<
30.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2966:2573
    2SK Slavia Praha2960:2269
    3FC Viktoria Plzeň2964:3359
    4FC Baník Ostrava2946:3744
    5FK Mladá Boleslav2949:4543
    61.FC Slovácko2937:3840
    7FC Slovan Liberec2944:4439
    8SK Sigma Olomouc2939:4137
    9FC Hradec Králové2931:3637
    10FK Teplice2931:3736
    11Bohemians Praha 19052927:3932
    12FK Jablonec2934:4429
    13FK Pardubice2928:4028
    14FC Zlín2936:6025
    15SK Dynamo České Budějovice2932:6023
    16MFK Karviná2929:5222

    Koubek dostal šanci! Zhubl a je jedničkou, prohlásil Stramaccioni

    Sparťané vyhráli až čtvrté soutěžní utkání nové sezony, o to důležitější byla podle brankáře Tomáše Koubka výhra 1:0 v Mladé Boleslavi. Navrátilec do letenské branky věří, že týmu pomůže po nevydařeném vstupu do nové éry pod trenérem Andreou Stramaccionim.

    Koubek dostal šanci! Zhubl a je jedničkou, prohlásil Stramaccioni
    "Pro nás je to hrozně důležité vítězství. Nerodilo se lehce, ale po tom zklamání z úvodu sezony nám určitě pomůže. Přesně tohle jsme potřebovali, vybojovat těžký zápas. Teď máme týden na regeneraci a budeme se týden co týden připravovat na další soupeře,"prohlásil Koubek po utkání, ve kterém vychytal čisté konto. 

    Pro reprezentačního gólmana šlo přitom o vůbec první soutěžní zápas od poloviny dubna. Od té doby nastoupil jen do tří přípravných zápasů a v úvodu sezony dostala důvěru nová posila Martin Dúbravka. Podle trenéra Stramaccioniho i proto, že Koubek nenastoupil do přípravy v dobré formě. 

    "Na Koubka jsem byl přísný, protože nepřišel v ideální formě. Teď zhubl a byl připravený, proto jsem mu dal šanci. Aktuálně je jednička a je na něm, jestli si to udrží," prohlásil italský kouč. "Já to neberu tak, že jsem jednička. Dnes jsem odchytal zápas a za týden to zas může být jinak. Uvidíme, na koho trenér ukáže," reagoval Koubek. 



    V Mladé Boleslavi však příliš práce neměl, když jen v úvodu musel lapit tvrdou střelu Jiřího Fleišmana. Jinak řešil spíše závary než přímé střely. "O tom je být gólman Sparty. Jedna střela a buď chytnete, nebo ne. Musím být připravený, i když není tolik práce, protože tam může kdykoli vyplavat střela," popsal. 

    Ocenil však, že defenziva Sparty tentokráte působila mnohem jistěji než v předchozích zápasech. "Moc problémů tam nebylo. Byli jsme na ně dobře připraveni. Věděli jsme, že Mára Matějovský jim tvoří hru a dává míče za obranu. Boleslav tak moc šancí neměla, ale i tak to byl těžký zápas. Závěr mohl být klidnější, kdybychom proměnili ty brejky, ale nám je jedno, kolik to skončilo. Hlavní je výhra," prohlásil Koubek. 

    "Je to hlavně o komunikaci. Snažíme se novým klukům pomoc, aby věděli, co hrajeme. Je to jen na nás, jak se semkneme a jak bude Sparta vypadat. Nikdo jiný to za nás neudělá," dodal.

    Zahustel: Biabiany pro nás bude přínosem

    Klíčovou postavou výhry sparťanských hráčů v Mladé Boleslavi byla nová posila Jonathan Biabiany, který připravil jediný gól pro Davida Lafatu. Dobrý dojem udělal i na své spoluhráče a spolupráci s francouzským záložníkem si pochvaloval i Ondřej Zahustel, který s ním hrál na pravé straně a jistil mu záda. 

    "Ukázal hlavně sílu dopředu a svou obrovskou rychlost. Navíc měl velkou šanci a připravil gól, takže bych řekl, že pro nás bude určitě přínosem," prohlásil Zahustel. "Asi to byl zatím náš nejlepší zápas, ale stále je na čem pracovat. Pojďme se od toho odpíchnout a snad nás výhra nakopne do dalších zápasů," dodal. 

    I pro něj osobně šlo o důležitý duel, jelikož dostal poprvé šanci na pravém kraji obrany místo Vjačeslava Karavajeva. Navíc si zahrál na stadionu v rodném městě. "V neděli jsem se dozvěděl, že budu hrát v základní sestavě a těšil jsem se strašně moc, protože jsem dostal šanci v tom nabitém kádru, jaký máme, a zároveň jsem dostal šanci hrát tady doma. Chtěl jsem zvládnout toto utkání za tři body a to se povedlo," radoval se. 

    "Zápas to byl těžký. Co si pamatuji, tak Sparta to tu měla vždycky těžké a dneska se to potvrdilo. Bylo to důrazné, ale my jsme dnes přidali bojovnost, která nám v minulých zápasech chyběla. Šli jsme si za vítězstvím a zvládli jsme to," dodal.