<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121

    Milan Jirásek: Bohemka hraje ve velkém stylu, ale my koukáme hlavně sami na sebe

    Jen vítězství bere z víkendového střetu s Bohemians záložník Baníku Milan Jirásek. U "klokanů" tři roky působil, před důležitým utkáním jde ale veškerý sentiment stranou. Dokáže Jirásek skórovat stejně jako před týdnem na hřišti Zlína?

    Milan Jirásek: Bohemka hraje ve velkém stylu, ale my koukáme hlavně sami na sebe

    V posledním kole jste si připsali důležité vítězství ve Zlíně, ve vaší situaci dost klíčové. Jak se zisk bodů projevil na náladě v týmu?
    Pro nás to byla důležitá výhra, protože se rozhodovalo, jestli se v tabulce dotáhneme nebo ne. Samozřejmě nám to psychicky pomohlo, nálada už je lepší. Teď ještě potřebujeme ty body, co jsme udělali venku, potvrdit i doma.

    Dá se říct, že vám ta výhra vlila krev do žil?
    Samozřejmě každá výhra je v naší situaci optimistická, protože vidíme, že jsme se bodově začali dotahovat na soupeře před námi. Snažíme se tedy z každého zápasu získat co nejvíce bodů a uvidíme, na co to bude ve výsledku stačit.

    Jak kvitujete, že jste porazili zrovna trenéra Vlastimila Petrželu, protože on se o Baníku trochu nepříliš lichotivě vyjadřoval v mediích?
    My se koukáme hlavně sami na sebe. Samozřejmě je parádní, že jsme Zlín porazili a máme tři body, ale nic jiného jsme neřešili. My se musíme soustředit na fotbal a na ty zápasy, které máme ještě před sebou. Je třeba přidávat další a další body.

    Teď tým trénuje Bohumil Páník, který vystřídal Radima Kučeru. Jaké novinky zavedl a pomohla ta změna k uvolnění atmosféry v týmu?
    Vždycky když mančaft mění trenéra, tak se samozřejmě udělají nějaké změny, ale nemyslím si, že by to tady bylo nějaké dramatické. Pro trenéra to bylo těžké, protože přišel do rozjeté sezony, takže toho času moc nedostal a snažil se to dát tak nějak do kupy, aby to fungovalo. V prvním zápase se nám to ještě nepovedlo získat nějaký bodový zisk, ale teď se snad nastartujeme. Vždycky po tom impulzu je to pro mančaft taková vzpruha. Je vidět, že se už prostě něco děje.

    Vy jste v utkání ve Zlíně dal důležitý první gól, váš vůbec premiérový po příchodu do Baníku. Jak se třeba takový moment může odrazit na psychice hráče?
    Samozřejmě jsem za to byl rád. V zápasech předtím jsme vždycky první inkasovali a pak to z naší strany nebyl nijak dobrý první poločas. To když má mužstvo jednogólový náskok, pak se mu hraje vždycky lépe.

    Prozradíte, kolik vás ten gól stál do klubové kasy?
    To ještě úplně přesně nevím. Uvidím, co na to pokladník Mára Hlinka, ale určitě to levné nebude. 



    Vaším příštím soupeřem je tým Bohemians, kde jste hrál tři roky. Jaké pocity máte, když se postavíte klokanům jako soupeř?

    Z mé strany to určitě bude trochu prestižnější. Přece jen jsem v Bohemians strávil nějaký čas. Viděl jsem, jak výborně hrála proti Plzni, ale teď hrajeme doma a prostě musíme vyhrát. Kdybychom byli v jiné situaci, tak bych si to užil trochu lépe.

    Kdyby se vám opět povedlo vstřelit gól, slavil byste?
    Těžká otázka. Radost bych určitě měl, protože my potřebujeme body jako sůl. Na druhou stranu by to bylo proti Bohemce, kde jsem strávil krásné tři roky a vzpomínám na ně jenom v dobrém. Byl jsem tam spokojen. Pocity ve mně by se tak asi lámaly mezi radostí a tím, že jsem dal gól zrovna Bohemce.

    Bohemians šokovali v minulém kole vítězstvím 5:2 nad Plzní. Co jste na to říkal?

    Ten zápas Bohemka odehrála ve velkém stylu. Myslím si, že na to Plzeň nebyla moc připravená, že prostě nečekala, že bude Bohemka až takhle hrát. Na druhou stranu, Plzeň si ty góly zavinila sama. Za stavu 2:3 ještě pořád měla šanci, ale pak přišly další góly a po nich už to měla hodně těžké. Ovšem jak říkám, Bohemka odvedla velmi pracovitý výkon a de facto vytěžila ze všech šancí branku. To je pak smrtelné i proti takovému mančaftu, jako je Plzeň.

    Když vidíte současnou hru Bohemians, nelitujete trochu, že jste tam v zimě nezůstal?
    Bohemka teď hraje fakt dobře. Má výborné výsledky, hlavně tedy doma. Já to těm klukům jen přeji, ale nedá se říct, jestli člověk odchodu lituje nebo ne. Já jsem tady v Baníku naprosto spokojený. Také jsme teď nastartovali nějakou šňůru, tak snad v ní budeme dál pokračovat.

    Žádal od Vás trenér trenér Páník třeba nějaké rady, co by mohlo případně na soupeře platit?
    Vyloženě rady asi ne. Ale pochopitelně jsme se spolu trochu pobavili o hráčích a tak. Proběhla mezi námi normální konverzace, avšak jen takové informační věci.