<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418

    Nová FORTUNA:LIGA startuje už v pátek!

    Jen na pár dní si fotbaloví fanoušci v Čechách odpočinuli od fotbalu a po skončení MS v Rusku se nyní mohou těšit na ligové boje v obou elitních soutěžích. FORTUNA:LIGA roztáhne svou oponu v pátek 20. července večer a druhá nejvyšší soutěž FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA dokonce už v pátek odpoledne.

    Nová FORTUNA:LIGA startuje už v pátek!

    Ambiciózní týmy ve FORTUNA:LIZE přes léto opět posílily a brousí si zuby na kvalitní prezentaci v evropských pohárech stejně jako na další dramatické boje o mistrovskou trofej. Ty budou navíc v nadcházející sezóně vyšperkované atraktivní nadstavbovou částí. Novinka spočívá v několika přímých soubojích navíc mezi aspiranty na titul, o účast v pohárech či o záchranu. 

    „Věříme, že vložení nadstavbové části do herního formátu bude zásadním průlomem v historii profesionální fotbalu v České republice, a že tento krok fanouškům i klubům samotným přinese nový pozitivní impulz,“ uvedl Dušan Svoboda, předseda Ligové fotbalové asociace. Na podzim se odehraje devatenáct ligových kol a po tom třicátém se na konci dubna 2019 rozdělí ligový peloton na tři části. První zápasy nadstavby jsou v plánu 4. května a nástupce plzeňské Viktorie na českém fotbalovém trůnu bude znám nejpozději 25. května 2019. 

    „Na závěr sezóny se už teď těším a věřím, že i nový herní model spolu s kvalitními kádry všech ligových týmů přispěje k dalšímu nárůstu návštěvnosti na fotbalových stadionech,“ nemůže se Svoboda dočkat startu FORTUNA:LIGY.

    Obě nejvyšší soutěže ponesou po dobu nejbližších čtyř let jméno generálního partnera, sázkové kanceláře Fortuna, čímž český ligový fotbal získal garanci stability a podle generálního ředitele Fortuny Davida Vaňka nezůstane jen u toho. 

    „Naší jednoznačnou prioritou jsou fanoušci a atraktivní fotbalový produkt, který jim budeme servírovat. S novým herním modelem je nyní k dispozici mnohem více napínavých zápasů, což je zcela zásadní, rozšířením videorozhodčích zase soutěž získává na důvěryhodnosti. Chceme, aby byl náš fotbalový servis zcela komplexní, takže všechny zápasy nejvyšší soutěže budeme streamovat na našem webu a pro všechny fanoušky jsme připravili řadu aktivit. Představení nové vizuální identity bylo opravdu jenom začátkem. Veškeré projekty budeme sdružovat v nové a dnes spuštěné fotbalové platformě #Přihraj (www.prihraj.cz) a v kontaktu chceme být nejenom v online prostředí, ale i přímo na stadionech. Jestli se všichni fanoušci těší na start FORTUNA:LIGY alespoň z poloviny tak jako my, tak nás čeká opravdu revoluční sezona,“ řekl ke vstupu do ligového fotbalu David Vaněk.

    Projekty pro kluby i ligové příznivce si připravili také ostatní partneři FORTUNA:LIGY. „Český fotbal se za poslední rok výrazně proměnil. Jako inovativní firma jsme rádi, že i fotbal je inovativní a zavedl novinky jako projekt videorozhodčí. Fotbal je díky tomu transparentnější, což je i naše snaha v sektoru ojetých vozů,“ uvedl Petr Vaněček, provozní ředitel skupiny AURES Holdings, kam patří značky AAA AUTO a Mototechna, které jsou oficiálním partnerem ligy. Fotbalovým klubům a funkcionářům zapůjčila Mototechna již 520 nových automobilů různých značek a modelů v celkové hodnotě přes 356 milionů korun. 

    „Oceňujeme také změnu herního systému, která znamená větší množství zápasů, což je důležité pro dopad našich marketingových aktivit,“ doplnil Vaněček. Zcela novým ligovým partnerem se nedávno stala cestovní kancelář Alexandria. „Přestože se ve fotbalovém prostředí pohybujeme již delší dobu, tohle partnerství je pro nás zásadní. V komunikaci směrem k fanouškům se chceme zaměřit především na rodiny, kterých na fotbalových stadionech stále přibývá,“ řekl k dohodě s LFA Petr Šatný, marketingový ředitel CK Alexandria.

    Ligová fotbalová asociace společně s Fortunou už v červnu představila novou identitu obou soutěží a těsně před startem sezóny předvedla i novinky v televizní grafice. 

    „Chtěli jsme se přiblížit moderním zahraničním ligám a současně propojit novou vizuální identitu s televizní grafikou. Pracovali jsme na tom hodně dlouho, spolu s Fortunou a O2 TV Sport jsme odvedli velký kus práce a věříme, že i televizní diváci budou spokojeni,“ řekl k další novince Dušan Svoboda s tím, že změny se týkají obou soutěží. Novou grafiku spatří diváci poprvé už v pátek, kdy startuje FORTUNA:LIGA na kanálu O2 TV Sport prvním přímým přenosem. „Jen na O2 TV mají diváci poprvé v historii možnost sledovat v televizi všechny zápasy. Tři nejatraktivnější duely nabídne O2 TV Sport v nejlepší vysílací kvalitě, včetně studia a speciálního statistického servisu zvaného Tracab. Zbývající čtyři utkání z každého kola pak odvysílá O2 TV Fotbal v multidimenzi v tzv. HD streaming kvalitě," uvedl k vysílacímu schématu Marek Kindernay, výkonný ředitel O2 TV Sport. Jeden zápas, páteční čtvrtou volbu, přinese kanál ČT sport.

    Spolupráce mezi LFA a O2 TV Sport bude pokračovat i v oblasti videorozhodčích. Po příslibu od FAČR a její nové komise rozhodčích bude již na první kolo nasazen videorozhodčí ve třech utkáních. „V této praxi bychom rádi pokračovali i v dalším průběhu sezóny. Projekt se organizačně dostal do další fáze a jdeme podle plánu, který jsme slíbili veřejnosti a zvyšujeme počet utkání s dohledem videa v každém kole,“ řekl Dušan Svoboda k dalšímu posunu ve velmi sledovaném ligovém projektu. Zvýšení počtu utkání s videorozhodčím vítá také společnost Datart. Vzhledem k tomu, že fandíme férové hře, jsme potěšeni, jak se projekt vyvíjí. Pro fanoušky máme připravenou speciální nabídku fotbalových TV, kam jsme vybrali ty nejlepší pro sledování fotbalových zápasů, tak aby fanoušci zaručeně viděli ostré detaily a plynulý pohyb za každých okolností během sledování zápasů. Navíc v tuto chvíli s LFA jednáme o dalších možnostech spolupráce,“ řekla Iva Pavlousková, tisková mluvčí Datartu, který je partnerem projektu videorozhodčí od jeho samého začátku. Celý projekt je nadále závislý na nutné součinnosti s FAČR. „Předseda nové komise rozhodčích nám několikrát garantoval, že dává projektu zelenou a ze strany FAČR také cítíme potřebnou podporu,“ doplnil na závěr Svoboda.