<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121

    V sobotu jsou na programu čtyři zápasy, Jablonec si může opět polepšit

    Praha - Ve 22. kole FORTUNA:LIGY se dnes od 17:00 utkají devátá Mladá Boleslav s pátým Jabloncem, který bude usilovat o přinejmenším dočasný návrat na třetí příčku. V minulém kole Severočeši pouze remizovali 2:2 s Opavou a o bod je předstihly Sparta a Ostrava. Už o dvě hodiny dříve mají výkop další tři zápasy.

    fkjablonec.cz
    V sobotu jsou na programu čtyři zápasy, Jablonec si může opět polepšit

    Mladá Boleslav ztrácí čtyři body na první šestku a bude znovu spoléhat na ruského střelce Nikolaje Komličenka, jenž skóroval v posledních čtyřech kolech a s 20 góly vede střeleckou tabulku soutěže. Boleslav porazil Jablonec v jediném z posledních osmi ligových duelů.

    "Potřebujeme potvrdit body z Teplic, i když jde o těžkého soupeře z horních pater tabulky. Jen když podáme stejný výkon jako v předchozích dvou utkáních, můžeme uspět," řekl mladoboleslavský kouč Jozef Weber, který v Jablonci hrával a dělal asistenta.

    Předposlední Karviná se pokusí nastartovat proti Teplicím, které oba jarní duely prohrály 0:2. "Bude to velmi důležitý zápas, to je bez debat. Důležité také bude, jak zareagujeme na nevydařený minulý zápas na Slovácku," řekl karvinský trenér Norbert Hrnčár.

    V souboji trápících se týmů Zlín přivítá Bohemians 1905. Šestí "Ševci" prohráli posledních pět kol a na jaře pod novým koučem Romanem Pivarníkem ještě nebodovali. "Klokani" nevyhráli dokonce deset ligových zápasů po sobě a před posledním místem mají jen tříbodový náskok.

    "Zápas s Bohemians bude pro mě pikantní, protože jsem v Ďolíčku strávil krásné dva roky a umístil se s týmem uprostřed tabulky. Na to se ale nyní nemohu ohlížet. Čeká nás velmi důležitý duel, který by měl vrátit týmu sebedůvěru a přinést body," řekl Pivarník.

    V posledním sobotním zápase dojde na souboj sousedů v tabulce mezi třináctou Olomoucí a dvanáctou Příbramí. Oba týmy se pokusí potvrdit předchozí výhru.

    V neděli přivítá pražská Sparta letitého rivala Ostravu v souboji o třetí místo v tabulce, až v pondělí kolo zakončí dohrávky vedoucí Slavie se Slováckem a Opavy s druhou Plzní.

    Hlasy před víkendovými zápasy 22. kola FORTUNA:LIGY:

    Fastav Zlín (6.) - Bohemians Praha 1905 (14.)

    Roman Pivarník (trenér Zlína): "Zápas s Bohemians bude pro mě pikantní, protože jsem v Ďolíčku strávil dva krásné roky a umístil se s týmem uprostřed tabulky. Na to se ale nyní nemohu ohlížet, čeká nás velmi důležitý duel, který by měl vrátit týmu sebedůvěru a přinést body. Zatím nemůže hrát poslední posila Hlinka, dosud nejsou vyřízeny formality. Čekám od soupeře houževnatý výkon, je to běhavý tým, s rychlým přechodem do útoku. Bude to tvrdý boj."

    Jan Záviška (záložník Bohemians): "Je před námi těžké utkání, nehraje se tam lehce. Zlín teď dvakrát po sobě prohrál, takže také nebude v úplně dobrém rozpoložení. Musíme se o to porvat. Odešel jim útočník Beauguel. Nejsou na tom tak dobře jako na začátku sezony. Tři body už potřebujeme jako sůl."

    MFK Karviná (15.) - FK Teplice (11.)

    Norbert Hrnčár (trenér Karviné): "Důležité bude, jak zareagujeme na nevydařený minulý zápas v Uherském Hradišti. Ukázali jsme si věci, které nefungovaly, a pevně věřím, že s Teplicemi to bude výsledkově i herně lepší. Teplice mají tým sehraný, delší dobu pospolu. My se musíme dívat v tuto chvíli na sebe, abychom dobře pracovali."

    Stanislav Hejkal (trenér Teplic): "V minulém utkání jsme neměli nasazení, bojovnost a vůli vyhrát. Bylo to pode mnou nejhorší utkání tady v Teplicích. S hráči jsem si vše vyříkal, s některými osobně. V kabině jsem i zvýšil hlas. Víme, že Karviná je jiná s Wágnerem a bez Wágnera. S ním je velmi silná, nakopává na něj balony, které vyhrává. Bez něj výkon takový nebyl. Všiml jsem si, že jejich trenér nebyl spokojený s některými hráči. Očekávám proto, že se Karviná vrátí ke stylu hry, kterým se prezentovala doma proti Opavě. Já také udělám změny. Uvidíme, na kolika postech. Budou se odvíjet od taktiky, kterou se chceme v Karviné prezentovat."

