<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2966:2573
    2SK Slavia Praha2960:2269
    3FC Viktoria Plzeň2964:3359
    4FC Baník Ostrava2946:3744
    5FK Mladá Boleslav2949:4543
    61.FC Slovácko2937:3840
    7FC Slovan Liberec2944:4439
    8SK Sigma Olomouc2939:4137
    9FC Hradec Králové2931:3637
    10FK Teplice2931:3736
    11Bohemians Praha 19052927:3932
    12FK Jablonec2934:4429
    13FK Pardubice2928:4028
    14FC Zlín2936:6025
    15SK Dynamo České Budějovice2932:6023
    16MFK Karviná2929:5222

    Liga je zpět! Jarní část odstartují dva páteční zápasy

    Jarní část FORTUNA:LIGY otevřou dvě páteční předehrávky 20. kola. Poslední Dukla Praha přivítá třetí Ostravu, čtvrtý Jablonec se představí na hřišti čtrnácté Olomouce. Obě utkání začnou v 18:00.

    fkjablonec.cz
    Liga je zpět! Jarní část odstartují dva páteční zápasy

    Duklu na podzim hodně trápila produktivita. Svěřenci Romana Skuhravého mají s 15 vstřelenými góly nejhorší ofenzivu v soutěži a v posledních pěti kolech skórovali jen dvakrát. Ostrava má naopak s 15 inkasovanými brankami nejlepší obranu společně s Plzní, čisté konto drží Baník už 279 ligových minut.

    „Zápas beru tak, že je to první možnost našeho mužstva se konfrontovat s tím způsobem hry, který jsme na začátku ledna zvolili. Se soupeřem, který přesně ví, co chce hrát. Věřím tomu, že v zápase budeme schopni od začátku udávat tempo hry a dokážeme reagovat naším způsobem hry na jejich silné stránky," řekl Skuhravý, jemuž bude chybět zraněný klíčový stoper Ján Ďurica.

    Vzájemná prvoligová bilance vyznívá lépe pro Duklu, která před srpnovou porážkou v Ostravě (0:2) zdolala slezského soupeře čtyřikrát za sebou. Baník na Julisce nezvítězil už šest zápasů, z toho pětkrát nebodoval.

    „Nebude to jednoduché. Dukla je obrovsky těžký soupeř, který se mobilizuje. Kouše kolem sebe, taková ta mužstva jsou. Byl jsme se na ně v sobotu (proti Bohemians 1905) podívat a viděli jsme jejich způsob hry, jak chtějí ty zápasy vyhrávat. Ale věřím, že jsme dobře připraveni tak, abychom jim dokázali vzdorovat," řekl ostravský trenér Bohumil Páník.

    Do Jablonce v zimě přišel krajní hráč Bogdan Vatajelu hostovat ze Sparty, naopak na Letnou přestoupil obránce Matěj Hanousek. Záložník Lukáš Masopust odešel ze severu Čech do Slavie, kam má namířeno i útočník Martin Doležal. Naopak Michala Trávníka se podařilo udržet, ale reprezentační středopolař v pátek kvůli zranění kolena zřejmě nenastoupí.

    „Určitě se toho přes zimu hodně událo. Co se týče odchodů a zdravotního stavu, tak to všechno uvidíme, jak to bude v zápasech vypadat. Myslím si, že připraveni jsme dobře. Samozřejmě Olomouc je kvalitní soupeř a čeká nás na úvod těžké utkání, ale chceme odvést kvalitní výkon a bodovat," uvedl jablonecký trenér Petr Rada.

    Jeho svěřenci s Olomoucí prohráli v jediném z posledních 12 ligových utkání a třikrát za sebou od Sigmy nedostali branku. Hanáci v zimě získali bývalého jabloneckého stopera Víta Beneše, kterého tak čeká pikantní souboj.

    „Jablonec měl výbornou přípravu. Některé hráče měl zraněné, někteří odešli. Ale když se dívám na jména, která nahradila ta odchozí, nevidím tam výrazný kvalitativní rozdíl," konstatoval olomoucký kouč Václav Jílek. „Pokusíme se využít toho, že Jablonci bude zřejmě chybět zraněná duše týmu Michal Trávník. Získat tři body je v naší situaci skoro nutnost. Potřebujeme se od něčeho odpíchnout," dodal.

    Hlasy před pátečními zápasy:

    FK Dukla Praha (16.) – FC Baník Ostrava (3.)

    Roman Skuhravý (trenér Dukly): „Tím, že jsem byl na severu Moravy, tak jsem celý příběh Baníku sledoval. To, co tam za poslední rok společně s Bobem Páníkem udělali, je obdivuhodné. Na druhou stranu pro mě je to hodně zkušené a konsolidované mužstvo, které má absolutně jasnou organizaci hry. Eliminace rychlého přechodu a dobře silově vybavených hráčů pro nás bude klíčová. Zápas beru tak, že je to první možnost našeho mužstva se konfrontovat s tím způsobem hry, který jsme na začátku ledna zvolili. Se soupeřem, který přesně ví, co chce hrát. Věřím tomu, že v zápase budeme schopni od začátku udávat tempo hry a dokážeme reagovat naším způsobem hry na jejich silné stránky."

    Bohumil Páník (trenér Ostravy): „Nebude to jednoduché, Dukla je obrovsky těžký soupeř, který se mobilizuje. Kouše kolem sebe, taková ta mužstva jsou. Byli jsme se na ně v sobotu podívat a viděli jsme jejich způsob hry, jakým chtějí vyhrávat zápasy. Ale věřím, že jsme dobře připraveni tak, abychom jim dokázali vzdorovat."

    SK Sigma Olomouc (14.) – FK Jablonec (4.)

    Václav Jílek (trenér Olomouce): „Myslím, že Jablonec měl taky trošku pomalejší rozjezd do sezony, ale postupem času navázal na konec minulé sezony. Velká kvalita, gólová produktivita, dokázal obrat jak Plzeň, tak Slavii. Jak jeho výsledky, tak postavení nejsou náhodné. Jablonec měl výbornou přípravu. Některé hráče měl zraněné, někteří odešli. Ale když se dívám na jména, která nahradila ta odchozí, nevidím tam výrazný kvalitativní rozdíl. Pokusíme se využít toho, že Jablonci bude zřejmě chybět zraněná duše týmu Michal Trávník. Získat tři body je v naší situaci skoro nutnost. Potřebujeme se od něčeho odpíchnout."

    Petr Rada (trenér Jablonce): „Těšíme se na ligový zápas. Určitě se toho přes zimu hodně událo. Co se týče odchodů a zdravotního stavu, tak to všechno uvidíme, jak to bude v zápasech vypadat. Myslím si, že připraveni jsme dobře. Samozřejmě Olomouc je kvalitní soupeř a čeká nás na úvod těžké utkání, ale chceme odvést kvalitní výkon a bodovat."