<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    27. kolo, Základní část | sobota 06/04/2019, 19:00 | Na Julisce | O2 TV Sport

    Góly


    Karty

    • Bez karet

    Návštěva: 7 765 diváků (95 % z kapacity 8 150)
    Video
    Reportáž

    Červenobílí si spravili chuť po minulé domácí remíze s Libercem a upevnili si vedení v tabulce. Před druhou Plzní mají desetibodový náskok, Viktorii však teprve zápas 27. kola čeká. Slavia se ideálně naladila na čtvrteční úvodní čtvrtfinále Evropské ligy doma s Chelsea. Dukla nezvítězila ani v 18. vzájemném ligovém duelu, prohrála šest z posledních sedmi kol a na dně soutěže ztrácí bod na předposlední Karvinou.

    Dukla přitom začala sympaticky a v samém úvodu se nezdálo, že bude brzy rozhodnuto. Slavia ale byla nevídaně produktivní a z prvních tří střel na branku dala tři góly. V 13. minutě Škoda našel křížným centrem Masopusta, jenž si balon zpracoval a z první k tyči překonal Radu. Hostující záložník na Dukle otevřel skóre i na podzim ještě za Jablonec, v jehož dresu na Julisce kvůli zranění střídal a pak byl dlouho mimo hru.

    Za dalších pět minut inkasoval Rada podruhé. Bezpalec mu poslal špatnou malou domů, kterou vystihl Masopust, patičkou vrátil míč na Stocha a ten přízemní střelou zvýšil. Slovenský záložník si připsal dvanáctý gól v ligové sezoně a první v nejvyšší soutěži na jaře. O čtyři minuty později Stoch přiťukl Hušbauerovi, který střelou zpoza vápna přidal třetí branku.

    Slávisté potvrzovali pozici týmu s nejlepší ligovou ofenzivou, naopak Dukla dokazovala, proč má naopak nejhorší útok. Holík v 26. minutě v úniku jen napálil brankáře Koláře a Holenda poté minul. Červenobílí vyhráli v lize první poločas o tři góly poprvé po dvou letech.

    Slávisté byli produktivní i po přestávce. V 53. minutě Souček napálil břevno, odražený míč přihrál Škoda k Hušbauerovi a ten po úspěšné dorážce podruhé v sezoně vstřelil v jednom ligovém utkání dvě branky.

    Po hodině hry vyrazil Škodovu střelu Rada, na opačné straně pak Holík jen napálil Kúdelu. Škoda neuspěl ani v 72. minutě a o pět minut později se konečně dočkala i Dukla. Douděra utekl po pravé straně a přesnou střelou na bližší tyč si připsal druhý ligový zásah.

    V 87. minutě sudí Franěk po poradě s videorozhodčím vyloučil domácího Holendu. Hušbauer se v přesilovce ještě neprosadil a první ligový hattrick mu unikl, ale v nastavení po jeho rohu přidal pátý gól hlavou Souček.

    Ohlasy

    Roman Skuhravý (trenér Dukly): "Z pohledu výsledku byl rozdíl v kvalitě ve finální fázi. Jestli se nepletu, Slavia nám dnes potrestala jakoukoliv chybu. Tam je jejich obrovská síla. Začátek byl z naší strany hodně zajímavý, měli jsme sebevědomí v kombinaci. První branka byla zlomová, protože ta smršť, která byla v dalších osmi minutách, byla hodně krutá. Přestože jsme prohráli 1:5 se silným soupeřem, já nemám hráčům kromě taktických věcí do defenzivy, které jsou samozřejmě rozhodující, moc co vytknout. Měli jsme dnes dvě možnosti, buď čekat na smrt, nebo to Slavii znepříjemnit. Pokusili jsme se o to druhé. Myslím, že se hráči nemusí za výkon stydět. To, co jsme předvedli, bez ohledu na výsledek, mělo parametry. V kontextu toho výsledku je to zvláštní vyjádření, ale my jsme dnes odehráli dobrou partii. My se nebudeme zachraňovat v zápase se Slavií, ale věřím, že to může být moment, který nás posune dál. Výkony některých hráčů byly hodně zajímavé. Jsem spokojený, jak jsme se prezentovali."

    Jindřich Trpišovský (trenér Slavie): "Myslím, že první poločas byl krutý pro Duklu. My jsme do zápasu nevstoupili úplně nejpřesněji, hodně jsme kazili a pouštěli Duklu do brejků. Vstup do toho prvního gólu nebyl dobrý. Pak nás vysvobodila krásná akce, kdy Škoda viděl Masopusta, který to dohrál. Gól nám hodně pomohl a dostali jsme se rychle do vedení 3:0. Celkově to byl zajímavý fotbal. My chtěli dát další branky, Dukla útočila celý zápas. I pak za to byla odměněná gólem, který si zasloužila. Dukla byla v některých fázích přesnější než my. Hodně šancí na obou stranách. My jsme zápas rozhodli produktivitou v prvních 22 minutách. S Libercem nás produktivita stála body, s ním jsme neproměnili šance, dnes jsme naopak z prvních tří ran dali tři góly. Ve druhém poločase šel náš výkon nahoru, ale paradoxně jsme dali gólů míň. Jsme spokojení. Po dlouhé době jsme dali v lize pět gólů, máme tři body a vrátili jsme se na vítěznou notu po Liberci."

    FK Dukla Praha – SK Slavia Praha 1:5 (0:3)

    Branky: 77. Douděra – 22. a 54. Hušbauer, 13. Masopust, 18. Stoch, 90+1. T. Souček.
    Rozhodčí: Franěk – Vlasjuk, Kříž – Adam (video).
    ŽK: Podaný (Dukla).
    ČK: 87. Holenda (Dukla).
    Diváci: 7765.

    Dukla: Rada – Bezpalec, Ďurica (80. Dancák), D. Souček – Douděra, Doumbia, Hanousek, Podaný – Holík (74. Djuranovič), Holenda, Hadaščok (63. González). Trenér: Skuhravý.

    Slavia: Kolář – Coufal, Kúdela, Ngadeu, Bořil (67. Frydrych) – T. Souček, Král – Masopust (65. Ševčík), Hušbauer, Stoch – Škoda (74. Van Buren). Trenér: Trpišovský.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.