<
30.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2966:2573
    2SK Slavia Praha2960:2269
    3FC Viktoria Plzeň2964:3359
    4FC Baník Ostrava2946:3744
    5FK Mladá Boleslav2949:4543
    61.FC Slovácko2937:3840
    7FC Slovan Liberec2944:4439
    8SK Sigma Olomouc2939:4137
    9FC Hradec Králové2931:3637
    10FK Teplice2931:3736
    11Bohemians Praha 19052927:3932
    12FK Jablonec2934:4429
    13FK Pardubice2928:4028
    14FC Zlín2936:6025
    15SK Dynamo České Budějovice2932:6023
    16MFK Karviná2929:5222

    Šest hattricků v sezoně: Kromě Čermáka se radovali třeba i Šural s Golgolem

    V aktuálním ligovém ročníku padlo už šest hattricků. Pojďme si připomenout každý z nich, a to i na videích z dílny iSport.cz.

    Šest hattricků v sezoně: Kromě Čermáka se radovali třeba i Šural s Golgolem

    1. Aleš Čermák (24. kolo: Brno - Plzeň 1:3)

    Nejčerstvější ligový hattrick zaznamenal o víkendu záložník Plzně Aleš Čermák, který třemi góly sestřelil brněnskou Zbrojovku. Nejdřív se prosadil umístěnou střelou k tyči, pak využil parádní nahrávky před bránu a při třetí brance prokázal skvělý reflex, když poslal do sítě míč prudce odražený od tyče.

    "Nikdy v životě jsem snad hattrick nedal. Možná na halovém turnaji v žácích. Takže si to užívám a jsem rád, že se mi to povedlo," hlásil spokojený Čermák, jehož Plzeň zase odběhla Slavii na rozdíl sedmi bodů. On sám pak slavil vůbec první ligový gól v dresu královny Viktorie.

    "Je to pro mě velká úleva. Přiznám se, že jsem myslel na to, že bych taky mohl konečně vstřelit gól. Netušil jsem, že se na mě usměje štěstí a dám hned tři," pousmál se bývalý hráč Sparty. 








    2. Jakub Řezníček (22. kolo: Dukla - Olomouc 2:3)

    Pohotový útočník Jakub Řezníček zažil v české lize už sedm dvougólových zápasů, premiérového hattricku se ale dočkal až letos na jaře při svém 238. startu v české nejvyšší soutěži. Před utkáním na Dukle nazul nové kopačky v tyrkysové barvě a pak třemi brankami zajistil Olomouci na Julisce výhru 3:2.

    Poprvé se prosadil po 30 minutách, kdy po chybě domácího brankáře Filipa Rady srovnal na 1:1. Po půli pak dalšími dvěma zásahy nasměroval Hanáky k vítězství. 

    "Čekal jsem na první hattrick v lize dlouho a naštěstí jsem se ho konečně dočkal. Myslím, že v ČFL jsem dal i čtyři pět gólů. Ale v lize nikdy. Samozřejmě je to velké povzbuzení a motivace. Teď to jen furt dokazovat!" uvedl spokojený střelec.





    3. Milan Kerbr (12. kolo: Liberec - Jablonec 4:1)

    Dát svůj první ligový hattrick zrovna ve vypjatém derby se opravdu nepoštěstí každému. Přesně to se ale povedlo libereckému Milanu Kerbrovi, jenž na podzim třemi góly skolil Jablonec. Vlastně tím jen korunoval svou výtečnou formu, neboť zápas předtím si připsal tři body (2+1) proti Dukle...

    "Na Julisku se jel podívat i můj táta a říkal, že takový zápas ode mě ještě nezažil. Snad poprvé od dorostu mě pochválil. Jsem tedy moc rád, že něco podobného viděl i tady v Liberci a po zápase jsme si mohli dát panáčka," smál se Kerbr. 

    Proti Jablonci nejprve proměnil penaltu, pak se trefil dvakrát ze hry. "Můj první hattrick a doufám, že jich bude ještě víc. Navíc jsem trefil i tyčku, takže škoda, ty góly mohly být dokonce i čtyři," prohlásil Kerbr. Tomu jednoznačně prospěl přechod ze zálohy na kraj obrany, kam ho přeřadil dnes už bývalý kouč Slovanu Jindřich Trpišovský. 






