<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121

    Nováček přivítá mistra. Brány šestého kola otevře duel Budějovic se Slavií

    České Budějovice - Šesté kolo FORTUNA:LIGY dnes zahájí souboj jediného nováčka nejvyšší soutěže Českých Budějovic s obhájcem titulu pražskou Slavií. Hosté budou na jihu Čech od 18:00 hájit vedení v tabulce a pozici týmu, který jako jediný v nové sezoně ještě neprohrál. Zároveň se chtějí vítězně naladit na úterní úvodní utkání 4. předkola Ligy mistrů v Kluži.

    dynamocb.cz
    Nováček přivítá mistra. Brány šestého kola otevře duel Budějovic se Slavií
    6. kolo, Základní částCEB0:30:0SLA

    Slavia v úvodních pěti kolech čtyřikrát zvítězila a jednou remizovala. Příští týden jako poslední z českých klubů vstoupí do kvalifikace evropských pohárů a proti rumunské Kluži bude usilovat o vysněný postup do základní skupiny Ligy mistrů.

    "Chceme v Budějovicích určitě zvítězit, abychom šli s dobrou náladou do play off Ligy mistrů. Věřím, že to s kluky zvládneme," uvedl pro klubovou televizi defenzivní záložník Alex Král.

    Slávisté jako jediní v sezoně ještě neprohráli a s jedním inkasovaným gólem mají nejlepší obranu v lize, nováčka ale rozhodně nepodceňují. Na jihu Čech totiž v nejvyšší soutěži čtyřikrát za sebou nevyhráli a v letní přípravě Dynamu podlehli 0:2.

    "Budějovice hrají doma velmi dobře, i když první kolo prohrály s Opavou, ale dost nešťastně. Sehrály velice dobré remízové zápasy s Jabloncem a se Spartou. Mají takovou určitou euforii, v utkání se Spartou bylo vyprodáno a hráči si sáhli na dno. Myslím, že pro ně to bude podobný zápas, určitě nám nedají nic zadarmo," řekl slávistický kouč Jindřich Trpišovský.

    "Je tam spousta hráčů, které jsem v minulosti trénoval. V letní přípravě nás porazili 2:0, určitě nesmíme nic podcenit. Je to hodně nepříjemný tým, hodně běhají, vysoko napadají. Musíme tomu dát stejnou váhu jako ostatním zápasům, které nás čekají," dodal Trpišovský.

    Jihočeši v minulém kole prohráli 0:2 v Příbrami a z pěti kol dosud jen jednou zvítězili. Ve třech domácích zápasech sezony nevyhráli, ale se Spartou i s Jabloncem remizovali. "Budeme chtít navázat na výkon se Spartou a Jabloncem. Se Spartou jsme si to rozdali a utkání jsme zvládli, to samé čekám od kluků zítra," uvedl českobudějovický trenér David Horejš.

    "Myslím, že takovéhle zápasy, jako byla Sparta a teď Slavia, je to, proč jsme hlavně tu ligu chtěli hrát. Víme, že nás čeká asi nejlepší tým české ligy, ale svou kůži nechceme prodat lacino. Způsob hry měnit nebudeme. Určitě budeme chtít být aktivní, nebudeme se soupeře bát a chtít zalézt. Věřím, že jsme schopni i tentokrát bodovat," dodal.

    Zápas na vyprodaném českobudějovickém stadionu začne v pátek v 18:00.

    Hlasy před páteční předehrávkou:

    David Horejš (trenér Č. Budějovic): "V Příbrami jsme nepodali dobrý výkon, to víme, ale každý zápas je úplně jiný. Věříme, že teď doma to bude z naší strany jiné kafe. Myslím, že takovéhle zápasy, jako byla Sparta a teď Slavia, je to, proč jsme hlavně tu ligu chtěli hrát. Zase vyprodaný stadion. Víme, že nás čeká asi nejlepší tým české ligy, mají ohromnou sílu, což potvrzovali i v minulé sezoně v evropských pohárech. Ale my svou kůži nechceme prodat lacino. Způsob hry měnit nebudeme. Určitě budeme chtít být aktivní, nebudeme se soupeře bát a chtít zalézt. Se Spartou jsme si to rozdali a utkání jsme zvládli, to samé čekám od kluků zítra. Budeme chtít navázat na výkon se Spartou a Jabloncem. Věřím, že jsme schopni i tentokrát bodovat."

    Jindřich Trpišovský (trenér Slavie): "Budějovice hrají v domácím prostředí velmi dobře, i když první kolo prohrály s Opavou, ale dost nešťastně. Ale sehrály velice dobré remízové zápasy s Jabloncem a se Spartou. Mají takovou určitou euforii, v utkání se Spartou bylo vyprodáno a hráči si sáhli na dno. Myslím, že pro ně to bude podobný zápas, určitě nám nedají nic zadarmo. Hodně běhají, jsou nepříjemní v soubojích. Snaží se vysoko napadat, hrát kombinačně, ve všech utkáních mají dost šancí. Je tam spousta hráčů, které jsem v minulosti trénoval. Tím, že vyhráli druhou ligu, si věří a snaží se to přenést do ligy. V letní přípravě nás porazili 2:0, určitě nesmíme nic podcenit. Je to hodně nepříjemný tým. Musíme tomu dát stejnou váhu jako ostatním zápasům, které nás čekají. Bude to hodně bojovný zápas, řekl bych klasické utkání u nováčka. Chceme potvrdit předchozí výkony. Jsme se vším spokojeni, až na neproměňování šancí."

    Statistické údaje před předehrávkou 6. kola FORTUNA:LIGY:

    --------

    Dynamo České Budějovice (12.) - Slavia Praha (1.)

    Výkop: pátek 16. srpna, 18:00.

    Rozhodčí: Julínek - Dobrovolný, Podaný.

    Bilance: 36 7-7-22 31:65.

    Poslední zápas: 0:2.

    Předpokládané sestavy:

    Č. Budějovice: Staněk - Čolič, Havel, Novák, Kladrubský - Čavoš, Javorek - Schranz, Provod, Mršič - Ledecký.

    Slavia: Kolář - Coufal, Hovorka, Frydrych, Bořil - Souček - Holeš, Hušbauer, Stanciu, Masopust - Van Buren.

    Absence: Provod (nejistý start) - Hromada (rekonvalescence).

    Disciplinární ohrožení: Kladrubský (3 ŽK) - nikdo.

    Nejlepší střelci: Čolič, Kladrubský, Provod, Schranz, Táborský (všichni 1) - Hušbauer (2).

    Zajímavosti:

    - Slavia v posledních 3 ligových zápasech s Č. Budějovicemi neprohrála, 2x vyhrála a inkasovala jediný gól

    - Č. Budějovice doma v lize se Slavií 4x za sebou neprohrály

    - Č. Budějovice v letní přípravě porazily Slavii 2:0

    - Č. Budějovice vyhrály jediný z posledních 8 ligových zápasů a 3x za sebou nezvítězily

    - Č. Budějovice ve 3 domácích zápasech této sezony nevyhrály a v posledních 2 remizovaly

    - Slavia v lize 11x za sebou bodovala a v této sezoně jako jediná neprohrála (4 výhry, remíza)

    - Slavia 3 kola po sobě neinkasovala a s jediným obdrženým gólem má nejlepší obranu ligy

    - Slavia venku v lize 5x za sebou neprohrála, z toho ale 3x remizovala bez branek

    - Slavia v úterý odehraje úvodní zápas 4. předkola Ligy mistrů v Kluži

    - Frydrych (Slavia) si může připsat 200. ligový zápas