Kubista. Skóre nezvýšil ani Mareš, jehož trefa po rychlém brejku tentokrát nebyla uznána pro ofsajd.

    Hosté tak zkoušeli koncentrované Teplice překvapit a krátce před přestávkou vyslal pohotovou střelu z vlastní poloviny Zelený, branku vyběhnuvšího Čtvrtečky ale těsně přestřelil.

    Jablonecký trenér Rada udělal do druhé půle hned dvě změny v sestavě, byli to však znovu domácí, kteří se dostali do další nebezpečné šance. Mareše ovšem v dobré pozici vychytal Hanuš. Tlak hostů s postupujícími minutami sílil a jen na rohové vedl Jablonec po hodině hry 12:2. Střelecky ale vycházel stále na prázdno a nezměnilo se to jak po průniku Čvančary, proti jehož střele zasáhl Hanuš, tak ani při šanci Kratochvíla, jenž trefil pouze boční tyč.

    Teplice naopak hrozily z rychlých brejků a po přihrávce Krunerta se před Hanuše dostal Moulis, uklidňující druhý gól však nepřidal. Když pak ale kýžené vyrovnání nepřinesl na druhé straně ani zakončující Pilař, Teplice si již v rozkouskovaném závěru první body v sezoně nenechaly utéct. Naopak Jablonec prohrál s Teplicemi poprvé po 10 vzájemných zápasech.

    Ohlasy:

    Radim Kučera (trenér Teplic): "V utkání se nám podařilo vstřelit první gól a to bylo důležité. Měli jsme taktiku, že chceme vycházet z dobré obrany, vyrážet do rychlých brejků a neinkasovat jako první, což se nám povedlo. První poločas jsme byli na koni. Problémy nám dělaly jen křižné míče, díky nimž nás soupeř později zatlačil. O přestávce jsme si k tomu něco řekli a počítali dál s kvalitou Jablonce, která je vysoká. Soupeř sice prostřídal, ale myslím, že jsme si to dobře pohlídali. Chtělo to přidat i druhý gól, jelikož jednobrankové vedení je ošemetné, ale chybělo nám v koncovce více klidu. Jsem však rád, že jsme to dnes zvládli a udrželi nulu. Vyhráli jsme nad silným soupeřem. Těší mě, že se tým po zápase ve Zlíně semknul a dokázal, že se musí jezdit po zadku a bojovat. Někdy je krása v jednoduchosti, nám se to teď vrátilo a máme tři body."

    Petr Rada (trenér Jablonce): "Znovu se opakovala situace, kdy jsme inkasovali hned začátku. Byl to hloupý gól. Nechali jsme hráče soupeře rozeběhnout, ten nacentroval, my se přesouvali dozadu pomalu a nedoběhli to. V takovéto situaci musíme jít sprintem. Tahle situace prakticky rozhodla celý zápas. Po většinu utkání jsme sice drželi míč, vypracovali si šance, ale ve finální fázi jsme byli nepřesní. V koncovce jsme si dávali složité balony do vzduchu, měli jsme také spoustu rohů, ale nevyužili je. Prohráli jsme prakticky kvůli té brance v 10. minutě. Je to kruté, ale to je fotbal. Musíme to tak vzít, rozebrat si to, ale myslím, že jsme dnes prohráli úplně zbytečně."

    FK Teplice – FK Jablonec 1:0 (1:0)

    Branka: 10. Krunert.
    Rozhodčí: Julínek – Caletka, Podaný – Machálek (video).
    ŽK: Moulis, Laňka, Čtvrtečka – Zelený, Kubista, Surzyn.
    Diváci: 2225.

    Teplice: Čtvrtečka – Švanda (80. Laňka), Mazuch, Knapík, Chlumecký – Jukl, Mareček – Černý (90.+2 Hasil), Krunert, Moulis (80. Kodad) – Mareš (67. Ledecký). Trenér: R. Kučera.

    Jablonec: Hanuš – Holík, Kubista, Zelený, Krob – Považanec (46. Martinec) – Malínský (85. Surzyn), Houska, Kratochvíl (77. Vaníček), Pilář (77. Smejkal) – Doležal (46. Čvančara). Trenér: Rada.