<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    24. kolo, Základní část | sobota 09/03/2019, 15:00 | Městský stadion Opava | O2 TV Fotbal

    Góly


    Návštěva: 3 783 diváků (50 % z kapacity 7 550)
    Video
    Reportáž

    Opavští začali ideálně. Po výkopu brankáře Šroma Smola patičkou přiťukl míč Zapalačovi, který vysunul Janetzkého. Mladý záložník Slezanů přeloboval Trmala a balon do prázdné brány zblízka uklidil po 23 sekundách hry Stáňa.

    Krátce nato se Stáňa uvolnil na pravé straně a přihrávkou pod sebe našel Řezníčka, který si do vápna naběhl z druhé vlny, ale svou střelu bez přípravy nasměroval doprostřed brány.

    V 21. minutě hostující Janošek ve středu pole šlapákem sestřelil Svozila a rozhodčí Hrubeš mu rovnou ukázal červenou kartu. Slovácko se ale nesložilo a bylo soupeři i v deseti rovnocenným partnerem. V závěru první půle to ze zajímavé pozice zkusil Juroška, ovšem domácí Šrom byl na místě.

    Po změně stran dvakrát střílel opavský Smola, ale obě jeho rány zblokovala hostující obrana. Poté hostující Kalabiška přestřelil domácí bránu, ale následně celek z Uherského Hradiště během tří minut senzačně otočil skóre.

    Nejprve Slezané v 63. minutě propadli ve středu pole, hosté šli do brejku, který vedl Navrátil. Poslal míč do druhé vlny na Sadílka, jenž zakončil přesně k tyči.

    V 65. minutě předvedlo Slovácko další povedený protiútok. Sadílek chytrou přihrávkou rozběhl střídajícího Diviše, který poslal balon kolem Šroma a hosté nečekaně vedli.

    Domácím se v přesilovce nedařilo probít do vápna a vázla jim i kombinace. V 80. minutě však srovnal Smola, který po rohu nadvakrát dotlačil balon do sítě.

    Opavští získali sebevědomí a hnali se za třetím gólem. Blízko byl Zavadil, jeho ránu z přímého kopu ovšem Trmal vyrazil na roh. Poté odražený balon napálil Jurečka nad. Opava tak na jaře stále čeká na první výhru.

    Hlasy po utkání:

    Ivan Kopecký (trenér Opavy): "Utkání se pro nás vyvíjelo dobře. Šli jsme do vedení, soupeř pak dostal červenou kartu a měli jsme velkou příležitost. Je škoda, že ji Řezníček neproměnil. Kdyby ano, pravděpodobně bychom zápas dotáhli do vítězného konce. Naše hra ale postrádala rychlost, těžko jsme se dostávali do příležitostí. O půli jsme si řekli, abychom byli trpěliví, roztáhli hru a dali si pozor na brejky. Toho jsme se ale nevyvarovali a soupeř nám dal dvě branky. V závěru se hosté zuby nehty bránili. Ze skrumáže jsme dali vyrovnávací gól. Naše hra proti deseti ale neměla dynamiku, chyběl nám i moment překvapení. Nejsme v top formě, ale musíme se z toho oklepat a jít dál."

    Michal Šmarda (asistent trenéra Slovácka): "Vstup do utkání se nám nepovedl. Špatně jsme si vyhodnotili situaci a brzy jsme prohrávali. V dalších minutách jsme z toho byli přepadlí. Nehráli jsme dobře, všude jsme byli daleko, propadali jsme v soubojích jeden na jednoho. Pak přišla další rána v podobě vyloučení. Možná, že to ani nebylo na červenou kartu, ale ještě jsem to neviděl. Mužstvo se ale semklo a byli jsme lepší. O poločase jsme si řekli, že budeme zodpovědně pracovat a čekat na svou šanci. Mužstvo se výborně semklo, hráči se vydali a po krásných protiútocích jsme otočili skóre. Pak nám začaly lítat míče do šestnáctky jak ze hry, tak ze standardek. Nepohlídali jsme si to a inkasovali jsme gól na 2:2. Mužstvo chválím za obrovské nasazení."

    SFC Opava - 1. FC Slovácko 2:2 (1:0)

    Branky: 1. Stáňa, 80. Smola - 63. Sadílek, 65. Diviš.
    Rozhodčí: Hrubeš - Moláček, Flimmel.
    ŽK: Schaffartzik, Janetzký - Hološko, Kalabiška.
    ČK: 21. Janošek (Slovácko).
    Diváci: 3783.

    Opava: Šrom - Schaffartzik, Simerský, Svozil, Žídek - Řezníček (66. Juřena), Zavadil - Stáňa (72. Manzia), Janetzký (78. Jurečka), Zapalač - Smola. Trenér: Kopecký.

    Slovácko: Trmal - Juroška, Hofmann, Kadlec, Reinberk (55. Diviš) - Navrátil, Janošek, Daníček, Sadílek (83. Franič), Kalabiška - Zajíc (69. Hološko). Trenér: Svědík.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.