<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121

    NEJ TREFY PODZIMU: Vévodí parádní góly bratří Škodů, zaskvěl se i Fillo

    Vybrat deset nejhezčích gólů probíhající sezony bylo v záplavě krásných branek těžší než kdy jindy. Souhlasíte s naší volbou, nebo by váš žebříček vypadal jinak?

    NEJ TREFY PODZIMU: Vévodí parádní góly bratří Škodů, zaskvěl se i Fillo

    1, Milan Škoda (Slavia - Dukla 5:0)

    Že umí střílet krásné branky, dokázal tento slávistický kanonýr už několikrát. Třeba jako proti Dukle, kdy skóroval hned dvakrát. Nám se líbila hlavně jeho druhá trefa, která v sobě skloubila nezdolnou bojovnost i fotbalovou genialitu. Škoda vybojoval dlouhý balón, a byť byl nepříjemně atakován, složitou situaci zvládl a prvotřídním lobem nasměroval míč do sítě. Vyběhnutý gólman Filip Rada byl v tu chvíli zcela bezmocný.



    2, Michal Škoda (Brno - Teplice 1:0)

    Další skvělý útočník s příjmením Škoda na zádech se prohání v dresu Zbrojovky, za kterou na podzim skóroval v lize celkem pětkrát. Ten nejpovedenější kousek si pak bratr hvězdy Slavie přichystal na utkání s Teplicemi, kdy přišel do hry na závěrečných šest minut. I za tak krátkou dobu ale stačil duel rozhodnout. A to vskutku pohledným způsobem, když skákavý balon poslal úchvatnou dělovkou přímo pod břevno. Co říkáte na jeho pumelici?



    3, Martin Fillo (Dukla - Teplice 0:2)

    Skvělý technik i obávaný šutér z dálky. To všechno sedí na zkušeného záložníka Martina Filla, kterého chtěla po podzimu získat snad půlka ligy. Nakonec vyhrál možná trochu překvapivě ostravský Baník, jenž si od Filla slibuje podobně vymazlené parády, jakou předvedl ještě v dresu Teplic na Dukle. Jeho rána přímo pod břevno byla vskutku ukázková, navíc nasměrovala tým k vítězství.



    4, Jiří Klíma (Teplice - Jihlava 3:1)

    Fotbalisté Jihlavy neměli na podzim moc důvodů k radosti, ale našly se i výjimky. Jednou takovou byl teprve dvacetiletý Jiří Klíma, který vstřelil svůj první ligový gól kariéry. A rozhodně ne ledajaký! Mladičký útočník se prosadil po skvělé individuální akci, když posadil na zadek dva hráče Teplic (Alexe Krále dokonce rovnou dvakrát) a pak chladnokrevně zakončil. Vysočina se však stejně vracela ze Stínadel s prázdnou.



    5, Vladimír Jovovič (Jablonec - Jihlava 5:0)


    Trefa do černého! Tou je pro ambiciózní Jablonec letní příchod mladého Černohorce Vladimira Jovoviče, který si na podzim připsal pět hráčských bodů za tři góly a dvě asistence. Hned dvě branky si přichystal pro Mladou Boleslav, tu nejhezčí trefu si ale schoval pro Jihlavu. Jovovič se ujal míče u autové čáry, a i když celý stadion čekal centr nebo nahrávku, on se nerozpakoval a z dobrých 25 metrů poslal balon bombou do sítě. Stylově tím oslavil svůj první start v základní sestavě Severočechů a jeho soubor nakonec vyhrál o pět gólů.



    6, Ondřej Karafiát (Olomouc - Liberec 2:1)


    V utkání na půdě Olomouce se své první ligové trefy dočkal zadák Slovanu Ondřej Karafiát. A šlo o gól přímo výstavní! Liberecký stoper se napřáhl ze 30 metrů a jeho dělovku ve stylu Roberta Carlose zastavila až síť. Severočechům to však na tři body nestačilo. 



    7, Josef Šural (Zlín - Sparta 2:2)

    V našem výčtu krásných branek samozřejmě nemůžeme opomenout ani trefy z přímých volných kopů. Ten zřejmě nejlépe provedený si připsal sparťan Josef Šural, který ve Zlíně vymetl pavučiny tak dokonale, že v ní dozajista nezbyl ani jeden pavouček. Jeho chirurgicky přesný kop ale Letenským nakonec vynesl jen bod. 



    8, Jan Rezek (Teplice - Liberec 2:1)

    Byť se toho od něj možná tolik nečekalo, fotbalový matador Jan Rezek byl na podzim jednou z nejplatnějších letních posil celé ligy. Pětatřicetiletý ofenzivní univerzál se v lize trefil rovnou čtyřikrát a do paměti se vryl hlavně jeho zásah proti Liberci. Při závaru před bránou se hráčům Slovanu nepovedlo dostat míč z vápna, Milan Mikula ho odkopl jen k Rezkovi a bývalý reprezentant parádním volejem zařídil Teplicím tři body. 



    9, Robert Hrubý (Brno - Baník 1:3)


    Hned v prvním kole se prosadil záložník Baníku Robert Hrubý, který se precizním volejem po rohovém kopu trefil do sítě Zbrojovky. Jeho rána zapadla přesně k tyči a Ostrava v Brně zaslouženě vyhrála, čímž si odškrtla úspěšný vstup do sezony. Hrubý se navíc v lize na podzim prosadil dohromady čtyřikrát.



    10, David Limberský (Plzeň - Baník 3:0) 


    Své pověstné žihadlo na podzim vypálil i plzeňský vůdce David Limberský. Klíčový muž lídra tabulky se ukázkově trefil proti Baníku, když svou pumelici zpoza šestnáctky našteloval přímo pod břevno ostravské svatyně. Krásný moment, kvůli teči jednoho z clonících hráčů soupeřů se nám ale vešel pouze na desáté místo.