<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121

    Úvodní kolo FORTUNA:LIGY uzavře souboj Ostravy s Jabloncem

    Ostrava – Souboj Ostravy s nejlepším týmem uplynulého jara Jabloncem dnes uzavře úvodní kolo FORTUNA:LIGY. Baník v nejvyšší soutěži Severočechy přes osm let neporazil, rád by však nepříznivou bilanci zlomil a pokračoval ve výkonech ze závěru minulého ročníku, v němž se na poslední chvíli zachránil. Jablonec zase touží navázat na skvělé jaro, které mu vyneslo třetí místo.

    Úvodní kolo FORTUNA:LIGY uzavře souboj Ostravy s Jabloncem
    1. kolo, Základní částFCB1:00:0FKJ

    Ostrava v posledních pěti kolech minulé ligové sezony neprohrála a těsně unikla sestupu. Baník doma v nejvyšší soutěži šestkrát za sebou bodoval, ale teď bude hostit soupeře, nad kterým naposledy zvítězil v březnu 2010. Od té doby Ostrava Jablonec už čtrnáctkrát neporazila.

    „Jablonci se před třemi lety začalo říkat Galácticos, přitom až letos mužstvo dosáhlo odpovídajících výsledků. Mužstvo, vztahy, herní styl, to vše prošlo vývojem, vystřídalo se tam několik trenérů. Až si to nakonec sedlo a prakticky poslední šanci, kterou měli, aby se ukázali, využili a udělali výborné umístění," řekl ostravský trenér Bohumil Páník.

    „Mužstvo je konsolidované, hraje dlouho spolu a má svůj herní styl. Neblázní, dokáže vyčkávat a pak umí uplatnit svou kvalitu. Ale nesmíme se dívat, kdo přijede, jdeme do boje a porveme se o body," dodal.

    Jablonec na závěr minulé ligové sezony pětkrát za sebou vyhrál, stal se nejlepším týmem jara a nečekaně poskočil na třetí místo tabulky. „Hráči nastavili třetím místem a přímým postupem do Evropské ligy nějakou laťku. V této sezoně to bude pro nás celkově trochu těžší. Jablonec už nebude brán, že přijede někam bránit, konkurenti se na nás budou dívat už jinak. Ale myslím, že tenhle mančaft by měl mít velkou sílu, a věřím, že to hned od začátku sezony ukáže," uvedl jablonecký trenér Petr Rada.

    Severočeši se těší na bouřlivou kulisu. „Ostrava má výborné fanoušky, lidi budou hodně natěšení, myslím, že jich přijde dost. I když jsou to soupeřovi fanoušci, i pro nás je lepší, když tam bude deset tisíc lidí. Pro oba týmy je to motivace před tolika lidmi ukázat, že jsme dobře připraveni na start ligy. Samozřejmě jedeme do Ostravy udělat vše pro to, abychom si odvezli tři body," řekl jablonecký kapitán Tomáš Hübschman.

    Zápas má výkop v 18:00.

    Hlasy před dohrávkou 1. kola FORTUNA:LIGY:

    Bohumil Páník (trenér Ostravy):Jablonci se před třemi lety začalo říkat Galácticos, přitom až letos to mužstvo dosáhlo odpovídajících výsledků. Mužstvo, vztahy, herní styl, to všechno prošlo vývojem, vystřídalo se tam několik trenérů, kteří nedosáhli výsledků. Až si to nakonec sedlo a prakticky poslední šanci, kterou měli, aby se ukázali, využili a udělali výborné umístění. Mužstvo je konsolidované, hraje dlouho spolu a má svůj herní styl. Neblázní, dokáže vyčkávat a pak umí uplatnit svou kvalitu. Ale nesmíme se dívat, kdo přijede, jdeme do boje a porveme se o body."

    Petr Rada (trenér Jablonce): Hráči nastavili třetím místem a přímým postupem do Evropské ligy nějakou laťku. Nemůžeme si říkat, že jsme zvládli jeden rok a příští rok to nějak proplujeme. Ale bude to pro nás celkově trochu těžší. Jablonec už nebude brán, že přijede někam bránit, konkurenti se na nás budou dívat už jinak. Ale myslím, že tenhle mančaft by měl mít velkou sílu, a věřím, že to hned od začátku sezony ukáže."

    Tomáš Hübschman (kapitán Jablonce): „Ostrava má výborné fanoušky, lidi budou hodně natěšení, myslím, že jich přijde dost. I když jsou to soupeřovi fanoušci, i pro nás je lepší, když tam bude třeba 10 tisíc lidí. Pro oba týmy je to motivace před tolika lidmi ukázat, že jsme dobře připraveni na start ligy. Baník se zachránil na poslední chvíli a možná je to kvůli těm lidem i dobře, že liga bude z toho pohledu zajímavá. My samozřejmě jedeme do Ostravy udělat vše pro to, abychom si odvezli tři body."


    FOTO: fkjablonec.cz.