<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    29. kolo, Základní část | neděle 21/04/2019, 17:00 | Stadion Na Litavce | O2 TV Sport

    Góly


    Karty

    • Bez karet

    Návštěva: 6 172 diváků (68 % z kapacity 9 100)
    Rozhodčí: O. Pechanec - J. Kubr, M. Myška (J. Váňa) | VAR: O. Lerch | AVAR: K. Hrubeš
    Video
    Reportáž

    Příbram jako jediná v této ligové sezoně Viktorii doma obrala o body a také na svém hřišti s favoritem držela krok. Hosté se do první šance dostali v 15. minutě. Řezník po standardní situaci vrátil míč na Chorého, který však v dobré pozici promáchnul. Na druhé straně po Matouškově průniku Květovu ránu zblokovala plzeňská obrana.

    Po půlhodině hry Viktoria otevřela skóre. Brankář Kočí vyrazil Limberského střelu jen před sebe a dorážející Pačinda snadno dal svůj první gól v české lize. Videorozhodčí pak ještě potvrdil, že na začátku akce Chorý nefauloval Chaluše, jenž dlouho zůstal ležet na hřišti.

    Příbramští ve 37. minutě z protiútoku vyrovnali. Mingazov v šestnáctce vybídnul Matouška a ten z úhlu překonal gólmana Hrušku. Pro mladého útočníka hostujícího ze Slavie to byl šestý gól v ligovém ročníku .

    Středočeši vstoupili výborně do druhé půle a ve 47. minutě málem vstřelili druhou branku, ale Soldát razantní hlavičkou z rohu těsně minul. Zatímco Matoušek sebevědomými průniky zlobil hostující obranu, plzeňské mužstvo se po změně stran vůbec nedostávalo do hry. Viktoria první náznak šance ukázala až v 70. minutě, kdy nepřesně vypálil Kovařík.

    Střídající záložník mohl trápící se Plzni v závěru přece jenom zajistit vítězství, ale tváří v tváří nepřekonal vyběhnutého Kočího. Západočeši tak zaváhali po sérii tří ligových výher.

    Ohlasy

    Roman Nádvorník (trenér Příbrami): "Myslím, že jsme vstoupili dobře do zápasu, měli jsme tam tři velice dobré brejkové situace, které jsme měli vyřešit, chyběla finální přihrávka a už bychom byli sami před brankářem. To nás trošičku zabrzdilo. Jsem rád, že po tom, co jsme obdrželi gól, jsme nepřestali hrát a hráli jsme dál vysoký presink. Snažili jsme se narušovat rozehrávku Plzně, nepustit je do hry, což nás stálo hodně sil. Měli jsme tam hodně sprintových náběhů. Druhý poločas, kromě posledních deseti minut, jsme mohli také jít do vedení, nakonec asi remíza byla spravedlivá pro oba mančafty. Svému mužstvu musím jenom poděkovat. Odpracovali to, dneska se vydali. Ale měli jsme tam i mezihru, nebyla to jenom nakopávaná a dostali jsme se do hry. Pro nás je to důležitý bod."

    Pavel Vrba (trenér Plzně): "Zápas byl víc bojovný než kvalitní. My do toho zápasu vstoupili tak, jak jsme chtěli, to znamená, že jsme dali gól a vedli 1:0. Pak po hrubé chybě při zakládání útoku Příbram z brejkové situace vyrovnala na 1:1. Od té doby byl zápas nahoru dolů. Dá se říct, že žádné mužstvo nemělo nějakou stoprocentní gólovou příležitost, kromě Kovaříka v posledních minutách. Pro mě není malou útěchou, jak hraje Slavia nebo Sparta, mně je to celkem jedno. Ve mně to momentálně spíš vře, že jsme tady nevyhráli, protože jsme měli vyhrát. Je to určitě o schopnostech ofenzivních hráčů se víc prosazovat. Z mého pohledu v tomhle zaostáváme, nedokážeme se víc prosazovat v situacích jeden na jednoho. Bohužel jeden hráč soupeře (Matoušek) byl v tom lepší než všichni naši hráči. Je to ztráta, na druhou stranu dneska musíme ten bod brát, i když jsme všichni zklamaní."

    1. FK Příbram – FC Viktoria Plzeň 1:1 (1:1)

    Branky: 37. Matoušek – 31. Pačinda.
    Rozhodčí: Pechanec – Kubr, Myška – Lerch (video).
    ŽK: Kayamba, Řezník (oba Plzeň).
    Diváci: 6172.

    Příbram: Kočí – Nový, Chaluš, Tregler, Antwi – Soldát, Květ – Mingazov (84. Keita), Rezek, Matoušek (82. Voltr) – Polidar (72. Jablonský). Trenér: Nádvorník.

    Plzeň: Hruška – Řezník, Brabec, Hubník, Limberský – Hořava, Hrošovský – Kayamba (60. Kovařík), Pačinda (81. Ekpai), Kopic – Chorý (67. Bakoš). Trenér: Vrba.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.