<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    25. kolo, Základní část | pátek 15/03/2019, 18:00 | AGC Aréna Na Stínadlech | ČT 2

    Góly


    Návštěva: 3 130 diváků (18 % z kapacity 17 078)
    Video
    Reportáž

    Teplice se musely obejít bez trojice důležitých hráčů Ljevakoviče, Kroba a Kučery, ale přesto už v páté minutě dokázaly favorita zaskočit. Moulis poslal před bránu přízemní centr, stoper Hubník na něj nedosáhl a Hora ve skluzu otevřel skóre. Pro bývalého hráče Plzně a nejlepšího střelce domácích šlo o devátý zásah v ligové sezoně.

    Západočeši poté výrazně přidali a několikrát nebyli daleko od vyrovnání. V 11. minutě před Grigarem neuspěl Chorý a domácí brankář poté vyrazil i dorážku Čermáka. Plzeňský záložník poté v 18. minutě střílel těsně vedle a Grigar vzápětí vychytal i Hořavu s Petrželou.

    Teplice útočily sporadicky, přesto ale dokázaly nedůslednost hostů v koncovce potrestat. Ve 32. minutě Hora po zemi rozehrál přímý kop, na rozběhnutého Moulise tečoval Jindráček a domácí záložník, kterého si obrana Plzně vůbec nevšímala, prostřelil z úhlu Hrušku.

    Takřka okamžitě mohl snížit Petržela, který obešel Grigara, ale jeho střelu do prázdné branky dokázal tečovat na roh stoper Shejbal. Vedle poté mířil Limberský a neprosadil se ani Pačinda, který v nastavení zkusil štěstí nůžkami.

    Plzeň se kontaktní branky dočkala až po přestávce. Postaral se o ni Hrošovský, který v 62. minutě povedenou technickou střelou z hranice vápna překvapil Grigara.

    Trenér Viktorie Vrba chvíli předtím poslal místo Chorého s Pačindou na hřiště Beauguela s Bakošem, který byl v 67. minutě blízko vyrovnání. Z úhlu ale poslal míč těsně vedle pravé tyče.

    Plzeň i ve zbytku poločasu doslova obléhala domácí branku, ale z velkého množství gólových šancí se neprosadila. Grigar v posledních sekundách nadvakrát vychytal Pernicu a zařídil domácím nečekané vítězství. Viktoria tak navzdory drtivé převaze neodčinila sobotní debakl 0:4 na Spartě. V lize naposledy prohrála dvakrát za sebou v květnu 2016, kdy ztratila tři utkání po sobě.

    Ohlasy

    Stanislav Hejkal (trenér Teplic): "Do zápasu jsme vstoupili tak, jak jsme chtěli. Byli jsme aktivní a z toho se rekrutovaly standardní situace a první branka, kterou jsme nacvičovali. Druhý gól jsme dali z nacvičené standardky, kterou jsme dělali celou dobu na soustředění na Kypru, a prvních pět kol jsem hráčům říkal, ať to vyzkouší. Dneska to udělali a vyšlo to. Pak Plzeň převzala otěže zápasu a jsem rád, že jsme do přestávky neinkasovali, což se nám často stává. Druhou půli jsme si odbojovali a protrpěli. Dostali jsme moc brzo kontaktní gól a pak už jsme to heroickým způsobem odbránili. Jsme si ale vědomi, že na konci jsme měli spoustu, spoustu, spoustu štěstí."

    Pavel Vrba (trenér Plzně): "Hlavní příčinou porážky jsou dva rozdílné poločasy. V prvním jsme nehráli tak, jak jsme si představovali a výkon nebyl dostatečný, abychom Teplice překvapili. Soupeř toho využil a zápas nejvíc ovlivnil druhý gól, u kterého jsme nepochopil naši reakci na standardní situaci. Jestliže hráčům něco vysvětlujete a ukazujete, co Teplice hrají a oni se dívají někam na tribunu, tak je to o to bolestnější. Teplice něco takového udělaly už poněkolikáté, a když to hráčům vysvětlíte a oni nereagují, tak to je, jako kdybyste to vysvětlovali desetiletým klukům. Ve druhém poločase jsme začali hrát přímočaře, měli jsme i spoustu šancí, ale výsledek je pro nás špatný. Ale zavinili jsme si to pouze sami. Nechci hodnotit, jestli jsme ztratili šanci na titul. Slavia je velký favorit a když se podíváte na její formu nebo na to, jak odehrála zápas v Evropské lize, tak je v luxusní pozici. Ještě se ale hraje o hodně bodů a my se díváme na sebe. Ne před sebe, ne pod sebe. Sparta sice všechno na jaře vyhrála, ale pořád máme nějaký polštář, tak uvidíme."

    FK Teplice – FC Viktoria Plzeň 2:1 (2:0)

    Branky: 5. Hora, 32. Moulis – 62. Hrošovský.
    Rozhodčí: Hrubeš – Myška, Flimmel.
    ŽK: Shejbal, Žitný, Grigar – Limberský, Chorý, Hubník, Bakoš.
    Diváci: 3130.

    Teplice: Grigar – Vondrášek, Jeřábek, Shejbal, Hyčka – Hora, Soungole (65. Hošek), Trubač (65. Žitný), Moulis (83. Čmovš) – Kuchta, Jindráček. Trenér: Hejkal.

    Plzeň: Hruška – Havel, Hubník, Pernica, Limberský – Pačinda (58. Bakoš), Hořava, Čermák, Hrošovský, Petržela (82. Kayamba) – Chorý (58. Beauguel). Trenér: Vrba.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.