    4. Jevgenij Kabajev (11. kolo: Jihlava - Bohemians 2:4)

    Téměř dvoumetrový rodák z Petrohradu přišel do Česka s vizitkou dvojnásobně nejlepšího střelce estonské ligy, v roce 2014 byl dokonce pátým nejlepším střelcem celé Evropy. Jenže v dresu pobalstkého Sillamäe Kalev, který hraje nejvyšší estonskou soutěž. A ta samozřejmě nemá kdovíjakou úroveň...

    I proto zatím Kabajev v Česku příliš nezáří a na jaře třeba chodí do hry jen jako střídající hráč, střílet góly ale nezapomněl. Dokázal to třeba na podzim v Jihlavě, kde skóroval hned třikrát za pouhých 13 minut. Šlo o druhý nejrychlejší hattrick v české lize. Rychlejší byl už jenom legendární sparťan Horst Siegl, jemuž stačilo minut osm. 

    Nejprve využil nepochopitelný zkrat Urblíka, poté dvakrát hladce přesprintoval oba stopery a bezpečně propálil bezmocného gólmana Hanuše. "Od rána jsem se cítil skvěle, přesto musím říct, že mě zápas v Jihlavě stál spoustu sil. I tak jsem ale mohl přidat ještě jeden gól, jenže skvělý gólman domácích byl proti," usmál se Kabajev po utkání.







    5, Josef Šural (11. kolo: Jablonec - Sparta 0:3)

    Letenský univerzál Josef Šural si užívá role jasné ofenzivní jedničky Sparty a v této ligové sezoně už osmkrát skóroval, přičemž jasně nejvydařenější představení si schoval pro zápas na hřišti houževnatého Jablonce. Tam skóroval hned třikrát a svému týmu tak zařídil důležité vítězství 3:0. 

    Skóre otevřel hned ve třetí minutě po centru od Bogdana Vatajelua, stejný hráč mu přihrál i na druhou trefu z rohu v 16. minutě. Hattrick pak Šural zkompletoval v 83. minutě, kdy vystihl špatnou malou domů a před gólmanem lehce tečoval balon do sítě. Následně se s jabloneckým brankářem ještě srazil...

    Svému týmu tím přisoudil důležité tři body do tabulky, on sám pak prolomil střelecké trápení. Skóroval totiž vůbec poprvé v této sezoně. "Potřeboval jsem gól jako sůl. Šancí jsem měl spousty, ale neproměňoval jsem je. Teď to ze mě spadlo," radoval se Šural, který v nejvyšší soutěži rozvlnil síť poprvé od konce května.






    6, Golgol Mebrahtu (11. kolo: Zlín - Boleslav 1:5)

    Ke střílení branek ho vybízí už jen jeho jméno!  A že mu dělá náležitou čest, dokázal australský sprinter Mladé Boleslavi Golgol Mebrahtu i v podzimním klání ve Zlíně. Středočeši tam sice po brzké trefě Ekpaie prohrávali 0:1, poté ale roztočili ofenzivní kolotoč, kterým domácím pořádně zamotali hlavy.

    Svou převahu vyjádřili pěti góly v síti zkušeného brankáře Zdeňka Zlámala, jemuž tak notně pokazili návrat do české ligy. Ve snech ho pak budil hlavně přízrak Golgol, který se za jeho záda trefil hned třikrát. Svůj koncert začal ve 33. minutě, kdy pláchl po levé straně a přesně zacílil k tyči. Třináct minut před koncem dostal balon zblízka do sítě po centru Pauscheka a střelecký účet uzavřel v samém závěru, kdy ukázkovým zakončením poslal míč do brány.

    "Je fakt velmi těžké přijet do Zlína a hned prohrávat 0:1, ale ukázali jsme charakter týmu. Jsem rád, že jsme vyhráli a já k tomu pomohl třemi góly," zaradoval se tehdy Golgol, jemuž se na Moravě daří. Hattrick zde totiž zaznamenal už loni v dubnu, kdy složil na lopatky Zbrojovku.