<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    28. kolo, Základní část | sobota 13/04/2019, 15:30 | Městský fotbalový stadion Miroslava Valenty | O2 TV Fotbal

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 3 064 diváků (38 % z kapacity 8 000)
    Video
    Reportáž

    Slovácko vstoupilo do utkání aktivně a převahu už v sedmé minutě proměnilo ve vedoucí branku. Po přihrávce Janoška poslal Navrátil míč Zajícovi, který se dokázal uvolnit na hranici penalty a střelou do protipohybu nedal Kočímu v brance Příbrami šanci. Domácí se díky němu dočkali první branky po 302 minutách.

    Příbram se po obdržené brance na chvíli probrala a Fantiš ohrozil domácího brankáře Trmala. Pak Janošek, který se vrátil do sestavy po třízápasové pauze zaviněné trestem a dohodou v rámci hostování s Plzní, poslal centr do vápna, ale Navrátil mířil těsně vedle.

    Další šanci si aktivní Slovácko vypracovalo v 39. minutě po chybě Květa, když nejprve střílel Diviš a poté z odraženého míče tvrdě vypálil Sadílek, ale jeho ránu vytáhl Kočí. Hostující gólman se vytáhl i v 42. minutě, kdy po Janoškově tečovaném centru akrobaticky vyrazil míč mířící k tyči.

    Do druhé půle lépe vstoupili hosté, kteří ale z tlaku žádnou šanci nevytěžili. Naopak na druhé straně skončila první vážnější akce brankou. V 52. minutě se Hofmann dostal k Janoškově centru a poslal Slovácko do dvoubrankového vedení. O pět minut později mohli hosté snížit, ale Jan Rezek z penalty za faul Trmala na Mingazova trefil jen tyč.

    Příbram se poté sice snažila, ale opět z tlaku nic nebylo a domácí si první výhru po šesti zápasech pohlídali. Slovácko tak udrželo naději, že se vyhne nadstavbovým bojům o záchranu. Od desátých Teplic, kterým patří poslední příčka pro play off o Evropskou ligu, ho dělí dva body. Čtrnáctá Příbram ztrácí na Severočechy dvě kola před koncem šest bodů.

    Ohlasy

    Martin Svědík (trenér Slovácka): Na rozdíl od minulých zápasů jsme měli dobrý vstup do zápasu, byli jsme aktivní, vyústilo to ve standardky a pak v gólovou akci a vedli jsme. Po gólu jsme ustali v aktivitě a nechali jsme soupeře dostat do zápasu i když tam nebylo nic podstatného. Pak jsme zase zatlačili, vytvořili si nějaké gólové příležitosti, které jsme bohužel neproměnili. Poločas končil pětiminutovkou, kdy jsme nechali soupeře jít do brejků, ale oba jsme vyřešili. Trochu se to přeneslo do druhé půle, kdy jsme si nechali udělat penaltu z dalšího brejku. Jinak bylo ale vidět, že mužstvo za vítězstvím šlo a měli jsme další šance a zaslouženě vyhráli.

    Roman Nádvorník (trenér Příbrami): Špatně jsme vstoupili do prvního poločasu, Slovácko nás jednoznačně přehrálo v agresivitě, mělo všechny odražené balóny, hráli jednodušeji, dostávali se do optického tlaku a z toho pramenil i první gól. Druhý poločas jsme se chtěli dostat do hry, chtěli jsme dát góla, ale naopak jsme dostali branku po chybě ze standardní situace. Zlomový okamžik byl za stavu 2:0, kdy jsme šli kopat penaltu a kdy jsme začali trochu hrát. Pokud bychom snížili, tak by to mohlo být ještě zajímavé. Po té penaltě to měli domácí pod kontrolou a Slovácko si to v závěru už pohlídalo. V takových zápasech nejde o fotbalovou krásu, ale nasazení a agresivitu a tu jsme dneska neměli.

    1. FC Slovácko - 1. FK Příbram 2:0 (1:0)

    Branky: 7. Zajíc, 52. Hofmann.
    Rozhodčí: Lerch - Dobrovolný, Ratajová.
    ŽK: Divíšek, Daníček, Juroška, Trmal, Franič - Matoušek, Tregler, Jan Rezek.
    Diváci: 3064.

    Slovácko: Trmal - Juroška (82. Šimko), Hofmann, Franič, Divíšek - Navrátil, Sadílek, Janošek, Daníček, Diviš (86. Hološko) - Zajíc (74. Kalabiška). Trenér: Svědík.

    Příbram: Kočí - Nový, Chaluš, Tregler (72. Kodr), Jablonský - Mingazov, Kingue (60. Voltr), Matoušek (77. Antwi), Květ, Jan Rezek - Fantiš. Trenér: Nádvorník.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.