<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    28. kolo, Základní část | sobota 13/04/2019, 15:30 | Městský stadion Karviná | O2 TV Fotbal

    Góly

    • Bez branek

    Karty

    • Bez karet

    Návštěva: 2 114 diváků (44 % z kapacity 4 833)
    Video
    Reportáž

    Karviná vstoupila do utkání skvěle a už ve druhé minutě se ujala vedení. Po rohovém kopu Ba Louy se k míči na vzdálenější tyči dostal volný Wágner a uklidil míč do branky. Hosté byli po inkasovaném gólu v šoku a domácí se snažili toho využít, ale v prvním poločase už se neprosadili.

    Zlín poprvé zahrozil v 15. minutě, ale Bartošákova střela byla spíš propagační. Poznarův pokus ve 23. minutě už byl nebezpečnější. Hostující útočník se pokusil obstřelit brankáře Berkovce, ale nakone netrefil branku. Blízko gólu byl Poznar v 37. minutě, kdy Berkovec jeho pokus jen vyrazil, ale míč padající do branky stihl ještě chytit.

    Druhý poločas začal jako ten první. Po Lingrově vysunutí běžel sám na branku Wágner, ale neměl rychlost, tak patičkou přiklepl balon Ba Louovi, kterého ve vápně dvakrát zablokovali zlínští zadáci. Druhý gól mohli domácí dát v 64. minutě po faulu Matejova na Ba Louu, ale Budínský z nařízené penalty trefil jen tyč.

    Karviná se nakonec pojistky dočkala v 81. minutě. Nejprve velkou šanci zahodil Ba Loua, ale chvíli na to našel na hranici vápna Budínského, který tentokrát nezaváhal. Karviná si tak připsala druhé vítězství ve dvou posledních zápasech a poslední Dukle odskočila v tabulce na rozdíl čtyř bodů. Pražané ale mají nedělní duel v Jablonci k dobru.

    Zlín si naopak dvě kola před koncem základní části zkomplikoval boj o umístění ve skupině o Evropskou ligu. Na devátém místě má 36 bodů a od jedenácté Opavy i dvanáctého Slovácka, které už jsou na příčkách pro skupinu o udržení, dělí moravský celek už jen tři body.

    Ohlasy

    František Straka (trenér Karviné): První poločas jsme sehráli výborně. Byli jsme agresivní, dobře kombinovali a nenechali Zlín hrát. Možná s tím hosté ani nepočítali. Z naší strany to byla velice dobrá půle. V té druhé už Zlín přidal, měl to nějaký čas v režii, změnil rozestavení a než jsme na to adekvátně zareagovali, trvalo to. Ale pak už jsme se do toho zase dostali a měli to plně ve své moci. Jsem rád, že mužstvo podržel brankář Berkovec, na něhož se po utkání v Olomouci snesla kritika. Dnes měl velký podíl na naší výhře. Rozdíl oproti předešlým zápasům byl v tom, že jsme konečně dali první gól my. Opakuji: Konečně, protože to byla taková úleva. Udržená nula je strašně důležitá pro sebevědomí hráčů.

    Roman Pivarník (trenér Zlína): Potkalo nás to, co jsme nechtěli. Z první akce domácích jsme inkasovali gól. Navíc po standardce, o které jsme věděli, že je Karviná podobně zahrává. Připravovali jsme se na to a stejně jsme tomu nezabránili. Tím pádem jsme se dostali do nevýhody, kdy musíme hrát do plných a diktovat hru. A ani to se nám moc nedařilo. Měli jsme šance na srovnání, ale trápíme se v koncovce a bohužel jsme to potvrdili. Už čtvrtý zápas po sobě nejsme schopni dát gól. Dnes se k tomu navíc přičetly chyby a to pak hráče stojí síly. Karviná byla důraznější v dostupování, měla odražené balony. My ne.

    MFK Karviná - Fastav Zlín 2:0 (1:0)

    Branka: 2. Wágner, 81. Budínský.
    Rozhodčí: Matějček - Blažej, Hock.
    ŽK: Krivák (Karviná).
    Diváci: 2114.

    Karviná: Berkovec - Krivák, Dreksa, Rundič, Záhumenský - Budínský, Smrž - Ba Loua (83. Letič), Lingr (89. Bukata), Guba (70. Čolič) - Wágner. Trenér: Straka.

    Zlín: Rakovan - Matejov (82. Jakubov), Bačo (35. Železník), Buchta, Gajič - Hlinka (66. Podio) - Holík, Jiráček, Čanturišvili, Bartošák - Poznar. Trenér: Pivarník.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.