<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121

    Jablonec hostí Teplice, Opava může být prvním sestupujícím

    Praha – Fotbalisté Jablonce v páteční předehrávce 31. kola FORTUNA:LIGY přivítají Teplice. Domácí touží natáhnout sérii deseti zápasů v nejvyšší soutěži bez porážky a upevnit si druhé místo v tabulce. Tým ze Stínadel, který osm kol po sobě nezvítězil, zkusí favorita překvapit a získat důležité body v boji o udržení. Pokud Tepličtí v Jablonci nečekaně vyhrají, definitivně sestoupí do druhé ligy Opava.

    fkjablonec.cz
    Jablonec hostí Teplice, Opava může být prvním sestupujícím
    31. koloFKJ4:12:0TEP

    Jablonec drží v tabulce tříbodový náskok na třetí Spartu, která má ale jedno utkání k dobru. "Jak se blíží závěr soutěže, je to takové ještě více zodpovědné a každé kolo bude více napnuté. Jsme rádi, že bojujeme v popředí tabulky. Jestliže bojujeme se Spartou o druhé místo, o to větší je to pro nás čest. Nechceme si zkazit renomé, musíme k tomu přistoupit jako k předcházejícím zápasům," řekl ČTK jablonecký trenér Petr Rada.

    Jeho tým v posledních osmi ligových zápasech s Teplicemi neprohrál a v lednovém duelu na Stínadlech zvítězil vysoko 5:0. "První zápas v Teplicích bych vymazal z hlavy, teď to bude jiné. Do čeho jsme tam kopli, z toho byl gól. Bude to teď pro nás o hodně těžší," mínil Rada, který v minulosti hned čtyřikrát působil v Teplicích.

    Celek ze Stínadel na 15. místě tabulky drží čtyři kola před koncem čtyřbodový náskok před šestnáctým Brnem, které figuruje na první sestupové příčce. Tepličtí už osm kol nezvítězili a venku v lize nevyhráli sedmkrát po sobě.

    "Do Jablonce jedeme s tím, že nejsme favorité a můžeme jen získat. Budeme chtít předvést dobrý výkon v defenzivě a čekat na svou šanci. V ofenzivní části se do toho nemůžeme tolik dostat, ale věřím, že to prolomíme," uvedl teplický trenér Radim Kučera.

    Pokud jeho tým v Jablonci překvapí a vyhraje, poslední celek tabulky Opava už nebude mít ani teoretickou šanci na záchranu. Slezany může potkat pád do druhé ligy i po sobotním utkání ve Zlíně. Další dva ze tří sestupujících ještě nejvyšší soutěž v tomto kole poznat nemůže.

    Po páteční předehrávce v Jablonci je zbylých osm zápasů na programu o víkendu. Vedoucí Slavia už v minulém kole získala třetí titul po sobě a coby staronový mistr se v neděli představí v Olomouci.

    Sparta přivítá ve šlágru Ostravu a bude se chtít oklepat ze středeční domácí porážky 0:3 od Slavie v semifinále domácího poháru. Čtvrté Slovácko se představí v Karviné a pátá Plzeň bude hostit předposlední Příbram. Šestý Liberec nastoupí na hřišti Bohemians 1905 a Brno bude v záchranářském souboji hrát s Mladou Boleslaví. Ve zbylém duelu přivítají České Budějovice nováčka z Pardubic. Od minulého kola mohou kluby za dodržení hygienických podmínek zaplnit z 10 procent hlediště.

    Hlasy před utkáním:

    Petr Rada (trenér Jablonce): "Očekávám bojovný zápas. Jak se blíží závěr soutěže, je to takové ještě více zodpovědné a každé kolo bude více napnuté. Jsme rádi, že bojujeme v popředí tabulky. Jestliže bojujeme se Spartou o druhé místo, o to větší je to pro nás čest. V posledních zápasech jsme hráli velice slušně, nechceme si zkazit renomé. Musíme k tomu přistoupit jako k předcházejícím zápasům. První vzájemný zápas v sezoně v Teplicích bych vymazal z hlavy, teď to bude jiné. Do čeho jsme tam kopli, z toho byl gól. Je to už delší doba, vůbec bych to nesrovnával s tím, jak jsme hráli u nich. Teď to bude pro nás o hodně těžší. Čeká nás soupeř, který nám to určitě bude chtít hodně znepříjemnit."

    Radim Kučera (trenér Teplic): "Do Jablonce jedeme s tím, že nejsme favorité a můžeme jen získat. Budeme chtít předvést dobrý výkon v defenzivě a čekat na svou šanci. V ofenzivní části se do toho nemůžeme tolik dostat, ale věřím, že to prolomíme. A když si nějakou finální fázi vytvoříme, budeme ji řešit s větším klidem. Během týdne jsme se v trénincích zaměřili na komplexní věci. Věřím proto, že tým, který nyní působí v defenzivě dobře, bude i odvážnější směrem dopředu."