<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418

    Usadím se v Liberci, plánuje Rabušic. Jako chytrou domácnost mám doma manželku

    Michael Rabušic zápasem proti Slovácku načal svou dvanáctou sezonu ve FORTUNA:LIZE. Po velmi krátké pauze absolvoval vzhledem ke zhuštěnému programu krátkou přípravu a vrhnul se do nového ročníku, pro který si konkrétní cíle útočník Slovanu nedává. V Liberci se ale plánuje usadit a už přemýšlí nad tím, jak jeho nový domov bude vypadat.

    LFA
    Usadím se v Liberci, plánuje Rabušic. Jako chytrou domácnost mám doma manželku

    Euro vyhrála Itálie, ve které jste strávil dva a půl roku kariéry. Fandil jste jí?

    Fandili jsme s klukama, byli jsme zrovna na soustředění a před zápasem jsme málem zpívali i italskou hymnu. Já jsem fandil hodně a myslím, že většina u nás fandila Italům.

    Jak jste se těšil na novou sezonu?

    Loňská sezona pro nás byla strašně dlouhá, volna mezi koncem minulé a začátkem nové bylo málo. Trochu jsme si odfrkli, ale po té přípravě se stejně těší na ligu každý. Příprava je náročná, ale jakmile přijdou zápasy, tak je to lepší. Hlavně na stadiony mohou chodit lidé, to je třešnička pro příští sezonu.

    Zápasy s diváky budou jedním z hlavních důvodů, proč se těšit na fotbal, že?

    To určitě, na fotbal před prázdnými tribunami si člověk sice zvykne, ale zápasy s fanouškama jsou o něčem jiném. Těším se na ně, bude konečně zase dobrá atmosféra.

    Jaká byla vaše příprava? Měníte nějaké zvyky?

    Mám pocit, že přípravy se všeobecně mění. Vstupují do toho více technologie, GPSky, není to jako dřív. Dřív se pořád běhalo a nikdo ani pořádně nevěděl proč. Teď už to má hlavu a patu, běhá se v určitých rychlostech, s určitým cílem. Mění se to. Přípravy nejsou úplně jednodušší, ale rozhodně jsou zábavnější. Jsme víc na hřišti, s balonem. Je to pro nás lepší. Další změna je, že člověk už lépe zná své tělo a trénuje tak, aby byl zdravý. Letos se nám příprava povedla a doufejme, že to vydrží.

    Liberec se v posledních letech hráčsky hodně mění. Máte nějakého stálého parťáka v kabině?

    Tady se to mění víc, ale letos jsme zůstali docela pohromadě. Navíc se vrátil Theo (Gebre Selassie), se kterým jsme kamarádi dlouhodobě. Předtím jsme se viděli jen v létě, ale teď si máme pořád co říct. V kabině se ale bavíme všichni, parta je pro nás důležitá. Na té to tady musíme postavit.

    Loni jste zažil v Liberci svou druhou nejgólovější sezonu. Máte nějaký cíl pro nadcházející sezonu?

    Už jsem se několikrát spálil, takže už cíle neříkám. Doufám, že herně se zvedneme. Vím, e když tým bude hrát dobře, tak já budu mít čísla taky lepší. Nejdůležitější je, abychom fungovali společně.

    Do Liberce jste se vrátil po angažmá v zahraničí či v Jihlavě. Je to už natrvalo?

    Budeme stavět v Liberci a budeme doufat, že to všechno rychle klapne. Liberec je krásné město, zůstaneme tu. Za hodinu jste v Praze, za patnáct minut v Jizerkách. Je tu super příroda a celkově je to bezva místo k žití.

    Budete uvažovat při stavění domu i nad chytrou domácností? Jak ji vnímáte?

    Momentálně mám jako chytrou domácnost manželku, která se o všechno stará. (smích) V budoucnu, až budeme tady v Liberci stavět dům, tak se tomu nebráním. Sleduju, jaké jsou možnosti a dívám se po chytré domácnosti, určitě ji v našem domě zakomponujeme.

    Je něco, co vás z chytré domácnosti zaujalo?

    Líbí se mi ovládání na dálku, můžete odjet na dovolenou a stále ovládat svůj domov, hodí se to, i když něco zapomenete. Líbí se mi systém, že můžete na dálku rozsvicovat světla, aby to vypadalo, že jste doma, i když jste třeba na dovolené. Všechno můžete ovládat z mobilu, to jsou vychytávky, které hodně zpohodlňují život.

    Do podoby domu a chytré domácnosti budete spíše mluvit vy, nebo vaše manželka?

    Na to jsme malí pání. Určitě se o tom budeme bavit, ale poslední slovo bude mít manželka. (smích)


    Partnerem rubriky je společnost ELKO EP