    Sigma Olomouc (13.) - 1. FK Příbram (12.)

    Václav Jílek (trenér Olomouce): "Po dlouhé době jsme se venku mohli radovat ze tří důležitých bodů. Teď je nejdůležitější to doma potvrdit. Příbram neustupuje z filozofie trenéra Csaplára, hraje hodně aktivně a náročný způsob hry s presinkovým pojetím. Očekávám náročné utkání z pohledu fyzické práce, na druhou stranu máme kvalitu, abychom i my byli nebezpeční. Pokud k tomu přidáme agresivitu ze zápasu na Bohemce, věřím, že to zvládneme."

    Josef Csaplár (trenér Příbrami): "Ani po prohře v Liberci jsem nepochyboval o kvalitě týmu. Už několikrát jsme byli odepsaní a pak jsme se zvedli. Proti Zlínu se nám sešel výkon s výsledkem. Povzbuzení to pro nás je a chceme na to navázat. Teď navíc přišlo několik kluků, se kterými si chceme vzájemně pomoci."

    FK Mladá Boleslav (9.) - FK Jablonec (5.)

    Jozef Weber (trenér M. Boleslavi): "Body z Teplic potřebujeme potvrdit výkonem a vítězstvím v domácím utkání s Jabloncem, přestože jde o těžkého soupeře z horních pater ligové tabulky. Proti Jablonci to bude pro mě zvláštní zápas, i když na hráče ten pocit nechci vůbec přenášet, ale 13 let se nedá vytrhnout ze života. Navíc v tom klubu působí ještě hodně lidí, kteří tam byli i v době, kdy jsem tam hrál. Jedině když podáme stejný výkon jako v předchozích dvou utkáních, existuje reálná šance, že bychom mohli uspět."

    Petr Rada (trenér Jablonce): "Doma nám to bohužel s Opavou nevyšlo. Chtěli jsme vyhrát, měli jsme to dobře rozehrané, i když herní kvalita nebyla taková. Přesto jsme sahali po vítězství, ale v závěru jsme si nechali vyrovnat po standardce. Mrzí nás to, ale je to za námi. Musíme se z toho oklepat a připravit se na Mladou Boleslav. Bude to těžké utkání, Boleslav hrála s Plzní nerozhodně, teď vyhrála v Teplicích, takže je tam určitý klid na práci a stabilizovala se sestava. Chceme tam získat body, které jsme doma ztratili."

    Antonín Křapka (obránce M. Boleslavi): "Jablonec je velmi těžký soupeř, ale určitě chceme doma vyhrát. Věřím, že přijde hodně našich fandů, když se nám předchozí dva zápasy povedly, a přijedou i příznivci Jablonce, takže bude dobrá divácká kulisa. Chceme se v tabulce posouvat výš, ale musíme trpělivě jít trénink od tréninku, zápas od zápasu."

    Sparta Praha (3.) - Baník Ostrava (4.)

    Zdeněk Ščasný (trenér Sparty): "Víme, že má Baník výbornou defenzivu. Na druhou stranu mají i dobré protiútoky, to jim v první polovině podzimu dělalo hodně bodů. Pak měli svoje problémy, ale do otevřené obrany pořád hráli velmi dobře. Určitě to zase bude utkání s velkým nasazením, ale očekávám, že tam bude víc fotbalovosti než v podzimním zápase."

    Bohumil Páník (trenér Ostravy): "Síla Sparty se ukázala v obou jarních utkáních, zvrátili nepříznivý stav. Bohemka hryzala, byla obrovsky nepříjemná, ale Sparta to dokázala urvat. To samé na Dukle, kde dvakrát prohrávala, ale zvrátila to na svou stranu. Víra ve vítězství neutuchá po celý zápas, bojuje do poslední minuty. Ale to má naše mužstvo taky. Bořek Dočkal je výborný fotbalista. Trénoval s mužstvem, i když nehrál zápasy. Je s týmem sžitý, znají se navzájem. Určitě už tam proběhla vnitřní synchronizace, takže by to pro Spartu neměl být velký zásah, pokud už bude moci nastoupit. Otázkou je, místo koho se do sestavy dostane. Podle rozestavení je nám jasné, kde bude hrát."

    Martin Frýdek (záložník Sparty): "Herně to na jaře zatím nebylo ideální, ale udělali jsme šest bodů, to je pro nás nejdůležitější. Chtěli jsme vyhrát, to jsme i se štěstím zvládli a teď to musíme zvládnout zase. Myslím si, že Baník bude hrát podobně jako na podzim, hodně bojovně. My budeme k bojovnosti muset přidat i fotbalovost a zvládnout to. Nadcházející tři zápasy můžou být klíčové pro naše jaro, ale my se teď musíme soustředit jen na nejbližší zápas. Před námi je Baník a není prostor přemýšlet nad něčím jiným."